tiistai 24. helmikuuta 2015

Elämämme tässä riiston maailmassa!



Tarkoitatte riistolla mitä tahansa siksi nimitettävää, minä vain sitä joka johtuu yhteiskuntamme perustasta, siitä perustasta joka luo myös lopulta meidät päälleen kasvaneet. Ja tärkeää, sitä jonka voimme yhdessä muuttaa, mutta jonka vankeina olemme yksinämme.


Kaikki yhteiskunta muodostumat luovat yhteiskunnan perustan jonka päälle kohoaa koko Infrastruktuuri, kaikki laitokset ja poliittiset puolueet ja ryhmät. Kaikki nämä ovat siis perustan päällä olevia rakennetta ja imevät itsensä perustastaan. Perusta on yhteiskunnan taloudellisen tuottamisen menetelmä, orjanomistuskausi, feodalismi, kapitalismi, sosialismi sekä kommunismi, kaikki nämä ovat tuotantotapoja ja niin sekin, jonka nykyaikaiset Ihmiset kuvittelevat tulevan kapitalismin tilalle.

Kyse on aina tavasta järjestää yhteiskunnallinen välttämätön tuotanto! Nyt se on yksityiseen pääoman omistamiseen perustuva. Sosialismi ja kommunismi ovat samoin taloudellisia perustoja, mutta yhteisölliseen pääoman omistamiseen perustuvia. Miksi me uskomme että yksityinen ajaisi kaikkien etua, ajatko sinä entä jos omaisit miljoonia, jakaisitko ne työläisille?

Kun tutkimme mitä tahansa liikettä jota meille esitetään niin nekin tarvitsevat taloudellisen perustan niin Anarkismi, Kommunalismi, Zeitgeist liike, Talousdemokratia jne..  Kyse lopulta on siitä, kestävätkö ne kriittisen tarkastelun, kriittisen havaintoverkoston laajan kaiken kattavan tarkastelun. Huomaamme pian että vain kommunismi selviää tästä tarkastelusta lähes ehjänä, koska se ei yritä olla mikään puolinainen parannus, vaan kokonaisvaltainen koko elämämme kattava uusi järjestelmä eli uusi tuotantotapa, jolla on laaja tieteellisen tarkastelun kestävä teoria pohjanaan.

Kyse muutoksessa on todella kyse vallankumouksesta, perustamme muuttamisesta ei enää mistään kapitalismin hoitamisesta paremmaksi.
Vastataksemme kysymykseen mitä riisto pahimmallaan on, joudumme toteamaan sen olevan koko elämämme ryöstämistä taloudellisen perustamme avulla. Tämä perusta oikeuttaa työvoiman työn tulosten riiston ja suojelee näitä riistäjiä väkivaltakoneistojensa avulla. Kapitalismi täyttää nyt tämän määritelmän, onhan se koko elämämme perusta, niin käytäntönä kuin teoriana!
Me emme sano hyvästi kapitalisteille, sillä he olivat lopulta vain pelkkiä riistäjiä luomansa globaalin kapitalistisen tuotantotavan avulla. Me sanomme, menkää helvettiin, me emme teitä emmekä porvareitanne tarvitse itsemme todentamiseen, vaan laitamme teidät vastuuseen!



Hannu Rainesto
Pääsihteeri
Punakaarti