lauantai 11. lokakuuta 2014

Arvonluonti tyhjästä


Nyky-kapitalistinen arvonluonti tyhjästä on kiinnostava asia. Tiedämmehän kaikki että tyhjästä ei voi nyhjäistä. Luodessamme uuden yhteiskunnan tämän kapitalismin raunioille niin arvoa luodaan enää vastikkeella, työvoimaa kuluttamalla ja tätä arvoa tasaisesti jakaen. On siinä sitten valjastettu automaatiota avuksi tai ei niin arvoa ei enää synnytetä valheella, talouskuplia luomalla.

Kurjistumisesta


Kapitalismi on kukistumassa omaan mahdottomuuteensa sen takaa monopolisoitumiskehitys ja myös luonnonvarojen loppuminen.  Kurjistuminen myös on jo tosiasia ja näyttää että juuri se tulee olemaan myös kapitalismin loppu. Monopolisoituminen joka seuraa voiton maksimointia johtaa yksipuolistumiseen ja sitä myötä kurjistumiseen. 
Maailmassa on yli miljardi köyhää nälkää näkevää ja Euroopassa sama ilmiö näyttää vain kiihtyvän. On melkoista sokeutta ja analyysin puutetta olla ottamatta tätä päättelyssään huomioon.
Kapitalismilla on dynamiikkansa joka sitä pyörittää, työvoiman riisto ja on vain ajankysymys koska tämä työvoima alkaa liikkumaan vapautuakseen, myös Suomessa.
Kapitalismi pyörii niin kauan kuin pääomien uusintamiskierto toimii. Viimeaikainen kikka selvitä tästä uusintamiskierron hidastumisesta on velkarahatalous. Se ei kuitenkaan turvaa kapitalismia kurjistumiselta, vaikka se voikin viiveellä tuottaa myös lisäarvoa, mutta sitä enemmän se tuottaa talouskuplia vastikkeettoman rahan muodossa. 
Tämä kehitys on myös sitä kurjistumista eikä yksin se että ostovoima on tyrehtynyt, välttämättömien työttömien määrä kasvussa ja että työläisellä on nälkä.
Kapitalismi on romahtamassa, ei yksin objektiivisen kehityksensä tuloksena vaan myös luokkataistelun johdosta. Tämän seurauksena kapitalistit sijoittajat tuottavat maahan kuin maahan massoittain halpatyövoimaa, jotta palkka ja kustannustaso putoaisi voimakkaammin hintatason putoamista. Kapitalisteille Afrikka on ollut viimeinen suuri halpatyövoima reservi ja sen tyrehdyttyä kustannusten jälleen noustua, on aika soittaa kapitalismin kuolin kelloja. Riistetty Afrikka on ollut halpa reservi.
Tässä on käynnissä ikään kuin kurjistumisen reservien kierrätys, sillä aina siellä missä kurjistumista on tapahtunut, on siellä syntynyt myös uusi halpatyövoima reservi. Tämä tulisi myös puolueidemme ymmärtää maahanmuutto rasismissaan, vaan eivät ymmärrä, eivätkä kuuntele kuin itseään.
Jos ajatellaan että kurjistumisen reservien kierrätys olisi ikään kuin uusi sampo kapitalisteille, erehdytään, sillä ihminen ja yhteiskunta kaikesta huolimatta samalla kehittyy. Tämä puolestaan takaa aina lopulta harppauksen uuteen laadulliseen tasoon ei yhteiskunnassa tämä tarkoittaa vallankumousta.
Ne voimat jotka koittavat selittää kehityksen olevan muuta kuin heijastusteoreettista, ovat auttamatta ansassa kehityksen kanssa. Heillä ei ole kuin mystinen vastaus siihen miten yhteiskunnat kehittyvät.
Ihmisten ja kapitalismin välinen ristiriita on sovittamaton, sillä koskaan emme saa sovitettua sitä että toinen vie toisen työn tulokset itselleen, lain, virkamiesten, poliitikkojen, poliisin ja armeijan avustuksella. Tämän ristiriidan voi sovittaa vain tuotantosuhteiden tasa-arvo eli yksityisomisteisesta pääomasta, kapitalismista luopuminen yhteisöllisen pääoman eduksi.

Hannu Rainesto


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti