perjantai 26. helmikuuta 2016


STUBB, vaara kulttuurillemme, vaara elämänmuodollemme!



Tässä samalla ohjeet puolueillemme, niiden arvovalinta pohtijoille!

Stubb selittää TV:ssä, että me Suomalaiset olemme puolemme valinneet, että se valinta on Länsi, USA ja Nato. Tämä mies ei edes tiedä mitä hän tuossa todistaa, sillä niin itä kuin länsi seisovat saman kapitalismin perustalla, tämä yhtäläisyys on tärkeää ymmärtää. Sillä, tämä tarkoittaa, että jäljelle jää erottavana tekijänä enää kulttuuri, se joka kapitalistisen talouden päällä seisoo aivan kuten se itäinenkin kulttuuri. Länsimainen kulttuuri vastaan itäinen kulttuuri, miten ne sitten eroavat toistaan.
Mietitäänhän tätä kulttuuritarjonnan kautta, muita tapojahan miettiä erojamme ei edes ole kuin nämä yhteisen talousperustamme päällä seisovat kulttuurit. Mitä on länsimainen kulttuuri, se mitä kulttuurina kulutamme, entä sitten itäinen kulttuuri, jota kulutamme selkeästi vähemmän, lähinnä siis Venäläinen ja Kiinalaine kulttuuri. Kummat arvot siis laitamme korkeammalle, läntiset vai itäiset ja miksi, monikulttuuriset itäiset arvot vai yksikulttuuriset läntiset arvot.

Mitä Stubb siis oikeasti sanoo ja arvostaa, paljastuu jo tuossa pohdinnassa riittävän tarkasti. Stubb kanttaa monopolisoivia kulttuuri arvoja, näitä joita kapitalismi päivittäin meille tuottaa erityisesti mediana avulla. Siis sitä, että meistä tulee yhtä ja samaa kaikkien läntisen maailman arvojen kanssa, joka tarkoittaa tietysti Amerikan Yhdysvaltojen globalisoimista yhteiskuntamuodostumaksemme, mutta nyt museoituvan, pian romahtavan EU:n kautta. Tämä on Stubbin arvomaalimana valinta, onko se sitä meidän suomalisten valinta, on pakko meidän pohtia itsellemme esiin. Minulle ei ole, entä sinulle, entä Kokoomukselle, entä Vasemmistoliiton ihmisille ja SDP:n kannattajille?

Väitänpä että heistä globalisaation kannattajista tulee vielä sen suurimpia vihaajia, kunhan asian sisällön ymmärtävät. Teistä ei ole kuitenkaan vahinkoa perumaan, joten nielette, itkette, konttaatte ja katsotte, kun kun lapsenne rapautuvat nyt arvostamanne läntisen rappiokulttuurin myötä. Nyt pitäisi katsoa mitä kulttuuri sitten oikeasti on, mitkä ovat sen parhaita arvoja mitkä eivät ja mitkä arkipäivän elämässämme vaikuttavat kulutus kulttuuri arvot, mutta pohditaan se jälleen kerran muualla. Tuleehan tässä pohtia tällöin myös kapitalistisen tuotannon sisältö, mutta senhän me tunnemme, se tuhoaa maailman.

Hannu Rainesto

tiistai 23. helmikuuta 2016

Talouden perusymmärrys


Talouden yksinkertaisin ymmärrys lähtee siitä, luoko toiminta uutta ainutkertaista arvoa vaiko vain kasaa olemassa olevaa yksityisiin taskuihin.
Kapitalismissa tapahtuu molempia, mutta sillä ikävällä lopputulemalla että kaikki lopulta keskittyy monopoleille, yksityisiin taskuihin.
Kansanvalta on sitä että synnytämme nimenomaan uutta ainutkertaista arvoa ja kasaamme sen yksinomaan vain kansanhyväksi, kansan omiin taskuihin.
Mikä tässä on ylivoimaista ymmärtää, en kohta enää tiedä miten rautalangan voi vääntää vielä suoremmaksi, jotta kaikki tajuaisivat kuinka väärässä ovat kapitalismia kannattaessaan ja kapitalisteja puolustaessaan.
Koittakaahan nyt vielä kerran yrittää avata silmänne, kohta se on myöhäistä ja teitä viedään kuin vierasta sikaa teuraalle Kokoomuksen, Keskustan ja Perussuomalaisten toimesta.
Hallinnollemme, kansanedustajille, ministereille ja virkamiehille, tämä on ainakin liian vaikeaa ymmärtää, mutta he eivät olekaan kansakuntamme kultamunia!

Hannu Rainesto