sunnuntai 18. tammikuuta 2015



Työ on nyt ja tulevaisuudessa luonnon muokkaamista tarpeisiimme.



Työ on nyt ja tulevaisuudessa luonnon muokkaamista tarpeisiimme, ei mitään muuta. Tärkeintä on tällöin tuotantosuhteet joiden ei tulle epä tasa-arvoisia, epäoikeudenmukaisia. Tämä voi toteutua vain hävittämällä ensin kapitalismin ja kehittämällä tilalle yhteisöllisen sosialismin kautta yhteisöllisen kommunismin.
Kertokaahan jonkin muu reitti tulevaisuuteen? Tuollainen viljelty käsite kuin uusi työ, mitä se on, työhän on väistämättä tarpeidemme tyydyttämiseksi tehtävää luonnon muokkaamista. Työ pitää viedä siihen samaan kokonaisvaltaiseen tarkasteluun mihin tiede, dialektiikka ja abstrahointiprosessit aina asiat vie.

Kommunismi on sekä kestävää kehitystä että ihmisen jalostamista, mikä muu sitä onkaan..... Kommunismi tuottaa tarpeen mukaan ja kehittää meitä yhteisöllisesti että yksilöinä, vapauttahan se meidät työn orjuudesta, vääristyneistä yhteiskuntaluokista. Kommunismi ei ole koskaan vain teknistaloudellinen muodostuma, jota kapitalismi on juuri siksi kun se hylkää tuotantosuhteiden kehittämisen.
Ihminen ei ole ongelma, kapitalismi on ongelma joka ratkeaa uudessa paremmassa yhteiskuntamuodostumassa, kommunismissa ja sen jälkeisissä uusissa yhteiskunnissa. Elämä on tuotantotapojen mukana nousemista, siis myös ihmisen kehitys on sitä, olemmehan vallitsevan yhteiskuntamuodostuman tuotteita.

On väärin syyllistää ihminen, joka on 90 % kapitalismin orjuuttama ja suurimmalta osaltaan alikehittynyt. Syy on tuotantotavan kapitalismin, myös marxilaisessa katsannossa eikä vain minun katsannossani. Tuotantotapamme on objektiivinen meihin nähden, me voimme siihen vaikuttaa, mutta sen lainalaisuudet tulee kumota vallankumouksella jos aiomme sen muuttaa!

Hannu Rainesto