keskiviikko 11. toukokuuta 2016


Kommunismi ei ole romantiikkaa



Kommunismi ei ole romantiikkaa, kuten tuhannet ja taasen tuhannet varsinkin vasemmistossa luulevat.. Kommunismi on tuotantotapa kuten kapitalismi eli kommunismi on kansantalouden järjestämistä yhteisomistukseen ilman yksityisiä, ahnehtivia, yksilökeskeisiä kapitalisteja.
Kaikki romantiikka tulee riisua kommunismin ympäriltä pois, jotta sen paljas ydin saadaan paljaaksi ja näkyviin. Tämä on tärkeää, tämä on sitä kaikkien asioiden kohdalla, mutta erityisesti tieteen ja kommunismin kohdalla.

Miksi porvari on niin tyhmä ja kyvytön oppimaan. Onhan hänellä samat mahdollisuudet sivistyä kuin meillä kommunisteilla, mutta silti eivät käytä tätä mahdollisuutta hyväkseen.
 Jos koulussa olisi oppiaineena tieteen teoria, tieteellisen otteen opettaminen, olisivatko porvarit kyvykkäämpiä oppimaan muutakin kuin vain omaan napaansa tuijottamiseen. Joka tapauksessa meille kommunisteille tämä on jo vaistonvaraisuutena syntynyt ominaisuus, mutta ei siis porvarille. Tämä ristiriita on vakava asia, sillä tämän ratkaisemisella voisimme saada aikaan rintaman vallankumousta varten. Nyt porvarit, varsinkin pikkuporvarit ovat tässä kehityksemme suurimpia esteitä.

Vaistonvaraisuus ei ole koskaan riittävää, tämä on myös kommunistien tajuttava ja siksi heidän on myös opiskeltava marxismin lisäksi tieteen filosofiaa, tieteellisen tiedon rakenneoppia. Jotta myös he saisivat haltuunsa logiikan ja tieteellisen otteen muunakin kuin vaistonvaraisuutena. Nyt tämä ei ole tyydyttävällä tasolla heilläkään. Pelkkä marxismin oppiminen ei heille riitä, sillä marxismiakin pitää opetella tieteellisellä, ei uskovaisella dogmaattisella otteella. Tätä ei esim. Kommunistienliiton marxilainen opintopiiri ymmärtänyt, kun sitä kaavailtiin kuusivuotta sitten Helsingissä. Tämä oli suuri vahinko, sillä nyt on vain luotu joukko uusia marxismi uskovia, ei siis marxilaisia tiedemiehiä!

Hannu Rainesto