tiistai 28. heinäkuuta 2015

Vallankumouksen välttämätön strategia



Jos vain ajelehdimme vallankumoukseen menetämme sen jo ennen sen syntyä, sillä vain asiansa osaava joukko voi hallita niin vaikeaa hankalaa tilannetta joka silloin syntyy, vaikka otollisuus vallankumoukselle olisi olisi laajasti maksimissaan eli kapitalismi todella globaalisti romahtanut.


Tarvitsemme etujoukon, ehdottomasti osaavan pätevän etujoukon jolla on laaja kansaninvälinen verkosta kaikesta kaaoksesta huolimatta, tämä on yksi merkittävimmistä edellytyksistä vallankumouksen totuttamiseksi. Vallankumous on kumous vasta, kun se on toteutunut pysyvänä, uutta taloudellista toimintaa luovana, jolloin muodostuu uusi paradigma joka synnyttää hegemonia joka saa meidät kuin automaattiseen tilaan toteuttamaan itseään. Kaikki muu vallankumoukseen sidottu ajattelu on tilanteessa vanhanaikaista, on sitä nyt ja on sitä edessä olevassa tilanteessa.

Asiaa voi tarkastella tilannetta simuloimalla siten että kuvittelemme Suomenkaltaisen maan valtaavan sillanpääaseman kaaokseen joutuneesta Euroopasta, tuomalla sinne kommunismin internationalistista tuotantoapaa. Tilanne on lähes mahdoton, jos ei Eurooppa ole ottamassa tulijoita vastaan ja jos tulijalla ei olisi ymmärrystä siitä mitä on tekemässä, eikä siten edes kykyä tukea mahdollista sillanpääasemaa. Olisipa Normandian maihinnousu olut kommunistien tekemä niin ymmärtäisimme miten vaikeaa se oli, vaikka takana oli koko muun maailman tuki.

Kaikesta tästä seuraa että on osattava asiansa, hallittava syntyneet tilanteet sekä laaja strategia sillanpään laajentamiseksi ja hyväksytyksi tulemiseksi. Kansajoen tulee todella haluta uutta maailmaa ja sen tuojien osata sitä tuoda heille. Tämä ei kuitenkaan vielä riitä kuin aluksi sillä tämä on liian subjektiivista, tulee olla myös mukana se objektiivinen joka sen vallankumouksen pyörät saa pyörimään myös globaalilla tuotantotasolla, ihan kuten kapitalismi teki sen feodalismille ja Marx selitti sen saman tuotantotapojen ketjuuntumisena, paljastaen kaikki kapitalismin valtaatuottavat prosessit.

Mitä me voimem tehdä, me kommunstit siis. Voimme luoda etujoikon joka osaa tuon asiansa, jolla on verkosto joka laajasti tunnustetaan. Pitää olla tilanne ja sen tajuaminen ja hallinta, sekä ennen kaikkea se uusi tuotantotapa, joka pistää pyörät pyörimaan ja tuottamaan huutaviin tarpeisiin nopean ratkaisun. Somalia ja nyt myös Libya tarjoavat tilanteen, johon verrata jos ei ole tarjota mitään, kaaos silloin vain jatkuu loputtomuuteen, kunnes esittämäni uusi tuotantotapa eli tapa pistää välttämättömän elämisemme tarpeita tuottavat pyörät pöyrimaan voi ratkaista tilanteen.

Vallankumous on kumous vasta, kun se on toteutunut pysyvänä, uutta taloudellista toimintaa luovana, jolloin muodostuu uusi paradigma joka synnyttää hegemonia joka saa meidät kuin automaattiseen tilaan toteuttamaan itseään.



Hannu Rainesto
Pääsihteeri
Punakaatien keskusjärjestö