lauantai 19. syyskuuta 2015

Kansantalous selittää sen mitä etsit politiikasta



Kansantaloustiede on tiedettä yhteiskunnan taloudelisesta todellisuudesta eli perusta. Kansantaloustiede tutkii, päättelee ja selittää yhteiskunnan taloudellisen perustan kaikkine tekijöineen, yleisine ja yksityisine suhteineen. Kansantaloustide paljastaa yhteiskunnan todellisen tilan, sen kuka omistaa ja mitä, ja sen miten omistaminen vaikuttaa kansakunnassa. Kapitalismissa materialistinen kansantalous selittää tuotantosuhtemme, sen miksi olemme jakautuneet omistavaan ja omistamattomaan luokkaan. Porvarillinen kansantalous taasen selittää vain yritystalouden, sen miten riiston voi suorittaa maksimiteholla, ei mitään siitä mikä vaikuttaa kansakunnan todelliseen tilaan.

Ei tässä tarvitse ymmärtää yhteiskunnallisesta perustasta, sen kasvattamisesta eduksemme kuin kaksi asiaa; Työaikaa pidentämällä tai kappalemäärää lisäämällä, lisätään pääoman kasvua ja voittoja, kaikki muu puhe on pelkkää selittelyä. Näistä kumpikaan ei lisää työllisyyttä vaan vähentää sitä. Onkin järjetöntä antaa yksityisen pääoman ohjata taloutta, sillä ottamalla talouden yhteiseenhaltuun, samme ohjattua sitä myös kaikkien meidän työllistämiseen.

Hallituksemme ei joko tätä käsitä tai sitten sen tehtävä on vain valehdella kansalle, jotta kapitalisti saa sen mitä haluaa. Bildenberg on asioiden taustalla hallintoamme ohjaamassa, ja sieltähän Soinikin ajatuksensa vuosi sitten haki.
Hallitus on yksityisen pääoman käsikassara, joka on saanut valtakirjan kansanosalta, joka ei näe metsää puilta. Tämän joukon ei pidä antaa tuhota maatamme ja paeta sitten ulkoille suojaan.

Työvoiman halpuuttaminen, sillä tavoitellaan voittoja työvoimakustannusten alentamisen kautta, mutta se ei lisää uutta arvoa vaan pelkkiä pääomien voittoja. Työvoimaa halpuutetaan vain lisäämällä sen tarjontaa hallitsemattomaksi massaksi. Maahanmuuton lisäämien on tässä tärkeä menetelmä, siksi s eon kapitalistien keinovalikoimissa tänään ykkössijalla. Pakolaisvirtojen aikaansaamiseksi tarvitaan nykymaalilmassa sotia, nyt niitä on saatu USA:n ja EU:n kapitalistien toimesta. Tämä tulee tarkoittaan työvoimanhinnan romahduttamista köyhyysastelle. Sadat tuhannet nyt porvarivaltaa äänestäneet tulevat kokemaan porvari suosimisensa, elämänsä virheeksi.

Kansantalous on keino meille kaikille selittää asiat oikein, perustellusti ja tieteellisesti pitävästi, jos vain viitsii tutustua sen perustaviin tekijöihin ja oppia niiden käytön päättelynsä ja selittämisensä pohjaksi. Rakasta kansantaloutta, se rakastaa sinua!

Hannu Rainesto



maanantai 14. syyskuuta 2015

Ydinvoiman vastustajien virhe!



Professoritiimi yrittää MOT ohjelmassa mollata ydinvoimaa esittämällä erilaisia uuden energian kehittämisiä. He eivät ymmärrä että energissa on kyse muustakin kuin kustannuslaskennasta, jota sitäkin he laskevat väärin. Hajautettu ei ole juuri koskaan edullisempaa kuin keskitetty!

Energiaomavaraisuus ja tarjonta pitää olla aina suurempaa kuin kysyntä, näin ei hinta keinottelua synny koskaan, proffien mielestä pitäisi syntyä. Toinen mitä nämä eivät käsitä, on että pitää olla omavarainen sillä mitä jo hallitaan, eikä vasta sillä mitä kuvitellaan joskus voivan hallita. He eivät siis ymmärrä että vallitsevan toimivan rinnalla tulee kehittää uusia muotoja, jos varat sallivat ja ne sallivat sitä paremmin, mitä edullisempaa energiaa on tarjolla kehittämiseen. Ydinvoima ei suinkaan kiellä uusia energiamuotoja vaan varmistaa realiaikaisen energiansaannin ja tarjoaa edullista kestävää energiaa kehittää mitä innovaatiot tuottavat.

Professorit ovat usein puhtaita taulapäitä, ylipalkattuja ja yli korostettuja auktoriteetti tolloja joiden kyky nähdä on kovin aivopestyn oloista!



Hannu Rainesto

Tarkennuksia hallituksen ja kirjoittajien talouspoliittisiin väitteisiin!



Katsotaampa tarkemmin käsitystä palkkojen laskun korreloinnista kilpailukykyyn, sillä palkkojen lasku todella parantaa kilpailukykyä eli laskee hintoja. Samalla paranee talouden tila ei vain yrityksissä vaan koko kansantaloudessa. Työllisyyteen se ei vaikuta vaikk muuta väitetään, sillä ei etua työläisille työllisyytenä jaeta vaan työsuoritusten nopeuttamisena. Jotta vaikutus olisi kuten uutisissa ja kirjoituksissa kerron, on kyseessä oltava teolliset, lisäarvoa luovat, tavaratuotannossa olevat palkat, sillä ei muilla palkoilla mitään merkitystä kilpailukyvyn kanssa ole. 

Kapitalisti käyttää kaikki keinot mitä on olemassa oman tuloksensa maksimoimiseksi, siksi myös palkkojen lasku ja halpatyövoiman massiivinen käyttö ovat tärkeitä keinoja toteuttaa tavoitteen toteutumiseksi.

Ainoa oikea keino muutokseen on murskata kapitalismi, mutta siihen eivät ole valmiita viksijät vaan ainoastaan oikeat kommunistit, he ovat myös ainoita joilla on vaihtoehto kapitalismille. Teoriat kumotaan aina vastateorioilla, ei millään muulla, joten jos aikoo kaataa kapitalismin tulee omata tämä vastateoria. Kommunistien kapitalismin vastateoria on tieteellisesti hankittu ja perusteltu "Tieteellisen maailmankatsomuksen teoria", muille kuin tieteellisesti hankituilla ja perustelluilla vaihtoehdoilla ei ole merkitystä.


Hannu Rainesto​