perjantai 22. huhtikuuta 2016


Oikeaa talousdemokratiaa…




Talousdemokraattien perustava virhe!

Totta kai velkavetoisuus kapitalismissa ja rahan tyhjästä luonti on rikos, mutta tosiasiassa sillekin rahalle on tarkoitus saada vastike. Tehdään miljardin hintainen laiva, kukahan sen ilman velkaa voi tehdä tai rakennetaan sadan tai viidensadantuhannen hintainen talo, kuka sen voi ilman lainaa täällä tehdä?

Nämä velattomasta taloudesta puhuvat talousnerot, eivät ole oikeita neroja vaan pelkkiä populisteja! Kaiken lisäksi, nämä sankarit eivät ole valmiita keskusteleen näistä asioista, vaan pakenevat selityksiinsä ja sensuroivat kritiikin. Koska korttitalonsa kaatuu, jos sitä kyseenalaistaa!

Jos haluat talousdemokratiaa, tulee sinun haluta vain kansanvaltaa. Ja silloinkin ymmärtää, että pääomat kiertävät ja lainoitusta tarvitaan. Vakuudet ja vastuut ovat se, jolla asiat hoidetaan, jos ei sovitut ehdot täyty. Kansanvaltaisessa järjestelmässä näitä ehtoja ei sanele kapitalistit ja pankit, vaan omat sopimuksemme kehittää yhteiskuntaamme, joilla sopimuksilla ei tuoteta velkaisten armeijoita eikä taakkojensa alle sortuneita Ihmisiä!
Yhteiskunnan kehittäminen on yhteinen asia, mutta kunkin panos on hänen henkilökohtainen panoksensa ja sidoksissa kunkin omiin kykyihin ja mahdollisuuksiin.


Rahaa voi painaa, mutta se ei anna sille arvoa, tämä on virhe talousdemokraattien ajattelussa. Uskotaan että korko on sitä uutta rahaa, mutta ei ole, sekin raha on ensin luotu työvoimaa kuluttamalla.
Edelleenkään ei uutta arvo voi luoda kuin luomalla lisäarvoa eli riistämällä työläisiä.
Talousdemokraattien käsitys rahanluonnista ei ole sama asia kuin vastikearvo rahalle, joka vasta antaa rahalla sen ominaisuuden joka lisää maailmassa konkreettisesti rikkautta.
Komeaa juttua nämä talousdemokraatit nettiin luovat, mutta vain jotta lisäarvo teoria peittyisi heidän oman huijauksensa taakse!

Hannu Rainesto