lauantai 11. lokakuuta 2014

Arvonluonti tyhjästä


Nyky-kapitalistinen arvonluonti tyhjästä on kiinnostava asia. Tiedämmehän kaikki että tyhjästä ei voi nyhjäistä. Luodessamme uuden yhteiskunnan tämän kapitalismin raunioille niin arvoa luodaan enää vastikkeella, työvoimaa kuluttamalla ja tätä arvoa tasaisesti jakaen. On siinä sitten valjastettu automaatiota avuksi tai ei niin arvoa ei enää synnytetä valheella, talouskuplia luomalla.

Kurjistumisesta


Kapitalismi on kukistumassa omaan mahdottomuuteensa sen takaa monopolisoitumiskehitys ja myös luonnonvarojen loppuminen.  Kurjistuminen myös on jo tosiasia ja näyttää että juuri se tulee olemaan myös kapitalismin loppu. Monopolisoituminen joka seuraa voiton maksimointia johtaa yksipuolistumiseen ja sitä myötä kurjistumiseen. 
Maailmassa on yli miljardi köyhää nälkää näkevää ja Euroopassa sama ilmiö näyttää vain kiihtyvän. On melkoista sokeutta ja analyysin puutetta olla ottamatta tätä päättelyssään huomioon.
Kapitalismilla on dynamiikkansa joka sitä pyörittää, työvoiman riisto ja on vain ajankysymys koska tämä työvoima alkaa liikkumaan vapautuakseen, myös Suomessa.
Kapitalismi pyörii niin kauan kuin pääomien uusintamiskierto toimii. Viimeaikainen kikka selvitä tästä uusintamiskierron hidastumisesta on velkarahatalous. Se ei kuitenkaan turvaa kapitalismia kurjistumiselta, vaikka se voikin viiveellä tuottaa myös lisäarvoa, mutta sitä enemmän se tuottaa talouskuplia vastikkeettoman rahan muodossa. 
Tämä kehitys on myös sitä kurjistumista eikä yksin se että ostovoima on tyrehtynyt, välttämättömien työttömien määrä kasvussa ja että työläisellä on nälkä.
Kapitalismi on romahtamassa, ei yksin objektiivisen kehityksensä tuloksena vaan myös luokkataistelun johdosta. Tämän seurauksena kapitalistit sijoittajat tuottavat maahan kuin maahan massoittain halpatyövoimaa, jotta palkka ja kustannustaso putoaisi voimakkaammin hintatason putoamista. Kapitalisteille Afrikka on ollut viimeinen suuri halpatyövoima reservi ja sen tyrehdyttyä kustannusten jälleen noustua, on aika soittaa kapitalismin kuolin kelloja. Riistetty Afrikka on ollut halpa reservi.
Tässä on käynnissä ikään kuin kurjistumisen reservien kierrätys, sillä aina siellä missä kurjistumista on tapahtunut, on siellä syntynyt myös uusi halpatyövoima reservi. Tämä tulisi myös puolueidemme ymmärtää maahanmuutto rasismissaan, vaan eivät ymmärrä, eivätkä kuuntele kuin itseään.
Jos ajatellaan että kurjistumisen reservien kierrätys olisi ikään kuin uusi sampo kapitalisteille, erehdytään, sillä ihminen ja yhteiskunta kaikesta huolimatta samalla kehittyy. Tämä puolestaan takaa aina lopulta harppauksen uuteen laadulliseen tasoon ei yhteiskunnassa tämä tarkoittaa vallankumousta.
Ne voimat jotka koittavat selittää kehityksen olevan muuta kuin heijastusteoreettista, ovat auttamatta ansassa kehityksen kanssa. Heillä ei ole kuin mystinen vastaus siihen miten yhteiskunnat kehittyvät.
Ihmisten ja kapitalismin välinen ristiriita on sovittamaton, sillä koskaan emme saa sovitettua sitä että toinen vie toisen työn tulokset itselleen, lain, virkamiesten, poliitikkojen, poliisin ja armeijan avustuksella. Tämän ristiriidan voi sovittaa vain tuotantosuhteiden tasa-arvo eli yksityisomisteisesta pääomasta, kapitalismista luopuminen yhteisöllisen pääoman eduksi.

Hannu Rainesto


keskiviikko 8. lokakuuta 2014



Kohti tasa-arvoa, veljeyttä ja vapautta

Meidän tuulee suorittaa yhteiskunnallinen tulontasaus mitä pikimmin ja siihen tarvitsemme, ei yleistä tahtoa kuten luullaan vaan vallankumous, tahdoistamme riippumatta.
Yksilökeskeisen kilpailu yhteiskunnan joka pyrkii voiton maksimointiin Ihmistä siinä välineenään käyttäen, tilalle tulee asettaa yhteisöllinen, perustarpeitamme tyydyttävä yhteiskunta malli. Silloin ei tarvita voiton maksimoinnin ruoskaa, ei meidän keskenään kilpailuttamista eikä ahneiden sannanvaltaa muiden Ihmisten ylitse.

Kapitalismin objektiiviset tekijät ajavat meidät luokkajakoon ja se taasen pakottaa luokat toimimaan määräämällään tavalla, haluistamme riippumatta.
Tämä onkin se tärkeä peruste joka jo yksin riittää vaatimaan luokkayhteiskunnan hävittämistä Ihmisvihamielisenä yhteiskuntana.

Myös Suomen porvaristo on liittynyt kansainvälisen kapitalismin ylläpitämään, ahneutta tuovaan yhteiskuntamalliin puhtaasti typeryyttään ja omaa itsekästä maailmankuvaansa luodakseen.
Vallankumous on uudistamismenetelmä, joka korvaa vanhan järjestelmän virheet ja tuo tilalle uudet, eheät ja Ihmistä arvostava menetelmät, kuten yhteisöllisyyden, tasa-arvon, vapauden ja veljeyden.

Kenellä voi jotain vallankumousta vastaan, täytyy olla heikkomielinen ja näin vailla äänivaltaa, kun asioista päätetään.
Vallankumous on yhteiskunnallisen olemisemme uudistusmenetelmä, aivan kuten sitä on tieteen vallankumous tieteessä. Molemmilla vallankumouksilla on myös yhteinen yleinen logiikka ja yhteiset arvotavoitteet. Joten on järjen ja tieteellisen ajattelun vastaista ajatella asiaa jotenkin muuten.

Kapitalismin kriisi pakottaa työväenluokan kurjistumiseen, mutta siitä ei seuraa että työväenluokka viisastuisi. Kurjistumien ei ole synnyttänyt vielä koskaan järkevää ajattelua.
Järkevä ajattelu syntyy järkevien Ihmisten kokoontuessa puolueeksi, joka ei ala hokemaan mantrojaan vaan turvautuu logiikkaan ja tieteeseen ja pitää ohjenuoranaan tieteellisen maailmankatsomuksen.

Vallankumous ei vastaavasti ole punalippujen heiluttelua eikä laulunloilotusta vaan uuden paremman järjestelmän synnyttämistä, eikä nykyisen kapitalismin kehittämistä.
Uusi puolue voidaan muodostaa hyvin, edistyksellisten voimien tahdosta Punakaartin ympärille, se ei kumartele huonoja vallanpitäjiä vaan pistää heidät rautoihin.

Hannu Rainesto
Pääsihteeri
Punakaartien keskusjärjestö

maanantai 6. lokakuuta 2014

Puolueemme valehtelevat meille, mutta me nielemme tämän kaiken. Koska päätämme lopettaa tämän nieleskelyn?


Puolueet jotka maatamme johtavat, hokevat nyt kuinka yhteiskuntaa tulee uudistaa. He ovat todenneet siis tehneensä kaiken väärin ja nyt sitä pitää uudistaa, ilmeisesti pois virheistä ajattelee ainakin positiivinen ihminen.

Mikähän se voisi olla se virhe tai virheiden joukko josta haluavat pois, keksiikö kukaan?

Vuosikymmeniä olen kuullut kuinka yhteiskunta muuttuu, kuinka olemme aina oravana talouselämän muutoksessa, mutta en sitä mikä nyt on kansantalousmielessä muuttunut kuin huonommaksi. Talouselämähän on kansantalouden perusta, se kaikki minkä päällä yhteiskunta seisoo.
Silloin kun riiston suhdelukua kiihdytettään, syntyy huononemista eli kurjistumista tuotantosuhteissa mutta kasvua riiston suhteen. Paradoksi jota meille syötetään samalla ,kun meitä kurjistetaan.

Miten ihmeessä selittää yhteen talouselämän pysyvä muutos ja yhteiskunnan puolueet yllättänyt uudistustarve juuri ennen vaaleja. Kaikki he haluavat nyt uudistaa virheensä, siitähän heidän kohdallaan on kyse ja siihen he hakevat meiltä valtakirjaa ja valitettavasti saavat myös kirjoitan minä nyt mitä tahansa.

Jatkuva muutos, sehän on selvä, kaikkihan kehittyy mutta yksi on silti joukosta poissa, nimittäin tuotantosuhteet, niitä ei aio kukaan uudistaa, ei yksikään Vihreä, ei yksikään Kokoomuslainen, Sossu, Kepulainen tai RKP:n ketku.
Tuotantosuhteet, siis ne suhteet jotka muodostuvat pääomien omistamisesta, siitä että työläinen tekee työt ja omistaja vie tulokset. Tuotantosuhteethan ovat koko kapitalismin perusta, että kuka muu niitä olisi muuttamassa kuin kommunistit, ei yhtään kukaan muu!! Kaikki puolueet siis valehtevat meille, koko porukka, jokainen Vihreä ja muu porvaristo, jotakin mielestämme hassua kommaria lukuunottamatta.

Hannu Rainesto