torstai 29. toukokuuta 2014

Ikuisen kasvun ideologia


Ei kapitalisti tuota tavaroita kuin pääomien kiertokulkua varten, ei suinkaan kuluttamistamme varten

Ikuinen kasvu, kuten jatkuva oppiminen ovat käsitteitä jotka sisältävät vaikkapa maanviljelyä eli porkkanain kasvatusta... Kyllä tänne vielä porkkanaviljelmiä mahtuu, suurin osa maapinta-alasta on vielä viljelemättä ja oppimista taasen tarvitsevat vielä miljardit.

Tässä ikuisen kasvun ideologian kohdalla pitää puhua oikeilla käsitteillä, sillä ikuisella kasvulla tarkoitetaan kapitalistista kasvua. Sillä vain sehän on sitä meitä tuhoava kasvua, mutta sen lakkauttaminenhan ei olekaan mielenosoittajien tai puolueidemme tehtävälistalla? Kuinka niin kysytään minulta varmasti, ja minä vastaan että se millä kapitalismi kumotaan, tulee esittää toiminnan suunnaksi. Sillä ilman vastateoriaa ei ole sitä mikä kapitalismin kumoaa. Ja kukas teistä harhaanjohtajistamme on tällaista meille esittänyt, ei kukaan!?

Suomeksi tuo sama pitää sanoa seuraavasti, Kapitalismi tulee hävittää sosialismilla tai esittää jokin muu suunnitelma jos sellaisen keksii. Vain siten saamme ikuisen kapitalistisen (yksityisen pääoman) kasvun lakkaamaan ja maailman säästymään.
Hyvät mieltään osoittavat sekä persut, sossut, vasurit ja muut harhaanjohtajamme, olisiko aika ryhtyä hieman miettimään, etten aina joudu pyyhkimään jalkojani touhuihinne!

Kapitalistinen kulutus, on pääoman uusintamiskiertoa jos kiinnostaa. Ei kapitalisti tuota tavaroita kuin pääomien kiertokulkua varten, ei suinkaan kuluttamistamme varten.



Hannu Rainesto
Punakaartien keskusjärjestö