sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Tuotantotapojen muutosprosessiin...


Tuotantomenetelmämme ovat kehittyneet, olemmehan kapitalismissa joka vaiheena edeltää sosialismiin siirtymistä. Tuotantotapamme on siis kapitalistinen, yksityisomistukseen perustuva tuotantosuhteiltaan ja tämä tulee muuttaa uuteen tuotantotapaan eli sosialistiseen tuotantotapaan. Sosialismissa on yhteisöllinen pääoma tuotantosuhteena, ei siis yksilökeskeinen ja juuri tämä ero tämä mahdollistaa koko yhteiskunnan rakentamisen täysin uudelta perustalta. Ja näin pääsemme toteuttaa myös todellinen kestävän kehityksen mukaisen, todellisten tarpeidemme mukaisen tuotannon, tämän kapitalistisen roskatuotannon sijaan.

Yhteiskunnallinen määräävä omistuspohjamme eli tuotantotapamme on kapitalistinen, yksityisen pääoman omistamiseen perustuva. Kapitalismi on kehittynyttä, sen pitää olla sitä loppuun asti, jotta uuden tuotantotavan, sosialismin on mahdollista asettua sen paikalle. Tämä prosessi ei eroa mitenkään logiikaltaan teorianmuodostuksen logiikan kanssa. Siksi tieteenvallankumouksen logiikan ymmärtäminen on helpoin avain ymmärtää muutoksen logiikkaa.

Kaikkien kommunististen voimien tulee ymmärtää tämä kaikkien logiikoiden logiikka ja liittyä yhteen luomaan sosialismin konseptia, jotta se on valmiina silloin, kun kapitalismi on sitä myös. Tämän määrällisten muutosten kehityksen pyörän on oltava kehittynyt laadullisen muutoksen tasolle, valmiiksi muuttumaan uudeksi yhteiskuntamuodostumaksi. Jos puolue ja järjestöjohtonne ei tätä ymmärrä, eikä tätä ole valmiina kokoajan ajamaan, tulee se heittää järjestöjenne johdosta pois ja nopeaan.

Hannu Rainesto