keskiviikko 12. elokuuta 2015

Työväenluokan tiedostamisen ongelmasta




Työväenluokka on menettänyt suoran vallankumouksellisen voimansa kehittymisensä myötä. Tästä ei silti seuraa että he olisivat menettäneet tarpeen vallankumoukseen vaan päinvastoin, se tarve on entisestään sekä korostunut että tullut likemmäksi kapitalismin kehityksenmyötä. Itse tehtävänä vallankumous on kuitenkin loitonnut työväestöltä heitä johtavan joukon tehtäväksi, työväestön ollessa enää vain uuden vallan haltuunsa ottava voima, se kohde jota varten vallankumous tehdään. Ilman johtajuutta työväestö on ikuinen orja, joten ei työväestön tarvitse kuin hyväksyä johtava joukko itselleen hoittaan vallankumouksen ns. kotiin, niin asia hoituu tuotapikaa ja heidän ikuinen orjuutensa lakkaa. Työväestön sisäinen hajannus on kyllä ensin voitetava jotta oikea tahtotila saadaan, sillä nyt liian suuri joukko on omaksunut kapitalistien puolustamisen omaksi tehtäväkseen, eikä heidän ajatuksiaan muuta edes heidän henkilökohtainen työttömyys ja kurjistuminene, aivopesu on todella tehnyt heissä tehtävänsä.

Logiikka, dialektiikka ja tarkemmin dialektinen logiikka ovat hyviä tiedostamisen välineitä, mutta ne on sitä vain heille jotka haluavat hallita tieteellisen tiedostamisen ja sen välineitä. Työväenluokka ei ole tällainen joukko ja samoin, sitä on sivistyneistö myös vain silloin, kun se sitä on. Kapitalismin synnyttämä sivistyneistö oppineissa ei sitä ole, sillä se joukko on aivopestyä uusintaan vain omaa itsekästä asemaansa siinä kuin työläiset. Ainoa todellinen joukko joka voi jotain uudistaa ovat vain kommunistit, työväenluokan teorian Tieteellisen maailmankatsomusken teorian hallitsevat ja jota teoriaa ei työväenluokka itse halua hallita.
Kommunisteilla on hallussaan teoria kehityksestä, tieto siitä miten tähän on tultu tuotantotapojen ketjuuntuessa aina uudeksi tuotantotavaksi. Heillä on myös tieto mitä on tämän jälkeen, sillä tuotantotapojen ketjuuntumisen logiikka paljastaa sen, sillä aina uusi tuotantotapa on seurausta edellisen tuotantotavan kyvyttömyydestä enää tuottaa ja tyydyttää välttämättömiä yhteiskunnallisia tarpeitamme. Kapitalismi on nyt siinä vaiheessa, joten se odotus joka todellisilla kommunisteilla on kapitalismin kaatumisesta, on todella loogisesti pätevä.

Työväenluokka on voima, jota kommunistit tarvitsevat, mutta työväenluokka on joukko joka on oma-aloitteinen käytännössä vain oman kurjan asemansa uudistamiseen.
Muutos yhteiskunnassa jota tarvitaan on tuotantotapavassa tapahtuva uudistumien, se on se vallankumous, ei punaiset liput ja laput, ei työväenluokan vallankumousromantiikan nostatus eikä mikään muukaan hulapaloo vallankumouksen synnyttämiseksi.
Työväenluokkaa voidaan toki yllyttää rettelöimään, hyvä sekin, sillä voi se kiihdyttää kapitalismin romahdusta, mutta ei siitä muuhun ole enempää kuin anarkistien päättömästä touhuista.
Tällaista ajatteluani pidetään näiden vale-kommunistien joukkossa kyvyttömyytenä ymmärtää muita, mutta kuten huomaatte, ne kyvyttömät ovat juuri niitä vale-kommunisteja, selkäänpuukottajia ja älyllisesti laiskoja, heille kehittynyt looginen, analyyttinen ajattelu on täysin vierasta!


Hannu Rainesto

maanantai 10. elokuuta 2015

Köyhyydeltä maailman pelastaa vain uusi tuotantotapa



Globaalin syntyvyyden laskuun ei päästä koskaan kapitalismissa kuin korkeintaan sodalla tai globaalin kapitalismin romahduksella, jolloin kuolee miljardeja ihmisiä.
Syntyvyys korrelloi suoraan kurjistumista, liian huonot olot lisäävät syntyvyyttä ja niiden edeleen kurjistuminen entisestään kuolleisuutta.
Kapitalismin hävittäminen, siitä tässä muutoksessa on kyse, mutta onko se nyt niin että vain yksi kymmenetätuhannesta tätä oikeasti haluaa eikä hänelläkään ole mekanismeja muuttaa mitään mikä muuttaisi kehityksen lainalaisuuksia. Hallintomme ja virkamieskuntamme, ne nyt ainakin ovat täysin sairaita edes ymmärtään asiaa selittämälläkään sitä heille.

Globaalin kapitalismin pelastaa vain pääomien kiertokulun voimakas kasvu eli se mitä työajanpidenteämisellä yritetään, mutta ei se pelasta globaalilta köyhyydeltä ketään. Kapitalismi ei tuota ympärillee rikkautta ja hyvinvointia vaan globaalia köyhyyttä, paljastaa tämä syntyvyyden kasvun mekanismi. Globaalin köyhyyden saa hallintaan vain globaali sosialismi, mutta sen saaminen kapitalismin tilalle on vaikea temppu. Kysehän ei ole tällöin tahdosta vaan objektiivista lainomaisuuksista ja niiden kehittymisestä eli uuden kapitalismin tuotantotapaa korvaavan pääomien kiertokulku menetelmän syntymisestä. Sosialismi on tällöin tuotetun jakoa, kuten Sinikka sen jossain jo mainitsi, mutta jotta tämä jako voi tapahtua, täytyy ensin syntyä pyörä joka sitä jaettavaa tuottaa. Kommunistit puhuvat laveasti internationalismia, mutta tyhjä sekin sanoma on jos siihen ei kytkeydy uusia pääomia tuottavaa ja pyörittävää tapaa tuottaa välttämättömiä tarpeitamme tyydyttävää tuotantoa.


Hannu Rainesto

sunnuntai 9. elokuuta 2015

Vale-kommunistit kehityksen jarruna



Kommunistimme eli oikeasti vale-kommunistimme ovat sosialismiin siirtymisen ja kommunistisen kehityksen jarruna, todellisina sisäänpäin kääntyneinä hulapaloo sirkuksina. Heidän kykynsä ymmärrää ajan ääntä on alikehittynyttä, eivätkä he osaa edes uudistaa johtoaan tätä tosiasiaa kuulemaan. Heistä ei ole suuren muutoksen airueiksi, he ovat tosiasiassa muutoksen jarruja.
Tarkoita tässä tietenkin SKP:tä, KTP:tä, STP:tä ja ja lukemattomia eri yhdistyksiä.
Todellinen kommunisti on tulevaisuuden rakentaja, luovaotteinen näkijä ja uudistaja ja vain siksi, koska tulkitsee todellisuutta kuten sitä pitää tulkita eli tieteellisesti ja kuten siihen heitä kehoittaa myös tieteellinen marxilainen traditio.
Marxismin historiaa ei pidä unohtaa, mutta ei sen keinoilla voi nykymaailmassa ratsastaa. Historiasta pitää ottaa vain kommunistinen arvomaailma eikä sitäkään kaikkea, mutta ei vahingossakaan taktiikkaa ja strategiaa, sillä ne luodaan aikauden mukaan!
Tätä tosiasiaa eivät ole lainkaan ymmärtäneet ne vale-kommunisti, punalippujen liehuttaja tahot jotka meitä uudistajia ja ajattelijoita erottaa kokoajan joukostaan, käyttäen näin kannattajiensa tyhmyyttä hyväkseen oman asemansa pönkitykseen!
Kommunistien pitää esittää sitä miten maailmaa rakennetaan, miten ja millaisia asuntoja, millaista elämää he luovat meidän elettäväksi, ei sitä mitä oli joskus vaan sitä mitä meillä on huomenna. Kommunistin tulee olla uudistuksen tekijä, sillä ei vallankumousta ole kuin uusi, ei koskaan se mikä on jo mennyt.
Vallankumous on vanhan korvaamista uudella ja jos sitä uutta ei ole, ei ole myöskään vallankumousta!

Hannu Rainesto