lauantai 23. elokuuta 2014

Perimmäinen totuus yhteiskunnallisesta olemisestamme!



Nyt on aika miettiä mistä kaikesta on oikeasti kyse niin Ukrainassa kuin missä tahansa maapallon kriisipesäkkeessä.

Edelleen, jo sadannen tuhannennen kerran, kyse Ukrainassa on kapitalismin pelastamisesta. Ei sota siinä mikään erikoinen keino ole vaan välttämätön. Mutta kaikkihan me kapitalismia haluamme, vai onko joku ehkä kanssani samaa mieltä, että kapitalismi tulee hävittää pois sosialismin ja kommunismin tieltä!

Olemme omaksuneet väärät luulot sosialismista, koska meille ne syötettiin. Meille jotka mietimme asioita teoreettisen kautta, ei syötetä mitään mitä emme ensin pureksi.

Väärät luulot ovat aina vallanpitäjän tavoitteena, näin se pitää valtansa alla kovimmankin jermun. Vain tieteellisen ajattelun, tieteen yksinkertaisen metodiopin omaksuvat ovat ainoita todella vapaita meistä, sillä heidän ajatuksensa eivät ole muiden ajatuksia!

Jos nyt suostuisimme ajattelemaan riittävän yksinkertaisesti, ja poistamaan kaiken ylimääräisen pääomien ympäriltä, näkisimme kapitalismin ytimeen. Kapitalismin ydin on se joka meitä liikuttaa, pitää yllä tätä kaikkea jonka yhteiskunnallisena elämänä pidämme.
Maailmassa on mystikkoja pilvin pimein häivyttämässä tähän puhumaani totuuteen pääsemiseen.
Jos et ajattele tieteellisesti, ajattelet milloinkin miten sattuu.


Ihan oikeasti, en ymmärrä sitä että yritetään selittää asioita vailla kosketusta niitä liikuttavaan todellisuuteen. Menetin juuri pitämäni ystävän täällä FB:ssä, kun en niellyt loputtomia mystifioituja selityksiä. Tieteellisesti, tieteellisellä otteella ajatteleva ei joudu koskaan ansaansa, sillä tiede on itseään korjaavaa ja sitä edellytetään myös tieteellisesti ajattelevalta!

Ei tiede ole mikään ansa, pelottava vaikea asia vaan asenne, joka käyttää tieteellisin keinoin hankittuja välineitä, metodeja totuuden löytämiseen ja oikein selittämiseen. Totuuden tiede näkee aina suhteellisena, vaikka jotkin totuudet näyttävät olen ikuisia, kuten painovoima tai auringon nousu, sekä rakastumisen pakkomme.




Hannu Rainesto

perjantai 22. elokuuta 2014

Kapitalistinen ansamme



Rahamme eivät riitä uusia kokoajan hajoavia tavaroita, mutta kapitalistinen tuotantotapa ei vastaavasti kestä kestäviä tavaroita. Olemme ansassa, jota johtaa porvaristomme kapitalistien hyväksi, mutta kuten yhtälöstä huomamme, tekevät sen väärin.

Tuotantotapamme pitäisi olla kestävä kehitys joka perustuu tarve tuotantoon. Tällöin korjaaminen ja huoltaminen olisivat kannattavia, nyt sen sijaan kannatavaa on osta aina uusi, mutta lyhytkestoinen ja kierrättää sitä mm. kuljetuskustannuksista ja luonnonvarojen kulumisesta huolimatta.

Kannattavuus on huono mittari tuotteille ja asioille, paljon parempi mittari on laadukas, tarpeita hyvin täyttävä, kestävä tuote joka on myös kierrätettävä.
Niin kauan kun haluamme kapitalismia olemme ansassamme, kunnes tukehdumme sinne!


Hannu Rainesto

sunnuntai 17. elokuuta 2014

Hattivatti strategia



Kaiken joka ei johda uusiintumiseensa, tulee kadota uusiutumisen teiltä, myös pääomatalouksien. Talousmalli kapitalismi saa kadota sosialismin tieltä, sosialismi saa kadota kommunismin tieltä ja se taasen Itsesäätöisen ihmisen yhteiskuntamuodostuman tieltä jne...
Jos uusiutumista ei tapahdu, tapahtuu vain katoamista. Älkää siis uskoko ikuiseen kapitalismiin tai mihinkään muuhun tämän jälkeen tulevaan, vaan uskokaa materian ja sen olomuotojen ikuiseen liikkeeseen, sillä ne ovat pysyviä.
Tämän ajatuksen varassa voimme rakentaa rohkeasti uusiutuvaa tulevaisuutta sen toteutumista loogisten portaiden ja lainomaisuuksien kautta. Dialektiikan lait ja kategoriat ovat tässä hyviä rakennuspalikoita, kuten luonnonlait ja tieteen teoriat. Tutustukaamme siis aina ensinnä näihin, ennen kuin muodostamme mallejamme todellisuudesta saati tulevaisuudesta.