keskiviikko 9. marraskuuta 2016


Kapitalismia päättäjillemme!




Kapitalismia kaikille päättäjillemme, heille jotka eivät kuule näe eivätkä ymmärrä mitä tekevät!


Pitää ymmärtää mitä kapitalismi on, mikä tätä kaikkea liikuttaa, ei se ole subjektiivinen tarve tai ahneus, tämä on objektiivinen pakko, pääoman oma laki. Pitää ymmärtää mitä tekee, ennen kuin tekee ja näin ei päättäjiemme suhteen ole!
Talous on perustamme, siksi sitä ei saa piilottaa ja sotkea millään, muuten kaikki hämärtyy, kuten näin on tapahtunut päättäjillemme.


Kukin tuotantotapa luo päälleen ylärakenteensa, ne muodostavat yhteiskunnan ja meidät siinä. Ja koska kapitalismi ei ole ihminen vaan objektiivinen suhde, tuotantosuhde, ei se meiltä kysy vaan määrää perustana sen, miten asiat priorisoituvat.

Kapitalismissa kuljemme aina talous edellä, juuri siksi tämä kapitalismi on niin vahva. Kapitalismi ei kysele kaikilta torvilta koko ajan miten toimia, kuten nyt vaikka puoleemme tai ylipäätään kaikki muut kyselevät, toisin kuin me kommunistit. Tässä onkin se yksi syy mitä kapitalismin kannattajat käyttävät, kun puolustavat kapitalismia eli tätä yksityisen pääoman objektiivista valtaa.


Emme me kaikesta huolimatta voi asettaa Marxin tai myöhemmin Maslovinkaan kuvaamia tarpeitamme ensisijaisiksi selittäjiksi kapitalismissa, sillä ensin niitä pitää tulla talous, joka vasta mahdollistaa muiden tarpeiden tyydyttämisen. Kapitalismin objektiivinen pakko meille, ei ole yhtä kuin subjektiivisesti asetettu tarve. Verot puolestaan ovat vain seuraus kapitalistisen yhteiskunnan ensisijaisuudesta yksilöihin nähden, ne ovat se pakko, joka tyydytetään ennen kuin palkkaa edes tilille tulee. Me olemme tosiasiassa orjia, ensin kapitalismin objektiivisuuden orjia sitten kapitalistisen yhteiskunnan orjia, vaikka palkkaa tai sosiaaliturvaa saisimme. Tätä toissijaista orjuutta hoitaa poliittinen kerros veroistamme eläen, ensisijaista ei voi hoitaa, se sanelee itse miten sitä tulee hoitaa. Tunnemme tämän ensisijaisuuden pakon, voiton maksimointina!


Yhteiskunnan voi selittää täysin oikein vain selittämällä sen taloudenpohjalta.


Hannu Rainesto

maanantai 7. marraskuuta 2016

Kohti kommunistista teoriaa


Pitää olla jo yksin kovanluokan kommari, joka pystyy teoreettisen keskusteluun tieteellisen kommunismin tasolla. Akateemiset eivät tähän juurikaan pysty, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Siksi he pakoilevatkin omissa suljetuissa kulisseissaan.
Tämän kommunismin teoreettisen vaativuuden vuoksi, kommunistisen etujoukon muodostaminen on välttämättömyys, jotta se kokoaa yhteen nämä osaajat.
SKP, KTP ja muut ryhmät, ovat tässä yhteen kokoamisessa pahin este tänä päivänä.

Kommunistin tulee osata ja ymmärtää kapitalismi, sen kaikki lainalaisuudet, temput ja mekanismit, jotta hän voi edetä teoreettisessa ymmärryksessään irti kapitalismista, kapitalismin yläpuolelle. Sillä ilman tätä irtiottoa, kykyä nousta ja luoda parempaa ei teoreettinen kehitys pysty luomaan välttämättömiä uusia hypoteeseja. Ja hypoteesit juuri ovat sitä kehitystä, niiden testaaminen, hyväksyminen ja hylkääminen. Tiede tunteekin hypoteettis-deduktiivisen tieteen käsityksen, jota koko tiedemaailma toteuttaa.

Hannu Rainesto

https://fi.wikipedia.org/wiki/Hypoteettis-deduktiivinen_tieteenk%C3%A4sitys



axxsdd1