lauantai 28. tammikuuta 2017


Marxilaisuus tulevaisuuden teinviittana!






Marxilainen sivistyneistö on tieteellisen maailmanakatsomuksen hallitsevaa ja sitä soveltamaan pystyvää työväkeä, erotuksena työläisitä jotka elävät vaistonvaraisesti, arkiajattelussaan.

Marxilainen sivistyneistö on välttämättömyys, kunnes työväestö on sosialismin jälkeisessä ajassa, kommunismissa saavuttanut riittävän sivistyksen tason.

Tieteellinen maailmankatsomus on työväenluokan maailmankatsomus. Sana tieteellinen määrittää miten se muodostuu ja miten sitä pitää lukea ja soveltaa!



Tulevan tuotantotavan määrittää tarve, se sama tarve, joka määritti myös kapitalismin synnyn. Tämä tarve ei synny mielessämme, se on ja elää objektiivisesti olemassa olemme toteuttajana, halusimme tai emme. Tämä koskee meitä kaikkia, koko ihmiskuntaa, myös venäläisiä.

Tästä seuraa, ettei meidän mielemme tuotantotapaamme muuta vaan tarpeemme sen sanelee. Jos nykyinen tuotantotapa ei pysty tuottamaan tarpeillemme olemassa olomme takamaa järjestelmää, syntyy tilalle uusi, joka siihen pystyy. Jos se ei synny järjen toimesta, se syntyy kaaoksen, ihmisten itseliikunnan toimesta, ihan kuten mustat pörssit syntyvät tyydyttämään tarpeita, kun niitä ei muu järjestelmä tyydytä!

Kapitalismi järjestelmänä, tuotantotapana sanelee ne ehdot, joilla yksittäiset kapitalistit toimivat. Ja koska elämme tuotantotapamme perustalla, olemme me kaikki kapitalismin kuvia luuloinemme ja tahtoinemme, jota vain tietoinenmieli voi mahdollisuuksiensa rajoissa hallita.



Marxilaisuus on tulevaisuutemme teinviitta, koska sen perusta lepää tuotantotapojen ketjuuntumisen logiikassa!



Hannu Rainesto

torstai 26. tammikuuta 2017

Maahanmuuton ja kapitalismin perusongelma!


Maahanmuutossa on kysymys suuremmasta, kuin ymmärretään. Kehittynyt kapitalismi luo itse itselleen tämän ongelman, eikä se ratkea aitoja pystyttämällä vaan lopulta kärjistyy niiden vuoksi.
Kehittynyt kapitalismi edellyttää sellaista työvoimaa, joka pystyy ja on luovaa, sitä joukkoa ei pääsääntöisesti ole työttömät ja syrjäytetyt. Ei vaikka heitä on Suomessa ainakin miljoona.

Kapitalismi tarvitsee kehittyäkseen uudenlaista ihmistä, jota se ei ole pystynyt/halunnut luomaan, mutta jota se saa maahanmuuttajia karsimalla, kuten juuri nyt tehdään. Samalla tämä työvoima on halvempaa, joten se parantaa kapitalistin voittoja. Tätä on lisäksi helpotettu kansan toimesta vahvasti sillä, kun yleisesti vaaditaan maahanmuuttajia työelämään. Sitä vartenhan heistä juuri tuodaan ja karsitaan, joten he kyllä vievät kehittyneet työpaikat, kunhan karsinta etenee.

Tätä selitystä ette löydä muualta, mutta se totuus asiassa!
Kapitalisti on määritellyt että työttömät ja syrjäytetyt ovat kelvottomia, mutta sitä ei voi sanoa ääneen, etteivät nämä sitä tajuaisi.
Tämä on verrattavissa natsismiin, rotuerotteluun ominaisuuksiemme mukaan, mutta tätä tämä kapitalismi on, ollut aina ja tulee aina olemaan.

Hannu Rainesto