tiistai 6. lokakuuta 2015

Kommunistisen luokkataistelun päästrategiasta


Luokkataistelu opin ja strategian tulee olla joustavan, aikakauteen sovitetun, tuloksia tuottavan tai strategia on väärin asetettu. Viimeisen viidenkymmen vuoden luokkataistelu tulokset ovat olleet vain alaspäinmenoa, joten päästrategia on kommunisteillamme ollut väärin koko tuon ajan. SKP, KTP ja STP eivät ole yksinkertaisesti asettaneet luokkataistelun päästrategiaansa oikein, Vasemmistoliitolla ei tällaista strategiaa edes ole, kuten ei myöskään Sosialidemokraateilla eikä ammattiliitoilla. Tämän todistaa jo heidän kaikkien yhteinen kyvyttömyytensä liittyä yhdeksi voimaksi omistavaa luokkaa vastaan. Siitä huolimatta he ovat halunneet omaksua työväenluokan taistelun omaksi taistelustrategiakseen, mutta ilman taistelua, kuten käytäntö meille paljastaa. 

Tätä kaikkea voi pitää petoksena työväenluokkaa kohtaan, samoin näiden tahojen kyvyttömyyttä kritiikkiin, kyvyttömyyteen uudistaa strategiaa ja toteuttaa sitä kuten strategiaa tulee toteuttaa, joustavana, aikakauteen oikein sovitettuna. Onko niin että edes aikakausi analyysia ei ole osattu tehdä, kunhan on sohittu sinne tänne ja tuhottu työväenluokan vapautumisen taistelu kapitalismista jättäen työväenluokan täysin yksin kapitalistin hampaisiin. Tämähän toteutuu nyt täysin tämän hallituksen aikana, työväestön menettäessä viimeisetkin kykynsä, suuren mutta Suomen työväenluokalle vihamielisen halpatyövoimamarkkinan synnyttyä kapitalistien toimesta ja Perusuomalaisten avustamana maahan. Ei edes tämä asia ole ollut kommunisteillemme ja sosialisteillemme selviö, eikä ole sitä vieläkään, puhumattakaan nyt naiiveista Perussuomalaista, työläisistä joille mikään ei ole selvää.

Jos joukolta puuttuu elävä, joustava strategia ei sitä ohjaa mikään, samoin jos joukoilta puuttuu aikakausianalyysi, ei se strategiaansa osaa edes asettaa ja näinhän tässä on vasemmistopuolueillemme ja kommunisteillemme käynyt. Ja näin he ovat menettäneet aloitteen omistavalle kapitalistiluokalle jo vuosikymmeniä sitten. Taistolaisten joukko oli viimeinen, jolla tämä ote oli vielä jossain määrin hallussaan, mutta heilläkin väärin asetettuna, koska joukot hajaantuivat sen ympäriltä.

Punalippu strategia ei ole oikeaa strategiaa, sillä vain joukko joka on kokonaisvaltaisesti omaksunut työväenluokan taistelun päästrategian aikakauden vaatimuksien mukaisesti, voi olla se joukko, joka johtaa taistelun onnelliseen lopputulokseen. Vallankumous romanttiset ryhmät eivät ole taistelun keskipisteessä vaan lähinnä haittaavat työväestön rintama kokonaisuuden syntymistä.



Hannu Rainesto