sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Johdannoksi tieteelliseen ajatteluun, itsensä vapauttamiseen!



Dialektinen ajattelu on materialismi filosofista, yleisiä, yksityisiä ja erikoisia seikkoja analysoivaa, korkeammalle kohoavaa. Dialektinen ajattelu on tieteellisiä metodeja hyödyntävää, koestaavaa, mallintavaa, hypoteeseja rakentavaa, teorisoivaa, päättelyyn, hyväksymiseen tai hylkäämisen ja selittämiseen johtavaa, aivan kuten normaali tiedekin tieteellisten menetelmien käyttöä tiedon hankintaan. Dialektinen ajattelu on lisäksi dialektisen logiikan ja historiallisen materialimin sisältävää, dockmaattisuudesta vapaata todellisuuden analyysia.


Kommunismin tieteellisyys eli Tieteellisen maailmankatsomuksen rakentaminen perustuu juuri dialektisen metodin hyödyntämiseen maailmankatsomus mallinnuksessaan. Poliittisen taloustieteen, kapitalismin kritiikki, pääoman analyysi on juuri dialektisen metodin käyttöä parhaimmillaan. Tätä analyysia voikin käyttää apunaan harjoitelessaan dialektista metodiikaa.
Vasta kommunismi ilmaantuessa moderniin maailmaan alkoi ensikertaa tieteellisen maailmankatsomuksen rakentaminen. Vasta kommunismi avasi meille mahdolisuuden rakentaa maailmasta sellaisen kuin tahdomme vailla meneisyyden, tuon villeyden ajan pakkoja, kuten nyt tätä kapitalismin totalitaristista, typerysten hallitsemaa rahamaailman valtaa.


Me kommunistit olemme vapauttaneet itsemme, me elämme jo tulevaisuutta toisin kuin ihmiset jotka rämpivät teitämättöminä kapitalismin, historian matkimisen ja uskontojen maailmassa. Ottakaa meistä mallia ja avartakaa teitämyksenne ulos tästä kauhujen maailmasta jota kapitalismi meille vielä yrittää rakentaa.
Uusi maailma on mahdollinen, mutta se edellyttää meidän päätäväisten ihmisten joukkoa johtamaan meidät sinne. Tämä taistelu kapitalismia vastaan on vielä on voitettava, ennen kuin vapaudumme kahleistamme.


Hannu Rainesto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti