lauantai 15. maaliskuuta 2014

Uhka Suomelle tulee Baltian kautta!!


Naton lisääntynyt läsnäolo maamme eteläsuunnassa, Viron Baltian alueella uhkaa kiistatta turvallisuuttamme. Pienikin erhe siellä Venäjää vastaan, nostaa meidät myös sotilaskartalle uhkana Venäjää vastaan.
Suomen puolustusvoimien on pikaisesti varauduttava torjumaan Baltian suunnasta meitä itseämme tai Venäjää vastaan tehtävät Naton tai muiden joukkojen tekemät hyökkäykset jo Suomenlahdella!
Kuvissa Venäjän vastaisku ja torjunta kalustoa!

Diplomatia umpikujassa ja tilanne kiristynyt: USA uhkailee - Venäjän armeija valmiudessa

Diplomatia umpikujassa ja tilanne kiristynyt: USA uhkailee - Venäjän armeija valmiudessa

Lue kattava tilannekatsaus suurvaltakriisistä: USA:n ja Venäjän ulkoministerit pitivät tuloksettoman kokouksen perjantaina. Krimillä torjuttiin USA:n tiedustelulennokki ja amerikkalaissotilaat operoivat Ukrainassa. Naton ja Venäjän sotilaalliset harjoitukset ja keskitykset ovat voimistuneet nopeasti. 
Toimittaja: Janus Putkonen
15.3.2014, Verkkomedia.org

Diplomatia umpikujassa ja tilanne kiristynyt: USA uhkailee - Venäjän armeija valmiudessa
"Sota on poliittinen toimenpide, koska se on poliittisten tavoitteiden jatkamista voimakeinoin", toteaa vanha viisaus. Onko siis tosiaankin niin, että idän ja lännen valtaliittojen diplomaattinen tie olisi lopussa Ukrainan kriisissä ja vastassamme on eskaloituva sotilaallinen konflikti - mahdollisesti kolmas maailmansota, jossa Yhdysvallat ja Venäjä liittolaisineen käyvät voimatoimin toisiaan vastaan?
Molemmat osapuolet pyrkivät rauhoittamaan spekulaatioita voimankäytöstä, mutta molemmat osapuolet samalla valmistautuvat voimaansa käyttämään. Tilanne on yhä vaarallisempi ja ensimmäisten tietojen mukaan rajoitettu voimankäyttö on jo alkanut.
Perjantaina saapuneen tiedon mukaan Yhdysvaltain tiedustelulennokki on torjuttu Krimin tasavallan ilmatilassa ja USA on suorittanut myös sotilaallisen intervention Ukrainassa 66. prikaatin voimalla. Raportoitujen yksityiskohtien perusteella voimme olettaa, että näin on tosiaan tapahtunut, joka samalla tarkoittaa, että Yhdysvallat on ryhtynyt sotilastoimiin Krimillä täysin Venäjän intressien vastaisesti.
Torstaina saapuneen tiedon mukaan Venäjän matkustajakoneet kiertävät Ukrainan ilmatilan, joten tämän perusteella eskalaatioita on ollut odotettavissa.

Perjantaina Lontoossa ei enää hymyilty. Vasemmalla Lavrov, oikealla Kerry.

Venäjän hallinnon vaikutusvaltainen poliitikko Alexander Pushkov totesi torstaina, että Länsimaat ovatsaattaneet kansainvälisen oikeuden vakavaan kriisiin tulkitsemalla Krimin tasavallan demokraattista irtautumishalukkuutta vastoin oikeuskäsityksiä.
Samaan aikaan presidentti Putin on vakuuttanut, ettei Venäjä ole Ukrainan kriisin takana, ja että Moskova puolustautuu sekä puolustaa kansalaisiaan ja elintärkeitä intressejään Mustanmeren laivaston päätukikohdan Sevastopolin alueella. Venäjä vakuuttaa, ettei sillä ole eikä ole ollutkaan omia joukkoja miehittämässä Krimin niemimaata ja alue on krimiläisten perustaman oman armeijan käsissä.
Mistään "Venäjän miehityksestä" Krimillä ei siis ole esitetty todisteita ja Venäjän armeijalla on oikeus 25 000 sotilaan ja laivastonsa läsnäoloon alueella sopimustensa perusteella. Väitetystä Venäjän "miehityksestä" onkin ainoastaan väitöksiä. Ehdoton valtaosa alueen turvallisuus- ja sotilasjoukoista on ilmoittanut loikkauksista Krimin hallinnon alaisuuteen. Näiden joukkojen odotetaan pitävän huolen Krimin yleisestä turvallisuudesta.
Krimillä on tarkoitus järjestää kansanäänestys huomenna sunnuntaina 16. maaliskuuta alueen tulevaisuudesta ja 80 % alueen kansalaisista odotetaan äänestävän sen puolesta, että alue liitetään takaisin Venäjän yhteyteen. Tasavallan johto on todennut, ettei Krimi voi eikä halua tunnustaa Kiovassa vallan väkivalloin kaapannutta hallintoa. Krimin tasavalta teki jo itsenäisyysjulistuksen viime tiistaina.
Lännen media ja poliitikot ovat samalla vaienneet totuudesta Kiovassa - Ukrainan sotilasjuntan luonteesta ja tapahtumista, jotka johtivat vallan kaappaamiseen:
Venäjä vaatii Ukrainaan laillista hallintoa, jolla olisi kansalaisten antama mandaatti. Se vaatii, että 21. helmikuuta laadittu hallituksen ja opposition sopimus yhteishallinnosta asetetaan voimaan ja sopimuksen allekirjoituksen jälkeen toteutettu aseistettu vallankaappaus mitätöidään. Venäjä ei voi hyväksyä ilman kansanäänestystä vallan ottaneita fasistipuolueita Ukrainan laillisen hallinnon edustajiksi, joiden kanssa se voisi neuvotella mitään. Jokainen hyökkäys alueen venäläisväestöä vastaan vain pahentaa osapuolien neuvottelumahdollisuuksia.
Kuvaavaa kärjistyneelle tilanteelle lienee se, että Moskova on julistanut kahdesta Ukrainan nykyhallinnon johtajasta, Oleg Tyahnybokista ja Dmitry Yaroshista etsintäkuulutukset koskien heidänosallistumisesta terrorismiin Tsetseniassa.


Umpikuja Venäjän ja lännen välillä pahentunut
Venäjän ulkoministeri Lavrov ja Yhdysvaltain ulkoministeri Lavrov pitivät tilanteesta kuuden tunnin mittaisen hätäkokouksen perjantaina. Vahvistui, ettei Venäjällä ja lännellä ole yhteistä visiota Ukrainasta. Mitään sovintoa osapuolten kesken ei syntynyt. Ulkoministerit tapasivat Lontoossa kahdenvälisessä tapaamisessa. Näkemyserot pysyivät, kertoi Lavrov.
Venäjä aikoo kunnioittaa Krimin kansanäänestyksen tulosta ja Yhdysvallat taas ilmoittaa sen olevan kansainvälisen lain vastainen. Kerryn mukaan Yhdysvallat eikä kansainvälinen yhteisö tule hyväksymään äänestyksen tulosta. Yhdysvallat aikoo tuoda YK:n turvallisuusneuvoston äänestettäväksi lauantaina esityksen Krimin kansanäänestyksen laittomuudesta, mutta Venäjä tulee estämään sen läpimenonveto-oikeudellaan.
Lavrov totesi kokouksen päätteeksi, että jos Kosovo oli lännelle erityistapaus, niin on Krimin niemimaa nyt Venäjälle. Putin on tehnyt Venäjän kannan selväksi myös YK:lle, jonka pääsihteeri Ban Ki-Mooninkanssa hän oli käynyt asiasta puhelinkeskustelun. Venäjä pitää kiinni näkemyksestä, että Krimin tasavallan tahdon kuulemisen kautta alueen yhtyminen takaisin Venäjään on kansainvälisen lain mukaista.
Venäjän ulkoministeri Lavrov vakuutti perjantaina, ettei Venäjällä ole tarkoitus ottaa hallintaansa sotilasvoimalla itäisiä Ukrainan alueita, joiden kansalaiset ovat myös kovaan ääneen vaatineet irtautumista Kiovan hallinnasta ja paluuta Venäjän yhteyteen. Venäjä on useaan kertaan varoittanut, ettei se tule seuraamaan sivusta jos näiden alueiden venäläisväestöä vastaan hyökätään.
Kerry toisti perjantaina myös vaatimuksen, että Venäjän tulisi vetää joukkojaan alueelta ja vähentää sotilaallista voimaa. Kerry toisti myös aiemmin esitetyn uhkauksen, että Venäjä tulisi "kärsimään seurauksista" ja "maksamaan tilanteesta".
Presidentti Obama sanoi perjantaina tuloksettomana päättyneiden neuvottelujen jälkeen yhä toivovansa, että länsi löytää diplomaattisen ratkaisun Ukrainan kriisiin. Mutta entä jos sellaista ei nyt löydykään? Ensimmäisenä tietenkin tarjoillaan keinovalikoimassa Venäjää vastaan pakotteita, muttatosiasiassa nämä ovat sotatoimia, kuten Ron Paul kokeneena amerikkalaispoliitikkona tietää.
Myös EU yhtyi USA:n rinnalla ukaasien esittäjien joukkoon kun EU:n parlamentissa hyväksyttiin Venäjän vastainen päätöslauselma. Venäjän kommentoinnin mukaan Brysselin tekemä päätös on vailla totuuden pohjaa ja se ainoastaaan vahingoittaa tilannetta. Venäjä pitää sitä epähyväksyttävänä ja epäoikeudenmukaisena.
Venäjän varapääministeri Rogozinin perjantaina antama lausunto menee linjassa nähdyn ja maltillisen Moskovan politiikan kanssa: Venäjä ei aio lähteä pakotekilpailuun länttä vastaan ja vaarantaa samalla kauppasuhteitaan Krimin niemimaan riitelyn vuoksi. Venäjä vastaa niillä pakotteilla millä sitä pakotetaan.
Tämä on helpottavaa kuulla, mutta entä seuraavaksi jos pakotteet ei tunnu riittävän? Venäjä on osoittanut valmistautuvansa kaikkiin skenaarioihin.


Venäjän armeija valmiudessa Arktiselta alueelta Lähi-itään
Sotilasliitto Nato käynnisti koko viikon kiihtyneen sotaharjoitusten tulvan. USA ilmoitti keskittävänsä lisää ilmavoimiaan Puolaan ja Baltian alueelle sekä toimittavansa tiedustelu- ja johtokoneita Puolan sekä Romanian ilmatilaan. USA käynnisti myös Mustanmeren laivastoharjoituksen yhdessä Bulgarian ja Romanian laivasto-osastojen kanssa. USA lähetti Mustanmeren alueelle yhden suurimmista hävittäjälaivoistaan osallistumaan alkaneisiin harjoituksiin.
Lisäksi Ukrainassa on raportoitu USA:n sotilaiden sekä Academin palkkasotilaiden läsnäolosta. Lisäksi USA avasi Ukrainan vallankaappauksen aikoihin uuden ja suuren sotilastukikohdan vain 400 kilometrin päähän Krimiltä Romaniaan. Tukikohdan kautta kerrotaan kulkeneen jo tuhansia sotilaita. Tietenkään, millään näillä tai muillakaan lännen sotilaallisilla toimilla ei sanota virallisesti olevan suora yhteys tapahtumiin Ukrainassa.
Venäjä harjoitutti alkuun Ukrainan vallankaappauksen tapahduttua koko läntisen armeijakuntansa sotavalmiusharjoituksessa, johon otti osaa yli 150 000 sotilasta. Harjoituksessa oli mukana kaikki aselajit laajalta alueelta. Tämä harjoitus päätettiin ilmoitetun suunnitelman mukaan ja tämän jälkeen harjoitustoiminta hetkeksi taukosi.
Viikon aikana on kuitenkin tapahtunut paljon. Ensimmäisenä ilmoitettiin suurestamaahanlaskujoukkojen harjoituksesta, joka on käynnissä myös lähellä Ukrainan rajaa. Venäjän armeijan taisteluvoimaisinta kalustoa on liikkeellä Rostovin, Belgorodin, Tambovin ja Samaran alueilla, kertoi Venäjän puolustusministeriö. Lisäksi harjoitustoiminta on alkanut Arktisella alueella. 
Venäläinen laskuvarjojääkäripataljoona laskeutui perjantaina Tiksin kaupungin lentoasemalle, joka sijaitsee Laptevinmeren rannikolla 1270 kilometrin päässä Jakutskista. Harjoitusalueen lämpötila oli alle 30 pakkasastetta. Laskeutuminen toteutettiin harjoitusten puitteissa, joihin osallistuu yhteensä ympäri Venäjää noin 4 000 laskuvarjojääkäriä ja maahanlaskujoukkojen sotilasta, 36 lentokonetta ja noin 500 maavoimien kalustoyksikköä.
Arktisen alueen harjoitussuunnitelman mukaan Tiksin lentoasemaa käytetään tukikohtana, josta ohjataan joukkoja eri paikoille. Sotilaat ovat järjestämässä omaa autonomista harjoitusyksikköä, josta löytyy kaikki tarvittava materiaali ja jonka puitteissa majoittuu ja kykenee toimimaan ainakin 300 ihmistä.
Telttoihin on asennettu automaattinen lämmitysjärjestelmä. Teltat kestävät lumen painon, joka on yli 100 kiloa neliömetrillä ja tuulen, joka puhaltaa yli 120 metriä sekunnissa. Leirissä on ruokailupaikka, keittiö, saniteettitilat ja itsetoimivat sähkögeneraattorit, raportoi Rysslands Röst käynnissä olevasta Arktisen alueen valmiusharjoituksesta.
Maahanlaskuharjoituksia tukee Venäjän tykistön tuhansien miesten harjoitukset, joita järjestetään useilla eri alueilla. Rungon näille harjoituksille muodostaa eteläisen armeijakunnan tykistövoimat ja mukana on kaikki maavoimien tykistön aselajit.
Valko-Venäjällä järjestetään puolestaan sotavalmiusharjoituksia, joihin osallistuu myös Venäjän ilmavoimat ja yhteisen ilmapuolustuksen joukot. Venäjä keskitti vastatoimenaan Naton hävittäjäkoneiden keskityksille Puolaan torstaina lisää hävittäjiä Valko-Venäjän tueksi. Venäjä kolminkertaisti omien hävittäjiensä määrän alueelle ja toimitti kolme sotavoimien kuljetuskonetta Valko-Venäjän käyttöön.
Arktisella alueella lentävät nyt myös Venäjän strategiset pommikoneet, jotka pitävät huolen 24 tuntia vuorokaudessa siitä, että pahimman sattuessa Venäjä kykenee nopeasti suorittamaan strategisia iskuja kauas alueensa ulkopuolelle. Uutisten mukaan lentotoimintaa harjoittaa neljä raskasta ydinaseita kuljettavaa pommikonetta.
Mustanmeren laivaston tueksi lipui perjantaina uusi ohjusfregatti, jonka odotetaan tuovan voimakkaan lisän niin Mustanmeren laivaston kuin Välimeren laivaston toimintakykyyn. Uusi alus on nimeltään Admiral Grigorovich ja se on ns. Projekti 11356-sarjan alus. Moderni alus lipuu siis palvelukseen jännittyneellä hetkellä.
Välimerellä Venäjä on ylläpitänyt kesästä 2013 pysyvästi voimakasta laivastovoimaa. Osastoon kuuluu noin 12-15 sota-alusta ja niiden tukilaivoja. Venäjän Tartusin laivastotukikohta Syyriassa muodostaa osaston strategisen sillanpään ja samalla Venäjälle portin Lähi-itään, jossa se on tukenut liittolaisensa Syyrian taistelua lännen tukemia terroristijoukkoja vastaan jo aseistetun vallankaappauksen yrityksen alkamisesta vuodesta 2011 lähtien. Syyriassa odotetaan nyt keväthyökkäystä.
Perjantaina annettujen tietojen mukaan alueella operoiva Venäjän laivaston lentotukialus on käynnistänyt ilmaharjoitukset Välimeren taivaalla. Mukana ovat helikopterit ja torjuntahävittäjät. 
USA on puolestaan lähettänyt merialueelle vahvimman lentotukialuksensa USS George Bushin, joka "sattui olemaan paikalla" kun Ukrainan vallankaappaus tapahtui ja tilanteen kiristyminen alkoi.Perjantaina USA:n sotilasjohto ilmoitti, ettei lentotukialuksen taisteluosasto ole lähtemässä suunnitelman mukaan alueelta vaan pidentää läsnäoloaan Välimerellä kiristyneen Ukrainan tilanteen johdosta.


Loppukommentti:
Yhteenvetona voimme todeta, että suurvallat ovat aidosti ja vaarallisesti törmäyskurssilla. Hegemonia haastaa multipolarismin sen omalla etupihallaan Ukrainassa. Vain sokea ja kuuro ei näe kumpi tässä konfliktissa on puolustautuva osapuoli, kumpi hyökkää ja lietsoo.
Politiikkaa ja konflikteja seuranneelle tilanne ei ole yllätys vaan jo vuosia jatkuneen lännen interventio- ja laajentumispolitiikan väistämätön seuraus. Olen edelleen sitä mieltä, että päänäyttämö sijaitsee pian Lähi-idässä ja koko Ukrainan kriisin strateginen tavoite on vain sitoa Venäjän toimintavalmius sen omille lähialueille ja saattaa Venäjä sivuutusraiteelle maailmanpolitiikassa.
Nyt pelataan kuitenkin jo sellaisilla panoksilla, kuten tiedustelulennokin torjuminen Krimin niemimaalla perjantaina osoittaa, että mikä tahansa hallitsemattoman eskalaation skenaario on mahdollinen. Vakavan yleistilanteen kehittyminen ei saisi myöskään olla yllätys Suomen valtiojohdolle, jollaisena se kuitenkin näyttää meidän kaikkien vahingoksi toteutuvan.
Vuosi sitten maassamme läpinuijittu paskapaperi nimeltä Turvallisuuspoliittinen selonteko ei sisältänyt mitään sellaisia aineksia, jotka olisivat edes alkeellisesti huomioineet nyt todistamamme idän ja lännen valtaliittojen välisen yhteentörmäyksen ja jatkuvasti lisääntyneen suursodan riskin. Suomi on siis pihalla kuin lumiukko ja kritisioin tuosta suoranaisesta petoksesta, valheellisuudesta ja turvallisuuspoliittisesta epäammattitaidottomuudesta valtiovaltaa kovin sanoin myös tuoreeltaan. Keskustelua ei kuitenkaan haluttu käytävän:
Älkää siis tulko ainakaan väittämään, ettemmekö olisi voineet jo täysin ajoissa alkaa valmistautumaan kansallisella tasolla nyt kokemaamme suurvaltojen yhteentörmäykseen, joka on todellisuuden tunnistavin mittarein ollut odotettavissa ainakin viimeistään kesästä 2011 lähtien! Illuusio "kaiken olemisesta niin hyvin" on ylittänyt järjen käytön ja todellisuuden tajun jo pitkään.
Suomi voi selvitä tulevasta ainoastaan taidolla, koska voimaa meillä ei ole edes omien kansalaistemme auttamiseen hädän hetkellä. Nato-jäsenyys tekisi meistä vain entistä vaarallisemman strategisen uhan Moskovalle ja me tarvitsemmekin päinvastoin nyt kipeästi Venäjältä kaikki sen tarjoamat elinmahdollisuudet. EU:sta eroamisen tarve on kansallinen ja akuutti fakta. Me tarvitsemme itsenäisyytemme takaisin hankkiutuaksemme erilliasemaan suhteessa itään sekä länteen.
Hattu kouraan: Nöyryys kun ei tarkoita nöyristelemistä. Lähestyvään USA/EU/ISRAEL-sotaan hegemonian puolesta Venäjää ja sen liittolaisia vastaan ei ainakaan ole millään mittarilla suomalaisen edun mukaista.

Lähteet mm:

Tarvitsemme tukea - toimimme ainoastaan yksityisin lahjoitusvaroin!
Kiitä työstä lahjoituksella Verkkomedialle ja autat toimintaamme jatkumaan. "Meille jo pieni on suurta": Lahjoitustili: FI71 4055 7620 0031 53

Raportti: USA:n tiedustelulennokki torjuttu Krimin ilmatilassa - amerikkalaissotilaat Ukrainassa

Raportti: USA:n tiedustelulennokki torjuttu Krimin ilmatilassa - amerikkalaissotilaat Ukrainassa

Yhdysvaltain tiedustelulennokki on torjuttu Krimin tasavallan ilmatilassa. Asiasta uutisoi valtiollinen Rostec. Lennokki kuuluu merkintöjen perusteella 66. USA:n prikaatille. Raportin mukaan amerikkalaisprikaati on keskitetty Ukrainaan Kirovohradiin maaliskuun alussa, josta lennokit ovat operoineet. Prikaatin on kerrottu nähdyn myös Khersonin alueella, jossa tiet Krimin niemimaalle on katkaistu. Alas pakotetussa lennokissa oli mallimerkintä MQ-5B. Tietojen mukaan tämä oli jo toinen amerikkalaislennokki, joka on pudotettu Krimin ilmatilasta. Koneet on pudotettu elektronisen sodankäynnin välineillä ja lennokit ovat päätyneet Krimin turvajoukkojen käsiin lähes vahingoittumattomana. Asiasta uutisoi Voice of Russia. Kuvassa tiedustelulennokki "Hunter" MQ-5:
VOR @ VM 14.3.2014 20:59

perjantai 14. maaliskuuta 2014

Venäjän YK-lähettiläs: Mielenosoittajat ammuttiin Kiovassa ''Maidanin komendantin toimistosta''

Turvallisuusneuvoston puheenjohtaja, Venäjän YK-lähettiläs Vitaly Churkin, on vahvistanut turvallisuusneuvostolle, että Kiovassa väkivaltaisen vallankaappauksen aikana operoineet tarkka-ampujat olivat suorittaneet sala-ammuntansa ns. ''Maidanin komendantin rakennuksesta''.
Lähde: VOR
Toimittaja: Janus Putkonen
14.3.2014, Verkkomedia.org 

Venäjän YK-lähettiläs: Mielenosoittajat ammuttiin Kiovassa ''Maidanin komendantin toimistosta''
Churkinin mukaansa olemassa olevat tiedot osoittavat poliiseja ja mielenosoittajia tappaneiden laukausten tulleen mellakoitsijoiden hallitsemasta rakennuksesta Itsenäisyys-aukiolta (Maidan), joka oli mellakoitsijoiden komentorakennus.
Churkinin esittelemä tieto vastaa sitä mitä Ukrainan entinen tiedustelupäällikkö kertoi Venäjän televisiossa. Hänen mukaansa sala-ampumisesta Maidanilla on suoraan vastuussa Andrey Parubiy, joka toimii parhaillaan Kiovasssa vallan kaapanneen hallinnon turvallisuus- ja sotilaskomitean puheenjohtajana. 

Lue myös aiheen kattava uutisointi Verkkomediasta:

Churkin: "Missä ovat Euroopan unionin arvot nyt?"
Churkin vakuutti turvallisuusneuvostolle, ettei Venäjä halua sotaa Krimin niemimaalle eikä enempää eskalaatiota niemimaan takia. Hän vakuutti, ettei Mustanmeren laivasto tule puuttumaan valmisteilla olevaan kansanäänestykseen Krimillä.
Churkin kertoi Kiovan nykyhallinnon vastustajien elävän vakavan väkivallan uhan alla. Churkinin mukaan laillisesti valittu presidentti Yanukovich joutui pakenemaan maasta, koska hänen henkensä oli vaarassa.
"Tuo voimatoimin tehty viranomaisten suistaminen vallasta oli laitonta", Churkin sanoi. "Tällaiset toimet on jatkuvasti tuomittu niissä asiakirjoissa, jotka YK:n turvallisuusneuvosto on hyväksynyt. Sen sijaan, että olisi luotu yhteishallitus kuten helmikuun 21. päivän sovinnossa lausuttiin, Kiova on nähnyt sellaista, mitä Yatsenyuk on kuvaillut "voittajien hallinnoksi".
Churkin muistutti, että monet hallituksen paikoista, sisältäen puolustusministerin, ovat ottaneet edustajat radikaalista nationalistipuolueesta "Vapaudesta".


"Päätöslauselmassaan joka hyväksyttiin 2012, Euroopan parlamentti tuomitsi kyseisen puolueeen rasistisena, antisemitistisenä, ulkomaalaisvastaisena, jonka tavoitteet ovat vastoin Euroopan unionin fundamentaalisia arvoja. Se myös vaati demokratiaa kunnioittavia puolueita Ukrainan parlamentissa pidättymään liittoutumisesta tämän puolueen kanssa", Churkin muistutti. "Missä ovat Euroopan arvot? Täyttävätkö uudet viranomaiset Kiovassa niitä?"
"Uudet viranomaiset ovat todellisuudessa enemmän radikaali organisaatio - tämä niin kutsuttu Oikeisto Sektori, jonka johtaja on jo julistanut halustaan presidentiksi. Radikaalit eivät ole riisuneet itseään aseista vastustaessaan helmikuun 21. päivän sovintoa. Tämän lisäksi, he ovat kasvattaneet arsenaalejaan armeijan varikoilta, joita he ovat putsanneet", Churkin sanoi.
"Uudet viranomaiset eivät ole tehneet mitään järjestellääkseen kansallista keskustelua tavoitteenaan toteuttaa uskottavaa perustuslaillista reformia. Todellisuudessa, viranomaiset Kiovassa ovat hajottamassa maata osiin," hän sanoi.
Venäjä on ilmoittanut käyttävänsä YK:n turvallisuusneuvostossa veto-oikeuttaan USA:n esittelemälle päätöslauselmaehdotukselle, jolla tuomittaisiin laittomaksi Krimin kansanäänestys 16. maaliskuuta ja samalla sen tulokset. Ehdotusta ajanut Samantha Powers sanoo Yhdysvaltojen yrittävän toimia näin ennen kuin "viattomien henkiä tulee menetetyksi."

Kiovan tarkka-ampujat operoivat mellakoitsijoiden hallitsemasta rakennuksesta - tiedustelujohtaja


Ukrainan entinen turvallisuuspalvelun johtaja vahvisti julkisuudessa syytökset, joiden mukaan Kiovan väkivaltaisuuksien aikaan kymmeniä poliiseja ja mielenosoittajia surmanneet tarkka-ampujat operoivat rakennuksesta, joka oli mellakoitsijoiden hallinnassa. Talossa toimittiin Andrey Parubiyn käskystä.
Lähde: RT News, Russia 1 Channel
Toimittaja: Janus Putkonen
13.3.2014, Verkkomedia.org

 
Kiovan tarkka-ampujat operoivat mellakoitsijoiden hallitsemasta rakennuksesta - tiedustelujohtaja
Laukaukset, jotka tappoivat niin siviilejä kuin viranomaisia, ammuttiin filharmonikkojen salista (Ohilharmonic Hall). Rakennus sijaitsee Kiovan keskustassa. Asian vahvisti Ukrainan turvallisuuspalvelun entinen johtaja Alexandr Yakimenko Russia 1-kanavalle.
Kyseinen rakennus oli täysin opposition hallinnassa ja erityisesti niin kutsuttu komentaja Maidanin itsepuolustusjoukoilla, Andrey Parubiy, joka nimettiin vallankaappauksen jälkeen Ukrainan kansallisen turvallisuus- ja puolustusneuvoston johtoon, operoi kyseisestä rakennuksesta. Ukrainan entinen tiedustelupomo uskoo, että Parubiy on ollut yhteydessä Yhdysvaltain erikoisjoukkojen sotilaisiin, jotka ovat saattaneet koordinoida käsketyt hyökkäykset.
"Laukaukset tulivat filharmonisesta salista. Maidanin komentaja Parubiy oli vastuussa erityisestä tästä talosta. Tarkka-ampujat ja henkilöt aseistettuina automaattiaseilla työskentelivät tästä rakennuksesta alkaen 20. helmikuuta. He tukivat hyökkäystä sisäministeriön joukkoja vastaan, jotka olivatkin jo tuossa vaiheessa menettäneet taisteluhalunsa, tosiasiassa, paenneet", Yakimenko sanoi Venäjän television haastattelussa.
Kun poliisit tulivat jahdatuiksi mellakoitsijaryhmän toimesta, joilla oli käsissään kaikenlaisia aseita, Yakimenkon mukaan tarkka-ampujat olivat kääntäneet tulituksensa heihin.
"Kun ensimmäinen ampumisten aalto päättyi, monet todistivat 20 henkilön poistumisen rakennuksesta." Tiedustelujohtajan mukaan nämä miehet olivat hyvin varustettuja ja he olivat kantaneet armeijan tyylisiä laukkuja, joissa epäillään olleen kiväärejä ja niiden varusteita. Tiedustelujohtajan mukaan raportointeja näistä miehistä on tullut viranomaisten lisäksi oppostition ryhmittymien (Freedom, Right Sector, Fatherland ja UDAR) jäseniltä, Yakimenko kertoi.

 
Andrey Parbiy on nimetty ensimmäisenä epäiltynä vastuulliseksi mellakoitsijoiden ja poliisien ampumisiin Kiovassa. Parubiy nimitettiin vallankaappauksen jällkeen Ukrainan turvallisuus- ja sotilasneuvoston johtajaksi. Hänen väitetään toimivan kiinteästi Yhdysvaltain viranomaisten alaisuudessa.

 
Entisen tiedustelujohtajan julkisen lausunnon mukaan Parubiy kuuluu ryhmään, joka on voimakkaasti Yhdysvaltain tiedustelupalveluun kytköksissä. "Nämä olivat ne joukot, jotka toteuttivat kaiken mitä heille käskettiin johtajiensa toimesta - Yhdysvaltojen", Yakimenko sanoi. Hänen mukaansa vallankaappauksen johtajisto käytännössä asui Yhdysvaltain suurlähetystössä.
Yakimenko kertoo, että verilöylyn aikaan oppositiojohtajia oli ottanut häneen yhteyttä ja pyytäneet keskittämään erikoisjoukkoja alueelle, jotka olisivat ryhtyneet toimiin tarkka-ampujia vastaan Kiovan keskustassa, mutta juuri Parubiu teki kaikkensa, ettei sitä tapahtunut.
"Oikeisto Sektori ja Vapaus puolue pyysivät minua käyttämään Alfa-ryhmää puhdistamaan nämä rakennukset, tyhjentämään ne tarkka-ampujista," Yakimenko sanoi. Hänen mukaansa Ukrainan erikoisjoukot olivat myös valmiina menemään sisään ja eliminoimaan veritöiitä tehneet ampujat.
"Olin valmis tekemään sen, mutta jotta olisimme päässeet Maidanille, minun piti pyytää siihen valtuutus Parubiyltä. Muussa tapauksessa alueen turvajoukot olisivat hyökänneet meidän selkään. Paraubiy ei suostunut antamaan lupaa," Yakimenko sanoi ja huomautti, että Maidanin johtajalla oli täysi valtuus Maidanilla olleisiin aseisiin, eikä ainutkaan ase, mukaan lukien tarkka-ampujakiväärit, voineet päästä sisään tai ulos aukiolta.

 

 
Tiedustelujohtajan lausunnot tukevat tiedettyä
Alexandr Yakimenkon Russia 1 kanavalle antamat lausunnot tukevat täydellisesti aiemmin julkisuuteen tulleita tietoja tuntemattomista tarkka-ampujista, jotka ampuivat sekä poliiseja, että mellakoitsijoita Kiovan väkivaltaisuuksissa ja Viron ulkoministeri Paetin mukaan nämä ampumiset käskettiin oppositiojohdon, eikä presidentti Yanukovichin toimesta.

 
Lue uutisointi aiheesta:

 
Lähes 100 ihmistä kuoli ja noin 900 ihmistä loukkaantui väkivaltaisuuksissa lähellä Maidanin aukiota (Itsenäisyys-aukio) vallankaappauksen yhteydessä, joka käynnistyi täydellä voimallaan 21.2. Ukrainan nykyinen hallinto pitää edelleen kiinni väitöksestään, että ampumiset olisivat määrätty vallasta suistetun presidentti Janukovichin toimesta.
Venäjän hallitus on esittänyt keskiviikkona kansainvälisen tutkimuskomission asettamista selvittämään tapahtuneet verityöt, joiden varjolla demonisoitiin Ukrainan hallinto ja haettiin länsimaista tuki vallankaappaukselle vakltavassa mediakampanjassa.
Tutkintapyyntö on jätetty EU:n PACE:lle (Parliamentary Assemply of the Council of Europe) ja vaatimuksia riippumattomista tapahtumien tutkimuksista on esitetty myös YK:lle Venäjän YK-lähettilään toimesta. Venäjä vaatii vallan kaapanneen hallinnon laillisuuskysymysten selvittämistä.

 
Toimittajan kommentti:
Nyt ei mietitytä enää yhtään miksi Ukrainan vallankaappajat määräsivät Venäjän televisiokanavat Ukrainassa suljettaviksi. Venäjä onkin päättänyt tuoda kysymyksen tapahtumista Kiovan mellakoiden lietsomiseksi julkisuuteen kaikin käytettävissä olevin keinoin. Vanha viisaus pätee: "Kellä ei ole mitään salattavaa, ei ole mitään pelättävää."

Ukrainassa määrättiin suljettavaksi viisi venäläistä televisiokanavaa

Ukrainassa on katkaistu lähetykset Venäjän suurilta televisiokanavilta. Näitä ovat Rossiya 1, Rossiya 24, Channel One, RTR Planeta ja NTV Mir. Venäjän televisiokanavat vaadittiin suljettavaksi Ukrainan kansallisesten viestinnän viranomaisten vaatimuksesta. Lähetykset katkesivat klo 21 tiistaina Ukrainan aikaa. Viranomaiset perustelevat televisiokanavien sulkemisvaatimusta turvallisuussyillä, jolla varmistetaan Ukrainan itsenäisyys ja alueellinen koskemattomuus.

keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Puolueet tuhoavat kansantaloutemme

Puolueet, kansanedustajamme ja yrityksemme tuhoavat kansantaloutemme, koska eivät ymmärrä mitään tuotantovastamme. 

Tosiasia taloudesta on etteivät edustajamme tiedä siitä yhtään mitään, vaikka muuta väittävät. Kyselkäähän asiasta puoluetovereiltanne, huomatte että ulkona ovat kuin lepakot.
Meillä on kaksi keskeistä mallia tarkastella taloutta, yritystalous ja kansantalous, eivätkä ne ole sama asia eikä varsinkaan niin että yritystalous korvaisi kansantalouden. Yritystalouden kriisit kuitenkin syöksevät myös kansantalouden kuralle, sillä kapitalismissa yritykset ylläpitävät kansalaisten elintasoa. Tästä tilasta ei meitä päästä kuin vallankumous tuotantotavassa, mutta juuri siitä eivät edustajamme, eivät puolueissa eivätkä eduskunnassa tai yhtään missään muualla tiedä yhtään mitään.
Tyhmä kansalainen sanoo, että vallankumous on verinen, niin onkin, mutta sellaiseksi sen tekee juuri nämä kapitalistimme ja poliitikkomme, eivät vallankumoukselliset jotka koittavat korjata vain tuon tuotantovan toimivaksi. Kerropa tästä puoluetovereillesi niin saat vihat päällesi ja potkut puolueesta, sen veran typeriä he todella ovat!

Hannu Rainesto
Punakaartien keskusjärjestö

tiistai 11. maaliskuuta 2014

Minä syytän: Avoin kirje Suomen ulkoministeri Erkki Tuomiojalle

Minä syytän: Avoin kirje Suomen ulkoministeri Erkki Tuomiojalle
Tämän avoimen kirjeen on laatinut talouden- ja oikeustieteen asiantuntija Jon Hellevig. Kirje on suunnattu ulkoministeri Tuomiojalle käynnissä olevan Ukrainan kriisin ja siitä hänen antamiensa lausuntojen johdosta. Kirje julkaistaan ensimmäisenä ja kokonaisuudessaan Verkkomediassa.
Laatinut: Jon Hellevig
10.3.2014, Verkkomedia.org
Palaute: info@verkkomedia.org 

 
Avoin kirje Suomen ulkoministeri Erkki Tuomiojalle 
Useat ruotsalaiset lehdet mm. Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Aftonbladet, vaikka ovatkin tunnettuja Venäjän vastaisuudestaan, ovat viime päivinä sivuillansa myöntäneet että Kiovan vallankaappauksen jälkeen muodostetun hallituksen johtavana puolueena toimiva Svoboda on "äärioikeistolainen", ja että "se kiihottaa vähemmistöjä [venäjänkielisiä] vastaan" sekä "levittää juutalaisten vastaista propagandaa".
Mutta Suomen ulkoministeri Erkki Tuomioja ei ole nähnyt tästä mitään merkkejä. Näin kertoo Helsingin Sanomat 6.3. otsikolla ”Tuomioja Kiovassa: Ukrainan venäläisvähemmistön sortamisesta ei merkkejä”. Tuomiojalta kysyttiin näin: "Onko Ukrainassa tapahtunut jotain, minkä saattaisi vaarantaa vähemmistöjen aseman?". Tuomioja vastasi: "Ei minun mielestäni mitään todellista ole, mutta jännitteitä on ilmassa", Tuomioja vastasi.
Tuomioja lisäsi: "Poistetaan näitä vääriäkin väitteitä, joilla yritetään tätä uutta hallintoa mustata." – Näin siis Tuomioja täysin rinnoin tukee tätä uutta vallankaappauksen myötä valtaa tullutta hallitusta, mitä monet vaapat tarkkailijat nyt kutsuvat juntaksi.

 
Hyvä, poistetaan näitä väärinkäsityksiä! Jos ei Tuomioja näe merkkejä fasisteista niin näytetään hänelle taivaan merkit. 

 
Sen lisäksi, että ruotsalaiset lehdet ovat myöntäneet, että Kiovan uudessa vallassa on fasistisia ja uus-natsistisia aineksia on aivan selvä jos seuraa kansainvälistä lehdistöä niin kuin jäljempänä osoitan.
Mutta Tuomiojaa saattaisi erityisesti kiinnostaa, että Euroopan Parlamentti on julistannut, että Svoboda on fasistinen puolue. Tosin EU parlamentti teki sen jo joulukuussa 2012 ennen kuin tiedettiin, että näistä fasisteista olisikin hyvää käyttöä taistelussa Venäjää vastaan Kiovan vallankaappauksen iskuryhminä.
Näin Euroopan Parlamentti julisti 13 joulukuuta vuonna 2012 (julkilausuma 2012/2889):
Parlamentti “on huolissaan Ukrainan kasvavasta kansallismielisestä mielialoista, mikä ilmee Svoboda puolueen saamasta tuesta [Ukrainan parlamentti vaaleissa 2012], joka vaalien tuloksen on toinen kahdesta uudesta puoluesta, jotka nousivat Verkhovna Radaan [Ukrainan parlamentti].”
Parlamentti muistuttaa että [Svoboda puolueen] rasistiset, anti-semitistiset ja muukalaisvihamieliset ajatukset ovat vastoin EU:n perusarvoja ja periaatteita ja siksi se [EU parlamentti] vetoa demokraatian puolella oleviin puolueisiin että ne eivät Verkhovna Radassa liittoudu, tue tai muodosta koaliitioita tämän puolueen kanssa.”
Hupsista! Miten sitten kävikään? Sen jälkeen kun Svoboda-puolue tuli hallitusvaltaan väkivaltaisen vallankaappauksen kautta, jota se johti yhdessä Neo-natsistisen sivuliikkeensä, Pravii Sector (Oikea Sektori, eng. Right Sector), kanssa, EU on unohtanut täysin aikaisemmat moitteensa.
Sen jälkeen kun se näytti todelliset kyntensä väkivaltaisena fasisti puolueena, niin siitä tulikin EU:n silmissä salonkikelpoinen ”kansannousun” valtaan saattama puolue, parhaassa tapauksessa sen fasismista vaietaan peitesanalla ”kansallismielinen”. Ashton ja Euroopan johtajat nyt mielellään esiintyvät kuvissa Svoboda puolueen fasisti johtajan Oleh Tyahinbokin kanssa. 

 
Vasemmalla fasistijohtaja Tyahynbok, keskellä Ashton. Ashton: ”Svobodan pojat ovat fasisteja, mutta he ovat meidän fasisteja”.

 
Siis Euroopan Parlamentti näki näitä merkkejä jo kaksi vuotta sitten, mutta Tuomioja ei suostu näkemään niitä vieläkään. Myös USA:n ulkoministeriö oli huomannut Svobodan fasismin ja juutalaisvastaisuuden sekä kieltänyt Tyahynbokilta ja toiselta Svobodan johtajalta maahanpääsyn viime vuonna, ennen kuin selvisi, että pojille olisikin geopoliittista käyttöä. 
Linkissä International Business Timesin mielenkiintoinen artikkeli (englanniksi), joka kertoo Svoboda puolueen taustoista. Artikkelin mukaan tarkailijat kutsuvat sitä eri nimikkein "äärioikeistoksi", "fasistiseksi" tai "neo-natsistiseksi". Minusta viimeksi mainittu on oikein. Lukiessasilinkin artikkelin se selvinnee.
Jo lyhyt nettihaku antaa vaikka kuinka paljon tietoa tästä Svoboda-puolueesta. Luulisi, että ulkoministeriössä löytyisi reippaita nuoria, jotka voisivat autta Erkki-setää näissä nettihauissa. Tässä kuitenkin vielä lisää Svobodasta ja sen roolista katutaisteluissa.
Jutun mukaan mm. Mailmaan Juutalais Kongressi on vedonnut siitä, että Svoboda kiellettäisiin. Svobodan vainon takia Ukrainassa oli peruttu juutalaisten juhlapäivien julkiset vietot. Tässä vieläyksi esimerkki ja tässäTässä linkki puolestaan kertoo Svobodan fasistijohtajasta, Oleh Tyahinbokin taustoista.  

 
Fasisti vai natsi? Johtaja Tyahynbok tekee natsitervehdyksen Svobodan puoluekokouksessa.

 
Svoboda aloitti avoimesti natsipuolueena nimellä Sosiaali-Nationalisti Puolue, mutta 2004 päätti vaihtaa nimen nykyiseksi Svoboda pehmentääkseen imagoa.
Puolueen johtaja on kuitenkin jatkanut Ukrainan toisen maailmaansodan aikaisen natsi johtajan ja Hitlerin liittolaisen Stepan Banderan ylistämistä (alla lisää Banderasta). Hän on usein toistanut, että hänen pää-rotuvihollisensa ovat venäläiset ja juutalaiset. Tästä voi lukea lisää Svoboda puolueen taustoista:

 
Erkki Tuomioja, alkaako näköaistia palauta? Näkyykö merkkejä? Ei vai? Jatketaan.
Svobodalla on tukenaan toinen natsijärjestö, Right Sector (Oikea Sektori, ukr. Pravii Sektor). Sen tehtävänä on, niin kuin aikanaan Hitlerin tullessa valtaan oli, SS joukkojen (SS Schutzstaffel) ja toimia fasistien iskuryhminä joiden katuterrorin avulla litistettiin poliitiset vastustajat.  
Sen johtajana toimii pahamainen natsi, Dmitry Yarosh, joka oli Euromaidan-katumellakoiden pääjärjestäjiä:
Hänet on nyt nimitetty Ukrainan uuden junttahallinnon kakkosmieheksi Kansallisessa puolustus- ja turvallisuusneuvostossa, josta jäljempän enemmän. Right Sector on aviomesti neo-natsi järjestö, joka selviää pienellä nettihaulla, esimerkiksi tästä, Time lehden jutusta.
Kokeile itse ja muista, että Erkki Tuomioja väittää, ettei hän ole näistä fasisteista nähnyt merkkiäkään. Time kirjoittaa mm., että lännen mielestä salonkikelpoisten politiikkojen, kuten nyrkkeilijästä presidenttikandidaatiksi siirtyneen Klichkon pitäisi ottaa etäisyyttä Right Sectoriin. Näin on kehoittanut USA:n ulkoministeriö todeten että he ovat muuttuneet kaduilla yhä väkivaltaisemmiksi.
Mutta Tuomioja ei näe siihen mitään syytä, Tuomioja ei ole tätä huomannut, eikä Tuomioja ja hänen avustajansa lue mitään muuta kuin Hesaria, Ilta-Sanomia ja ilmeisesti myös Aku Ankkaa. Niissä ei tästä mitään, joten siksi Suomen ulkoministeriössä ei olla havaittu mitään merkkejä - yhtään mistään. 
Katumellakoissa oli näitten mainittujen fasisti/neo-natsi ryhmien mukana moni muukin saman aatemaailman ryhmät, kuten esimerkiksi Andrey Parubyin johtama ryhmä.
Parubyi toimi vallankaappauksen aikana Maidan-aukion varsinaisena johtajana. Vuonna 1991 hän oli Tyahynbokin kanssa perustamassa Sosiaali-Nationalisti Puoluetta, jonka nimi vartavasten viittasi Hitlerin Natsi-puoluen nimeen, Nationaali-Sosialisti Puolue.
Tämä Sosiaali-Nationaali puolue myöhemmin konvertoitui Svoboda-puolueeksi, mikä taas osoittaa, miten nämä kaikki vallankaappauksen johtohenkilöt liittyvät toisiinsa ja ovat saman fasismin eri ilmentymiä. Hänet palkittiin vallankaappauksen jälkeen väkivallastaan ja murhistaan uuden hallinon Kansallisen Puolustus ja Turvallisuusneuvosto puheenjohtajan paikalla.  
Sittenmin hän on välttänyt julkisuudessa käyttämästä natsi-nimeä. Nykyjään hän on muodollisesti Ukrainan nykyhallinnon pääminsterin Yatsenyukin järjestön Front of Changen jäsen. Mikä myös osoittaa, ettei Ukrainan fasistien/neo-natsistien ja muun uuden johdon välillä ole minkäänlaista selvää pesäeroa.
Yatsenyukin Front of Change liittoutui Julia Timoschenkon Batkivshchyna (Isänmaa puolueen kanssa), joten jäljet johtavat tässäkin sylttytehtaalle:
Parubyi esintyy nyt mukamas maltillisen Batkivshchyna (Isänmaa) puolueen ministerinä, mutta siirtyi sinne avoimen fasistisesta puolueesta vasta 2012 vaalien yhteydessä. Tämä on taas osoitus siitä miten Batkivshchyna on tiivisti yhteydessä äärioikeistoon.  
Right Sectorin siivissä puolestaan toimivat kovan linjan äärioikeistolainen ryhmittymä Patriot of Ukraine ja puolisotilaallinen UNA-UNSO, joka on aikaisemmin taistellut terroristien puolella Tsetseniassa ja Moldovassa. Nämä säännöllisesti marssivat Kiovassa ja muualla Ukrainassa kommandopipot päässä sekä univormuissa, joissa fasistisia/natsistisia merkkejä mukaan lukien ns. wolfsangel.
Mitä tekee Suomen suurlähetystö Kiovassa jos ei tällaista ole ulkoministeri Tuomiojalle raportoitu?
Mielenkiintoin hahmo on myös yksi uusista Maidan-torilla valtaapitävistä johtajista, Sashko Biliy, oikeelta nimeltään Alexander Myzichko:
Häntä pidetään yhtenä “Maidanin sankareista”. Hänen asemansa on Right Sectorin Länsi-Ukrainan johtaja. Aikaisemmin tämä sankari on taistellut Tsetseniassa terroristien riveissä. Hänet on tunnettu siitä, että hän on henkilökohtaisesti tappannut 20 ihmistä ja tullut siitä palkituksi terroristijohtajien toimesta. 

 
"Perhekuvassa" Ukrainan mafiaa 1990-luvulla. Keskellä Sashko Bilyi ja molemmissa laidoissa yksi Klitchkon veljeksistä. Mukana myös Victor Rybalko, Kiovan sen aikainen alamaailman johtaja.Taas osoitus siitä miten tämä koko vallankaappaus kaarti liitty tiivisti yhteen. Erkki Tuomioja pitäisi saada kuvaan mukaan?

 
Tässä mielenkiintoinen video missä Maidanin sankari opettaa syyttäjäviranomaisille uuden talon tavat:

 
Kaikille näille fasisti ja neo-natsi järjestöille on yhteistä se että ne ihannoivat Stepan Banderaa. Bandera aloitti uransa kapinallis terrorismilla ja aikainen kohokohta oli kun hän murhasi Puolassa 1934 silloisen Puolan sisäministerin, josta tuli vankilatuomio.
Maailmansodan sytyttyä hän pääsi ulos vankilasta. Hän johti järjestöä, jonka nimi oli OUN (Organisation of Ukrainian Nationalists), myöhemmin OUN-B, josta tuli Natsien liittolainen. Natsit kouluttivat järjestön jäseniä.
Vuonna 1941 he pukeutuivat Wehrmachtin univormuihin. Krakovan kokouksessa 1941 hän julisti, että venäläiset, puolalaiset ja juutalaiset oli tuohottava. Samana vuonna Bandera julisti itsenäisen Ukrainan Natsien liittolaisena.
Vuonna 1941 Banderan joukot vastasivat pääosista murhista Babi Yarin keskitysleirissä, missä tapettin arviolta 150 tuhatta ihmistä, pääosin juutalaisia mutta joukossa myös mustalaisia ja neuvostosotilaita.
1942 nämä joukot suorittivat  kansanmurhaa Malkiniassa, Puolassa, jossa murhattiin yli 100 tuhatta ihmistä. 
Banderan kuva on ollut näyttävästi esillä symbolina Tuomiojan rauhanomaisiksi kutsumien mielenosoittajien Maidan-aukiolla vallankaappauksen aikana. Heti kaappausmellakoitten alettua Ukrainan natsit roikuttivat valtavan Bandera kuvan valtaamansa Kiovan kaupungintalon sisäänkäynnin ylle. Tammikuun 2. Päivänä 2014, he järjestivät valtavan kulkueen Kiovan keskustassa missä kannettiin Banderan kuvia.
Nämäkin ovat jäännet Tuomiojalta ja Suomen Kiovan suurlähetystöltä huomaatta. Pitää sanoa, että jo on valikoiva tuo heidän näköaistinsa:

 
Syyllisyyskysymyksiä
Kuka seurasi Ukrainan vallankaappaus tapahtumia monipuolisesta mediasta, hänelle on täysin selvä että vallankaappaus tapahtui väkivaltaisten mellakoitten kautta. On aivan selvä että ns. mielenosoittajat olivat väkivaltaisia hyökkääjiä ja Janukovich ei edes sallinnut polisien vastata hyökkäykseen aseilla.
Nyt on käynnyt ilmi, että lännen tukemat ja valjastamat vallankaappajat käyttivät tarkka-ampujia, jotka ampuivat sekä poliiseja ja omia mielenosoittajiian murhaten noin 20 aseistamatonta poliisia ja 60 mielenosoittajaa.
Näistä vallankaappajien tekemistä murhista he syyttivät Janukovitshin poliiseja ja saivat siihen heti tukea lännen johtajilta sekä heidän talutusnuorassa olevalta propagandalehdistöltä. Näiden murhien tarkoituksena oli vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen sekä Ukrainassa ja ulkomailla, ja siinä onnistuttiin varsin hyvin kuten voimme huomata.
Minä pidän Erkki Tuomiojaa osasyyllisenä näihin mielipuolisiin murhiin, koska hän peittelee totuutta ja suojelee murhaajia sekä lännen konspiraatiota asiassa.
Venäjällä vuodatettiin julki salaa nauhoitettu puhelu jossa EU:n ulkoministeri Catherine Ashtonkeskustelee tapahtumista Eestin ulkoministeri Urmas Paetin kanssa. Paet hänelle järkyttyneenä kertoo, että on tullut yhä selvemmäksi että murhien takana ei ollut Janukovitsh vaan jotkut Maidanin johtajista, ja ettei uusi hallinto ole kiinnostunut tutkimaan murhia. Kyyninen Ashton, jolle tieto ei selvästikkään tullut yllätyksenä, vastaa tähän tietoon ”Kyllä minusta tuntuu, että tahdomme tutkia. Siis, tarkoitan, en tuota oikein hoksannut, toi on jännä juttu. Voi hitsi”.
Sen pituinen se, sitten siirryttiin muihin aiheisiin, eikä siihen Ashton eikä kukaan muukaan ole puuttunut siihen ennen kuin Venäjä toi asian nauhoitetun puhelun avulla.
Muutamassa Euroopan massa uutinen vahingossa "vähän lipsahti" valtamedian sivuille, mutta sen jälkeen propagandakoneisto sen painoi alas. USA:n "maailman vapain lehdistö" ei noteerannut asiaa sanallakaan. Oikeasti, se mitä tuli todistettua on, että USA:n ja EU:n tukemat fasistiset vallankaappaajat ovat murhauttaneet omia mielenosoittajiaan tarkoituksella syyttää siitä Janukovitshia ja kääntää yleinen mielipide heidän omalle puolelleen.
Kysymys on vain: Kuinka moni EU:ssa tiesi tästä etukäteen? Ja missä vaiheessa Erkki Tuomiojalla valkeni tämä?  Tottakai Erkkikin tämän tietää. Hän valehtelee. Mutta miksi? Mikä saa ihmisen, jolla on tuollainen tausta, nyt valehtelemaan tällaisesta asiasta ja suojelemaan fasistien CIA:n johdolla tekemiä murhia ja vallankaappausta?
Tämä menee ylitse käsityskykyni.
Näistä linkeistä artikkeleita, jotka osoittavat että kysymyksessä lännen salaliitto:

 
Fasistijärjestöille on yhteistä se, että ne ihannoivat Stepan Banderaa

 
Puolustusministeri Haglund samassa veneessä
Tässä yhteydessä on hyvä puuttua yhteen oleelliseen vallankaappaus-propagandan väitteistä. Esimerkkini tulee sähköposti-kommunikaatiosta allekirjoittaneen ja puolustusministeri Carl ”Kravatten” Haglundin välillä.
Kun kirjoitin hänelle siitä, että nämä mainitut ääriainekset olivat väkivalloin ja Ashtonin tarkka-ampujien voimin kaapannut vallan Ukrainassa, Haglund vastasi: ”väite, että kaikki mielenosoittajat, jotka protestoivat Janukovitshin korruptoitua hallintoa vastaan olisivat fasisteja, on epäasiallinen”.
Jos joku on epäasiallinen, niin se on tämä Haglundin vastaus. Ensinnäkin, ei kukaan ole väittänyt, että ”kaikki” mielenosoittajat olisivat olleet fasisteja. Putinkin lehdistötilaisuudessaan 4.3. sanoi, että suurin osa alkuperäisistä mielenosoittajista olivat hyväntahtoisia ja politiikkaan kyllästyneitä ihmisiä.
Kyse on siitä, että fasistit ottivat mielenosoitukset hallintaansa, ja tekivät niistä väkivaltaiset päivästä yksi alkaen kun vallattiin hallintorakennuksia ja tukittiin teitä. Haglund ja Suomen hallitus nuijersi vähemmästäkin ja poliisin voimalla taannoisen Kiakkovieras-protestin Tampereella.
Tämä on tyyppillinen propagandaväite ”ettei kaikki olleet fasisteja”. Mutta se, että moni, ilmeisesti tuhannet olivat, ja se, että nimenomaan näiden fasistien väkivallan turvin tehtiin vallankaappaus, ei häiritse Haglundia lainkaan. Suomen puolustusministeri, RKP:n puheenjohtaja näin vähättelee Euroopan suurinta fasistien tekemää väkivaltaa sitten Hitlerin - sanomalla, ettei kaikki olleet. Herre gud ändå!

 
Entäs mikä on tämän vallankaapanneen juntan kokoonpano eli sen, mitä Tuomioja kutsuu Ukrainan hallitukseksi?
Kannattaa huomioda, että tämä ”hallitus” on nimitetty vallankaappajien torikokouksessa Maidanilla. Sen jälkeen se mitä on jäljellä Ukrainan parlamentista, on pakotettu väkivallalla uhaten äänestämään roskajoukon päätösten mukaan.
On olemassa jo lukuisia todisteita siitä, että kansanedustajia on uhattu väkivalloin ja jopa pahoinpidelty. Suomessakin syntyi oma pieni skandaali asian ympärille kun ministeri Paavo Arhimäen avustaja, Antero Eerola, kirjoitti Facebookissa näin:
"Laiton vallankaappaus Ukrainassa näköjään etenee. Kommunistisen puolueen puheenjohtajan koti on poltettu ja entisen hallituksen kannattajia kannetaan väkisin ulos kaupunginvaltuustoista. Täsmälleen sitä, mitä Lapuan liike teki 30-luvulla Suomessa. Milloin EU tuomitsee tämän fasismin nousun?"
Kaiken kokenut, eikä mitään nähnyt, Tuomioja tietenkin kiistää tämän ja kaikki muutkin faktat, jotka mainitsen tässä jutussani. Tuomioja tietenkin kiistää tämän, vaikka on ilmiselvää, että Eerola on oikeassa, ja että mitä parlamentistä on jäljellä on terrori.
HS:n mukaan ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) on sanonut, että Ukrainassa on tunnustetuilla vaaleilla valittu parlamentti ja tämä on hyväksynyt uuden hallituksen!
Ukrainan uudessa hallituksessa, jota itse nimitän juntaksi, on 20 varsinaista ministeriä. Siellä on edustettuna 4 ryhmittymää. Timoscehnko/Yatsenyukin Batkivshchyna (Isänmaa), Svoboda, Euromaidanin mielenosoituksen aktivisteja, sekä muita, enimäkseen entisen presidentin Jushenkon hallinnon johtohahmoja. 
Kuusi ministeriää ovat nimellisesti Batkivshchyna-mandaatilla,  4 Svobodalta, 3 Euromaidan ”aktivistia” ja 7 muita. Neljän ministeri paikan lisäksi Svoboda ja sen neo-natsi apujärjestöt ovat saaneet haltuunsta muita tärkeitä virkoja uudessa hallinnossa.
Jo yllä mainittu Parubyi, joka oli Sosiaali-Nationalisti puolueen perustaja ja Euromaidanin väkivaltaisuuksien (ja ilmeisesti myös) tarkka-ampujien johtaja on nimetty kansallisen puolustus ja turvallisuusneuvoston pääsihteeriksi. Tämä tarkoittaa sitä, että hänellä on korkein valta asevoimissa, poliisissa ja salaisessa palvelussa sekä asianomaiset ministerit ja johtajat raportoivat hänelle.
Fasistien/neo-fasistien valtaa näissä voimayksiköissä korostaa se, että toinen yllä mainituista neo-natseista, Yarosh, on nimitetty Parubyin varamieheksi. Parubyin alainen puolustusministeri Ihor Tenyukh on myös Svobodasta. Tämän lisäksi Svobodan, Oleg Makhnitskylle, on annettu pääsyyttäjän virka.
Eli näin ollen fasisteilla/neo-natseilla on hallussa kaikki tärkeimmät virat, mistä levittää fasistista terroria. Tästä linkistä voi tarkistaa nämä asiat:
Svoboda sai viime vaaleissa 10,5% äänistä (2012). Mutta nyt vallankaappauksen jälkeen se on johtava puolue. Kaiken yläpuolella ja Ukrainan juntan varsinainen johtaja on Svobodan johtaja Oleh Tyahinbok. Taktisista syistä hän ei tässä vaiheessa ottanut pääministerin paikkaa.
USA:n ulkoministeriön Operaatio Ukrainan koordinattori Viktoria Nuland (paremmin tunnettu siitä miten hän luonnehti EU:ta ”Fuck the EU”. Noh, löytyihän tästä kuitenkin yksi asia, josta voin olla samaa mieltä Nulandin kanssa!)
Hän vakuutti Tyahinbokille, ettei PR syistä kannattaisi tässä vaiheessa ottaa pääministerin tai presidentin paikkaa.

 
USA:n ulkoministeriön Ukrainan operaation päällikkö Victoria Nuland ja fasistijohtaja Tyahynbok (vas.), takana Vitaly Klitchko ja oikealla juntan pääministeri, scientologisti Arsenyi Yatsenjuk.

 
Suunnitelmia nuijittu lävitse ennätysvauhdilla
Toteutettuaan mielipuolisen väkivallan voimalla vallankaappauksen, mistä Tuomioja ei ole havainnut mitään merkkejä, uusi hallinto - juntta - on ryhtynyt toimeen.
Ensimmäisenä päätöksenä marionetti-parlamentti sääti lain Venäjän ja muiden vähemmistökielien aseman totaalisesta kieltämisestä. Vaikka yli puolet ukrainalaisista puhuvat venäjää, venäjänkieli ei ole maan virallinen kieli, kuten esimerkiksi pienen ruotsalaisvähemmistön kieli Suomessa on.
Janukovitshin aikana Ukrainaan säädettiin kuitenkin laki, joka antoi venäjänkielellä sellaisen aseman, että sitä saatiin käyttää kouluissa ja virallisissa yhteyksissä venäjänkielisillä alueilla. Tämä laki siis kumottiin heti ensi töikseen.
Kuitenkin Ukrainan vt. Presidentti Turchynov ei ole vielä allekirjoittanut lakia, koska vallankaappauksen läntiset koordinaattorit vakuuttivat heitä tästä syntyneestä PR-tappiosta. Nyt kuitenkin on mm. käsketty, että kaikkien ministeriöiden ja valtion virkalaitosten pitää sulkea venäjänkieliset nettisivunsa.
Ukrainaan on myös nimetty ns. Lustraatio-komitea. Lustraatio on institutionaalisen noitavainon muoto, jonka tarkoituksena on puhdistaa valtion hallinto kaikista poliitisista vastustajista. Tämän vaikutuksen alaisena ovat mm. kaikki entisen hallinnon virkamiehet, maan tuomarit, kommunistinen puolue ja sen jäsenet.
Uuden hallinnon fasististen iskujoukkojen tekemisistä raportoi CounterPunch lehti. Se kertoo, että joukot ovat menneet joka puolelle maata levittämään terroriansa alistamalla virkamiehiä, valtaamalla rakennuksia, pahoinpitelemällä ihmisiä, kaataen patsaita ja toisen maailmansodan muistomerkkejä sekä kaikenlaisen terrorin menetelmin ottamalla maan kontrolliinsa.
He ovat jahdanneet entisiä poliiseja ja polttaneet juutalaisten synagogan. He julkisesti kiduttivat erästä kuvernööriä, lynkkasivat pari IT-teknikkoa kun kaappasivat erään rakennuksen, joka kuuluu Janukovitshin puolueelle. He ovat uhanneet vallata Venäjän patriarkan alaisia kirkkoja, jne.
– Mutta Erkki ei näe yhtään mitään merkkejä yhtään mistään.
Viime päivinä uutisista olemme kuulleet, että Yatsenyuk on erottanut kolme pääesikunnan kenraalia, jotka vastustivat sitä, että Right Sectorille annetaan virallinen asema Ukrainan asevoimissa.
Vaikka Ruotsin lehdistö  on yleensä Suomen lehdistöäkin propagandistisempi ja Venäjää vihaavampi (jos vain mahdollista), on siellä lehdet vasemmalta oikealle myöntäneet sivuillaan fasismi/natsi ongelman Ukrainassa. Näin esimerkiksi Aftonbladet:
Svenska Dagbladet joka on Ruotsin pahimpia anti-Putin -propagandapesäkkeitä myöntää, että (johtava) puolue Kiovan hallituksessa, Svoboda, on "äärioikeistolainen", ja että "se kiihottaa vähemmistöjä vastaan" ja "on erityisesti levittää juutalaisten vastaista propagandaa". Svenska Dagbladet:
Dagens Nyheter (samanluokan ryssänvihaaja kuin Svenska Dagbladet) ottaa esiin Ukrainan fasistit. Mainitsevat Ukrainan Neo-Natsi liikkeen "Right Sector" ja myös hallituspuolue Svobodan. Kertovat, että Svoboda on "oikeistopopulistinen puolue" samalla tavalla kuin Ruotsin oma Sverigedemokraterna.
Viimeksi mainittu on julistettu täysin lehdistön ja muitten puolueitten hylkiöksi. Mutta tietenkään Svobodaa ei voi verrata Sverigedemokraatteihin, koska jälkimmäinen tosiaan on oikeisto-populistinen mutta Svoboda on fasistipuolue. Lehti kuitenkin lisää, että Svobodalla on "juuret Neo-natsismissa". Lehti mainitsee, että Ruotsissa sitä on pidetty niin ääriliikkeenä, että Ruotsin oma Sosiaalidemokraattinen puolue erotti erään jäsensä, joka oli Facebookissa merkinnyt like Svoboda puoluen kotisivuille. Dagens Nyheter:
Lopuksi vielä Tuomiojalla tiedoksi, hän kun ei seuraa ulkomaan mediaa eikä Suomen ulkoministeriöiden toimistot ympäri maailmaa näytä raportoivan mitään, että eilen Tukholmassa Ruotsissa (Erkki, siis se läntinen naapurimaamme minne Viking Line ja Silja Line kuljettaa) oli suuri natsien vastainen mielenosoitus.
Syy mielenosoitukseen oli se, että natsit olivat edellisenä päivänä Malmössä hyökänneet kansainvälisen naistenpäivien kunniaksi järjestetyn mielenosoitustapahtuman osallistujien kimppuun. Ainakin neljä loukkaantui ja yksi vakavin puukkovammoin:
Eikä mitkä tahansa natsit, vaan sinun ikiomat natsisi, joita kävit moikkaamassa siellä Kiovan Euromaidan aukiolla. Nimittäin juuri hyökkäävät natsit kuuluvat järjestöön Svenskarnas Parti, jonka johtaja Andreas Carlsson (joka henkilökohtaisesti johti tätä hyökkäystä) ja 20 muuta natsi-soturia ovat juuri palanneet – arvaa mistä? – Kiovasta, Euromaidanilta!
He olivat siellä tehneet Carl Bildtin, sinun, ja koko eurojohdon likaista työtä, mistä et ole nähnyt merkkejäkään. Kaikki vallankaappauksen eteen, jotta saisitte työnnettyä Venäjän yhä ahtaamalle. Miltä tuntuu kun joukot palaavat kotiin? Eiku kukittamaan! Kukitithan sinä niitä siellä Kiovassakin!
– Vai, Erkki, onko tämäkin juttu vaan sinun ”uuden hallinnon mustaamista”? Ehkä tämäkin on joku Putinin salajuoni?
Siispä Erkki Tuomioja, tässä minun vastaukseni sinun teskenneltyyn tietämättömyyteen Maidanin vallankaappaajien kansanmurhasta, ja koko lännen tukemasta (tai jopa järjestämästä?) vallankaappauksesta. Jos tosiaan olet ulkoministeri, ja sinulla kaikki tämä tieto saatavilla ja et silti näe fasisteja missä niitä on, silloin olet itse fasisti - Erkki.

 
Kirjeen kirjoittaja on Venäjä-asiantuntija, Jon Hellevig, joka on kansainvälisen talous- ja oikeustieteen ammattilainen, joka työskentelee pysyvästi Moskovassa.

 
Lue myös:
Kaksi ulkoministeriä ja kaksi täysin eriävää mielipidettä. Meitä pakotetaan valitsemaan idän ja lännen väliltä. Ulkoministeri Tuomioja vakuuttaa Kiovasta, että ''tämä ei ole fasistinen vallankumous''. Ulkoministeri Lavrov vakuuttaa, että Ukrainan hallinto on täysin radikaalin äärioikeiston hallinnassa.
9.3.2014, Verkkomedia.org
Jatkuu.... 

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=9989