torstai 27. marraskuuta 2014

Vallankumous


Vallankumous on laadullinen harppaus, siis kehityksen seuraava askel. Tiede tuntee sen nimellä Tieteen vallankumous, yhteiskunta vain vallankumouksena. Yhteiskunnallinen vallankumous tarkoittaa kehitystä, uutta parempaa yhteiskuntamuodostumaa, uusia tuotantosuhteita. Vallankaapaus ei ole vallankumous, koska siinä eivät tuotantosuhteet muutu. Ukrainassa mm. oli vain vallankaappaus, joten Kiovassa valtaa pitää laittomat kaapparit ne oiekat terroristit joita Suomi tukee. Itä-Ukrainassa kaapausta vastustaa ne laillista hallintoa tukeneet, jotka myös Suomi on nimennyt terroristeiksi.
Tällä logiikalla on Suomen hyväksyttävä myös täällä suoritettava vallankaapus vallankumoukseksi teki sen nyt kuka tahansa. Kuten huomaamme, Suomi, USA ja EU ovat väärässä, vääräällä puolella, natsien ja terroristien puolella, mutta tämähän ei olekaan mitään uutta.

Hannu Rainesto

keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Kapitalismin pelastaminen tekee siitä sosialismia, siksi sitä eivät pääomapiirit halua




Meillä ei ole muita vaihtoehtoja pelastaa kapitalismia kuin vallankumous, tämä on tosiasia jonka voi pitävästi perustella talouskehityksellä. Taidan laittaa sen teille nyt ylös, sillä olen jo aikani odotellut vastauksia joihinkin esittämiini kysymyksiin asiassa, mikä ratkaisee maailman globaalin ongelman, eikä niitä vastauksia ole kuulunut. Yleisesti tätä muutosta sanotaan vallankumoukseksi, itsekin sanon, mutta konkreettisemmin asia on myös ilmaistavissa. Kerronpa siitä teille;

Koska maailman talous perustuu pääomien kiertokulkuun, niiden uusintamiskiertoon tuotannossa, tarkemmin tavara tuotannossa. Jossa kierrossa pääomaan lisätään työvoimaa kuluttamalla täysin uutta ainutkertaista, enne olematonta arvoa. Tämä pääoma kierto ei enää toimi, koska kapitalismin omat mekanismit estävät sen. Voiton maksimointi estää pääoman sijoittamisen muuhun kuin pääomia kotiin (omistajien omaan taskuun) keskittävään tuotantoon tämä samalla yksinkertaistaa tuotannon. Tähän pääomien ajaa monopolisoitumisen pakko, pakko sijoittaa pääomia kuten tuossa kuvaan, muuten pääomat häviävät vahvemmille pääomille. Tunnemme tämän konkreettisesti sinä, kun teollisuus katoaa maasta ja pienet tulevat suurien syödyksi.

Kapitalistisen maailman voi pelastaa vain ei tavara tuotanto nykyisellä tavalla, pääomia sijoittamalla virtaamaan sijoittajien omaan taskuun vaan pääomien kansanvallan haltuun ottaminen, jolloin sijoittaminen voidaan suorittaa voitonmaksimoinnista välittämättä.
Me emme keksi enää sitä rihkamaa jota voisimme kuluttaa massoittain, jotta pääomat kiertäisivät rajusti ja tuottaisivat uutta voittoa. Sitä roinaa ei enää ole, mikä meitä voisi niin paljon kiinnostaa että tätä kautta syntyisi uutta ennen olematonta pääomaa. Tätä eivät ns. ekonomistimmekaan ymmärrä, eivät missään talousinstanssissamme, puhumatta siitä miten tämä ongelma ratkaistaan!

Tämän ongelman ratkaisu on yhtä yksinkertainen kuin sitä oli kapitalismin (teollistumisen) syntyminen feodalismin (käsityövaltaisuuden) tilalle. Tarpeen, työvoiman kuluttamisen ja tuotantosuhteiden uusi järjestys, nyt ilman yksityisiä, voiton maksimointia tavoittelevia pääomia.  Tämä mahdollistaa tarpeiden tyydyttämisen työvoimaa kuluttamalla ja uuden rikkauden syntymisen, sillä nyt voimme valjastaa koko maapallon yli 7 miljardia tuottamaan tarpeillemme tyydytystä. Enää ei 4 miljardia ihmistä elä kädestä suuhun mitä löytyy vaan jokainen pystyy tekemään kokonaisuutta kasvattavaa työtä. Tämä työ luo arvoa kuten kaikki työ, mutta nyt se luo sitä seitsemän miljardin käsiparin toimesta, kun ennen, kapitalismin aikana tämä joukko oli alle puolet ihmiskunnan väkimäärästä.

Meillä on nämä kolme suurta pääoma ryhmää; kauppa-, teollisuus- ja maapääoma, ne kaikki saadaan käyttöön, kunhan poistamme pääomien yksityisen omistamisen. Tämän jälkeen voimme käyttää pääomia tuottamaan vain välttämättömien tarpeidemme mukaisesti tyydytystä joka jaetaan kaikkien maapallon ihmisen kesken.  Miettikäähän mitä tapahtuu syntyvyydelle, kun hyvinvointi tulee taloon, mitä mahdollisuudelle kouluttautua, mitä rikollisuudelle, kun ei ole enää tarvetta tulle vain sillä toimeen.


Siis lyhyesti; On paljon suurempi lopputulos ja pääomien kasvu kun sitä tekee kaikki maailman 7 miljardia ihmistä, kun nyt tähän työhön osallistuu vain alle puolet ihmispaljoudestamme. Jos miljardi luo päivässä kukin sata ja saa siitä itse kymmenen niin 7 miljardia luodessaan saman sata, ja saa siitä itse kukin saman kymmenen voimme tuloksen kertoa seitsemällä. Voimme siis moninkertaistaa pääomien uusintamiskierron tuloksen vain ottamalla sen koko prosessin kansanvaltaiseen haltuun ja laittamalla sillä kaikki maailman ihmiset tuottamaan uutta arvoa. Jokaisen 7 miljardin tulos ylittää monin kerroin kaiken sen mitä olemme koskaan luoneet ja lopputulos on helppo arvata, jos meillä kaikilla on kulutus varallisuutta hyvinvointiimme riittävästi.

Hannu Rainesto