maanantai 28. syyskuuta 2015

Kommunismin synnyn ongelmia


Kommunismia ei luoda kapitalismissa aivopestyjen työläisten vaan tiedostavien työläisten avulla. On väärin kuvitella, että voisimme käännyttää millään keinolla aivopestyjä työläisiä, hehän ovat kuin robotteja joiden uusi ohjelmointi vastaa muuttaa niitä.

Kommunismin synty on kapitalismin romahduksen ja tiedostavien kommunistien käsissä, vasta tämän jälkeen nousee kansa vapautettuun asemaansa ja luo demokratiaa.
Kapitalisti hyvin ymmärtää tämän, siksi se demonisoi kommunisteja ja aivopesee kaikkia muita. Porvari ja pikkuporvari, on kapitalistin katsannossa hyödyllisin idiootti jota maa päällään kantaa.

Tiedostava työläinen eroaa kaikista muista sillä, että hän opiskelee omaehtoisesti ymmärtääkseen yhteiskunnan prosesseja, myös niitä joita emme voi nähdä ja käsin koskea vaan ainoastaan ymmärtää ne teorisoinnin kautta. Tällaisia prosesseja ovat mm. pääomien uusintamiskierto eli lisäarvon tuotanto, riiston toteutuminen vieraannuttamisprosessissa sekä tuotantosuhteidenvaikutus yhteiskunnan perustana.

Kapitalistit ja vasemmisto dogmaatikot ovat saaneet kommunistitkin välttämään tulevaisuus suuntautuneisuutta. Tämä ilmenee hyvin kommunistien historia painotteisuudessa, paossa todellisuutta historiaan sekä luomalla lähes uskovaisten kaltaisia päähänpiintymä kerhoja opiskelevien kaaderijoukkojen sijaan.

Vasta ymmärtämällä poliittista taloustiedettä ja yhteiskunta- ja tieteen filosofiaa voi muodostaa kokonaiskuvan todellisuusuutta oikein vastaavasti. Juuri tämä omaehtoinen työläs mutta hauska ymmärryksen lisääminen tekee kommunisteista yhteiskuntaa vapauttavan voiman, ei suinkaan oppimattomien lörpöttely kaljamukin ääressä.



Hannu Rainesto
Pääsihteeri
Punakaartien keskusjärjestö

sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Johdannoksi tieteelliseen ajatteluun, itsensä vapauttamiseen!



Dialektinen ajattelu on materialismi filosofista, yleisiä, yksityisiä ja erikoisia seikkoja analysoivaa, korkeammalle kohoavaa. Dialektinen ajattelu on tieteellisiä metodeja hyödyntävää, koestaavaa, mallintavaa, hypoteeseja rakentavaa, teorisoivaa, päättelyyn, hyväksymiseen tai hylkäämisen ja selittämiseen johtavaa, aivan kuten normaali tiedekin tieteellisten menetelmien käyttöä tiedon hankintaan. Dialektinen ajattelu on lisäksi dialektisen logiikan ja historiallisen materialimin sisältävää, dockmaattisuudesta vapaata todellisuuden analyysia.


Kommunismin tieteellisyys eli Tieteellisen maailmankatsomuksen rakentaminen perustuu juuri dialektisen metodin hyödyntämiseen maailmankatsomus mallinnuksessaan. Poliittisen taloustieteen, kapitalismin kritiikki, pääoman analyysi on juuri dialektisen metodin käyttöä parhaimmillaan. Tätä analyysia voikin käyttää apunaan harjoitelessaan dialektista metodiikaa.
Vasta kommunismi ilmaantuessa moderniin maailmaan alkoi ensikertaa tieteellisen maailmankatsomuksen rakentaminen. Vasta kommunismi avasi meille mahdolisuuden rakentaa maailmasta sellaisen kuin tahdomme vailla meneisyyden, tuon villeyden ajan pakkoja, kuten nyt tätä kapitalismin totalitaristista, typerysten hallitsemaa rahamaailman valtaa.


Me kommunistit olemme vapauttaneet itsemme, me elämme jo tulevaisuutta toisin kuin ihmiset jotka rämpivät teitämättöminä kapitalismin, historian matkimisen ja uskontojen maailmassa. Ottakaa meistä mallia ja avartakaa teitämyksenne ulos tästä kauhujen maailmasta jota kapitalismi meille vielä yrittää rakentaa.
Uusi maailma on mahdollinen, mutta se edellyttää meidän päätäväisten ihmisten joukkoa johtamaan meidät sinne. Tämä taistelu kapitalismia vastaan on vielä on voitettava, ennen kuin vapaudumme kahleistamme.


Hannu Rainesto