perjantai 14. maaliskuuta 2014

Kiovan tarkka-ampujat operoivat mellakoitsijoiden hallitsemasta rakennuksesta - tiedustelujohtaja


Ukrainan entinen turvallisuuspalvelun johtaja vahvisti julkisuudessa syytökset, joiden mukaan Kiovan väkivaltaisuuksien aikaan kymmeniä poliiseja ja mielenosoittajia surmanneet tarkka-ampujat operoivat rakennuksesta, joka oli mellakoitsijoiden hallinnassa. Talossa toimittiin Andrey Parubiyn käskystä.
Lähde: RT News, Russia 1 Channel
Toimittaja: Janus Putkonen
13.3.2014, Verkkomedia.org

 
Kiovan tarkka-ampujat operoivat mellakoitsijoiden hallitsemasta rakennuksesta - tiedustelujohtaja
Laukaukset, jotka tappoivat niin siviilejä kuin viranomaisia, ammuttiin filharmonikkojen salista (Ohilharmonic Hall). Rakennus sijaitsee Kiovan keskustassa. Asian vahvisti Ukrainan turvallisuuspalvelun entinen johtaja Alexandr Yakimenko Russia 1-kanavalle.
Kyseinen rakennus oli täysin opposition hallinnassa ja erityisesti niin kutsuttu komentaja Maidanin itsepuolustusjoukoilla, Andrey Parubiy, joka nimettiin vallankaappauksen jälkeen Ukrainan kansallisen turvallisuus- ja puolustusneuvoston johtoon, operoi kyseisestä rakennuksesta. Ukrainan entinen tiedustelupomo uskoo, että Parubiy on ollut yhteydessä Yhdysvaltain erikoisjoukkojen sotilaisiin, jotka ovat saattaneet koordinoida käsketyt hyökkäykset.
"Laukaukset tulivat filharmonisesta salista. Maidanin komentaja Parubiy oli vastuussa erityisestä tästä talosta. Tarkka-ampujat ja henkilöt aseistettuina automaattiaseilla työskentelivät tästä rakennuksesta alkaen 20. helmikuuta. He tukivat hyökkäystä sisäministeriön joukkoja vastaan, jotka olivatkin jo tuossa vaiheessa menettäneet taisteluhalunsa, tosiasiassa, paenneet", Yakimenko sanoi Venäjän television haastattelussa.
Kun poliisit tulivat jahdatuiksi mellakoitsijaryhmän toimesta, joilla oli käsissään kaikenlaisia aseita, Yakimenkon mukaan tarkka-ampujat olivat kääntäneet tulituksensa heihin.
"Kun ensimmäinen ampumisten aalto päättyi, monet todistivat 20 henkilön poistumisen rakennuksesta." Tiedustelujohtajan mukaan nämä miehet olivat hyvin varustettuja ja he olivat kantaneet armeijan tyylisiä laukkuja, joissa epäillään olleen kiväärejä ja niiden varusteita. Tiedustelujohtajan mukaan raportointeja näistä miehistä on tullut viranomaisten lisäksi oppostition ryhmittymien (Freedom, Right Sector, Fatherland ja UDAR) jäseniltä, Yakimenko kertoi.

 
Andrey Parbiy on nimetty ensimmäisenä epäiltynä vastuulliseksi mellakoitsijoiden ja poliisien ampumisiin Kiovassa. Parubiy nimitettiin vallankaappauksen jällkeen Ukrainan turvallisuus- ja sotilasneuvoston johtajaksi. Hänen väitetään toimivan kiinteästi Yhdysvaltain viranomaisten alaisuudessa.

 
Entisen tiedustelujohtajan julkisen lausunnon mukaan Parubiy kuuluu ryhmään, joka on voimakkaasti Yhdysvaltain tiedustelupalveluun kytköksissä. "Nämä olivat ne joukot, jotka toteuttivat kaiken mitä heille käskettiin johtajiensa toimesta - Yhdysvaltojen", Yakimenko sanoi. Hänen mukaansa vallankaappauksen johtajisto käytännössä asui Yhdysvaltain suurlähetystössä.
Yakimenko kertoo, että verilöylyn aikaan oppositiojohtajia oli ottanut häneen yhteyttä ja pyytäneet keskittämään erikoisjoukkoja alueelle, jotka olisivat ryhtyneet toimiin tarkka-ampujia vastaan Kiovan keskustassa, mutta juuri Parubiu teki kaikkensa, ettei sitä tapahtunut.
"Oikeisto Sektori ja Vapaus puolue pyysivät minua käyttämään Alfa-ryhmää puhdistamaan nämä rakennukset, tyhjentämään ne tarkka-ampujista," Yakimenko sanoi. Hänen mukaansa Ukrainan erikoisjoukot olivat myös valmiina menemään sisään ja eliminoimaan veritöiitä tehneet ampujat.
"Olin valmis tekemään sen, mutta jotta olisimme päässeet Maidanille, minun piti pyytää siihen valtuutus Parubiyltä. Muussa tapauksessa alueen turvajoukot olisivat hyökänneet meidän selkään. Paraubiy ei suostunut antamaan lupaa," Yakimenko sanoi ja huomautti, että Maidanin johtajalla oli täysi valtuus Maidanilla olleisiin aseisiin, eikä ainutkaan ase, mukaan lukien tarkka-ampujakiväärit, voineet päästä sisään tai ulos aukiolta.

 

 
Tiedustelujohtajan lausunnot tukevat tiedettyä
Alexandr Yakimenkon Russia 1 kanavalle antamat lausunnot tukevat täydellisesti aiemmin julkisuuteen tulleita tietoja tuntemattomista tarkka-ampujista, jotka ampuivat sekä poliiseja, että mellakoitsijoita Kiovan väkivaltaisuuksissa ja Viron ulkoministeri Paetin mukaan nämä ampumiset käskettiin oppositiojohdon, eikä presidentti Yanukovichin toimesta.

 
Lue uutisointi aiheesta:

 
Lähes 100 ihmistä kuoli ja noin 900 ihmistä loukkaantui väkivaltaisuuksissa lähellä Maidanin aukiota (Itsenäisyys-aukio) vallankaappauksen yhteydessä, joka käynnistyi täydellä voimallaan 21.2. Ukrainan nykyinen hallinto pitää edelleen kiinni väitöksestään, että ampumiset olisivat määrätty vallasta suistetun presidentti Janukovichin toimesta.
Venäjän hallitus on esittänyt keskiviikkona kansainvälisen tutkimuskomission asettamista selvittämään tapahtuneet verityöt, joiden varjolla demonisoitiin Ukrainan hallinto ja haettiin länsimaista tuki vallankaappaukselle vakltavassa mediakampanjassa.
Tutkintapyyntö on jätetty EU:n PACE:lle (Parliamentary Assemply of the Council of Europe) ja vaatimuksia riippumattomista tapahtumien tutkimuksista on esitetty myös YK:lle Venäjän YK-lähettilään toimesta. Venäjä vaatii vallan kaapanneen hallinnon laillisuuskysymysten selvittämistä.

 
Toimittajan kommentti:
Nyt ei mietitytä enää yhtään miksi Ukrainan vallankaappajat määräsivät Venäjän televisiokanavat Ukrainassa suljettaviksi. Venäjä onkin päättänyt tuoda kysymyksen tapahtumista Kiovan mellakoiden lietsomiseksi julkisuuteen kaikin käytettävissä olevin keinoin. Vanha viisaus pätee: "Kellä ei ole mitään salattavaa, ei ole mitään pelättävää."

Ukrainassa määrättiin suljettavaksi viisi venäläistä televisiokanavaa

Ukrainassa on katkaistu lähetykset Venäjän suurilta televisiokanavilta. Näitä ovat Rossiya 1, Rossiya 24, Channel One, RTR Planeta ja NTV Mir. Venäjän televisiokanavat vaadittiin suljettavaksi Ukrainan kansallisesten viestinnän viranomaisten vaatimuksesta. Lähetykset katkesivat klo 21 tiistaina Ukrainan aikaa. Viranomaiset perustelevat televisiokanavien sulkemisvaatimusta turvallisuussyillä, jolla varmistetaan Ukrainan itsenäisyys ja alueellinen koskemattomuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti