torstai 24. huhtikuuta 2014

Kapitalismia ei voi kiertää keksimällä uusia kiertoteitä



Kapitalismia ei voi kiertää keksimällä uusia kiertoteitä vaan ainoastaan murskaamalla sen vallan, yksityisen pääoman.

Pääoman muodothan me jo tunnemme, maa-, kauppa ja teollisuuspääomat. Nämä kaikki lisääntyvät pääoman kiertokulussa, jopa kauppapääoma osallistuu siihen. Osuuskunta pääomat ovat yksi, yksityisen pääoman muoto. Osuuskunta pääomat on jaettu pienempii osiin, kunnes nämä osat monopolisoidaan, aivan kuten kävi työväen osuustoiminalle. Joka jatkaa nyt voitokasta kulkuaan S-ryhmän osuustoiminnan myötä. Luoden valtaa bisnestä ympärilleen suurien kapitalististen monopolien muodossa, kaukana kapitalismin murskaamisesta.

Vaihtokauppa, ei synnytä sitä pääomaa, jolla investoidaan, huolletaan, ylläpidetään toimintoja. Niin kivaa kuin se onkin, ei se tuota muuta kuin käyttöarvoa, emmekä me sillä voi ylläpitää mm. sairaaloita, terveyskeskuksia ja monia muita yhteiskunnallisesti välttämättömiä toimintoja.

Jos ei synny uutta arvoa, ei verotuskaan voi korvata sitä. Verotus voi toimia vain jos työvoimaa kulutetaan ja uutta arvoa syntyy pääoman kiertokulussa, muuten sekin kuolee mahdottomuuteensa. Rahan, arvon vastikkeen on kierrettävä pääoman uusintamiskiertoa loputtomasti, niin siitä välistä voidaan vetää yhteiskunnallisesti välttämättömiin menoihin tarvittavat varat. Ja jos näin ei ole, ei ole pian mistä välistä vetää.
Kapitalismissa ei nyt näin ole, ja se näkyy ensiksi työttömyytenä ja köyhyytenä, joita ei enää voi verottaa.

Uuden yhteiskuntamuodostuman kehittämien ei ole läpihuutojuttu. Sitä varten tarvitaan muutakin kuin vain meluava joukko EK:n ja sen palvelulaitoksen, Eduskunnan edessä!

Kokoomus ja RKP, sekä Keskustapuolue, nämä pääomien linnakkeet ovat yksiä piruja. Ne eivät tunne omien tekojensa todellisia seurauksia, ja koska niitä ei tunne uhrinsakaan, syntyy aina uusia kriisejä jotka kurjistavat miljoonia.

Nämä puolueet tulee kieltää ja niiden suojelemat pääomat kansallistaa, siitä alkaa yhtk tervehdyttämien, ei mistään muusta!


Hannu Rainesto
Punakaartien keskusjärjestö