sunnuntai 3. tammikuuta 2016


Koulutus koulutuksen vuoksi, tutkimus tutkimuksen vuoksi



Kyseenalaistan käsitykset, että pitää opiskella opiskelunvuoksi, että opiskelulla ei tarvitse olla tavoitetta, varsinkaan hyödyllistä tavoitetta. Opiskelu ei ole yhtä kuin perustutkimus, joka ei välttämättä johda mihinkään, mutta perustutkimus sulkee sentään samalla tuon tutkimussuunnan tarpeettomana. Opiskelun on tähdättävä johonkin jota opiskelu alue edellyttää.

Risto Koivula sanoo; Perustutkimuksesta ei tiedetä, mihin se johtaa. Sellainen toiminta taas, josta tiedetään täysin ennalta, minne johtaa, ei ole tiedettä, ainakaan enää. Tosin sekin on varsin todennäköisesti peräisin tieteestä perustutkimuksesta olennaisilta osiltaan.

Tiede on osa kehittämistä, siitä ei koskaan tiedä, mihin se johtaa, mutta hypoteesi olettaa, että johonkin. Tieteen tarkoituksen tulee olla hypoteesien todistamista tai hylkäämistä...

Tieteen lähtökohtana tulee kehittää utopioita, niistä hypoteeseja ja lopulta hypoteesien todistamista...

Tieteen filosofia on sitä mitä meidän tulisi kaikkien ymmärtää. Sen saaminen kouluihin oppiaineeksi olisi ensiarvoista. Opettakaa lapsillenne tieteen filosofiaa, sanokoon koulu mitä lystää. Mitään niin hyödyllistä ei voi elämässään oppia, kun mitä tieteen filosofia meille tarjoaa. Tämä opiskelu ja sen omaksuminen jo itsessään takaa suurimamme osalle meistä kyvyn arvioida myös yhteiskunnan eri tekijöitä ja niiden keskinäisiä suhteita, kuten tuotantosuhteita.

Hannu Rainesto

2 kommenttia:

  1. Muista nyt Arvoisa Toveri ja Porvari se, että mitä kaikkea pitää sisällään Luonnon Dialektiikka eli LD, ja joka on samalla Pääomakirjan Arvolakimalli ja Materialistinen Historiakäsitys rs:n perusta ja lähtökohta. Nyt LD:n lausepuun peruslause on aina muotoa A)AINE-MATERIA(MASSA) sekä B)Kolmiulotteinen Luontoavaruus eli GEOMETRIA ja N-ulotteinen Laatuavaruus, Euklidinen Geometria, Kolmiulotteinen Analyyttinen Taso- ja Avaruusgeometria sekä XYZ-avaruus. LD:n kategoriat eli laatumuuttujat ovat Yksityinen, Erikoinen ja Yleinen, Kausaliteetti, Stokastisuus- ja Kuvauspostulaatti. LD:n liikelaki on muotoa: Määrälliset ja Laadulliset Muutokset, Vastakohtien Ykseyden ja Taistelun Laki, Kieltämisen Kieltäminen eli SOPIMUSLAKI. Näin lopuksi haluan huomauttaa siitä asiasta, että Pääomakirjan Arvolakimalli on Mikroteoria rs:ssä muotoa Pysyvä ja Vaihteleva Pääoma sekä Lisäarvo, Kiinteä ja Liikkuva Pääoma sekä Lisäarvo, Makroteoriaosiossa on muotoa: Rahapääoma R-R, Tavarapääoma T-T, Pankkipääoma R-R-R', Kauppapääoma R-T-R' ja Tuotantopääoma R-T...P...T'-R'. On olemassa vielä seuraava ilmiökenttä nimittäin Yhteiskuntaosiossa Keskittyminen ja Yritysosiossa Kasaantuminen. Nyt vielä erityisesti Mikroteoriaympäristössä KÄYTTÖARVO siis se hyöty, jonka kuluttaja uskoo saavansa ostamastaan tavarasta tai palvelusta, ja vielä VAIHTOARVO Työtunti- ja Rahayksikkömääräisenä. Haluan vielä tiedustella sitä, että miten ovat Iskutaistelijoiden ja Vallankumoussankarien leipäkorissa näreet ja aidan seipäät.

    VastaaPoista
  2. Muista nyt Arvoisa Toveri ja Porvari se, että mitä kaikkea pitää sisällään Luonnon Dialektiikka eli LD, ja joka on samalla Pääomakirjan Arvolakimalli ja Materialistinen Historiakäsitys rs:n perusta ja lähtökohta. Nyt LD:n lausepuun peruslause on aina muotoa A)AINE-MATERIA(MASSA) sekä B)Kolmiulotteinen Luontoavaruus eli GEOMETRIA ja N-ulotteinen Laatuavaruus, Euklidinen Geometria, Kolmiulotteinen Analyyttinen Taso- ja Avaruusgeometria sekä XYZ-avaruus. LD:n kategoriat eli laatumuuttujat ovat Yksityinen, Erikoinen ja Yleinen, Kausaliteetti, Stokastisuus- ja Kuvauspostulaatti. LD:n liikelaki on muotoa: Määrälliset ja Laadulliset Muutokset, Vastakohtien Ykseyden ja Taistelun Laki, Kieltämisen Kieltäminen eli SOPIMUSLAKI. Näin lopuksi haluan huomauttaa siitä asiasta, että Pääomakirjan Arvolakimalli on Mikroteoria rs:ssä muotoa Pysyvä ja Vaihteleva Pääoma sekä Lisäarvo, Kiinteä ja Liikkuva Pääoma sekä Lisäarvo, Makroteoriaosiossa on muotoa: Rahapääoma R-R, Tavarapääoma T-T, Pankkipääoma R-R-R', Kauppapääoma R-T-R' ja Tuotantopääoma R-T...P...T'-R'. On olemassa vielä seuraava ilmiökenttä nimittäin Yhteiskuntaosiossa Keskittyminen ja Yritysosiossa Kasaantuminen. Nyt vielä erityisesti Mikroteoriaympäristössä KÄYTTÖARVO siis se hyöty, jonka kuluttaja uskoo saavansa ostamastaan tavarasta tai palvelusta, ja vielä VAIHTOARVO Työtunti- ja Rahayksikkömääräisenä. Haluan vielä tiedustella sitä, että miten ovat Iskutaistelijoiden ja Vallankumoussankarien leipäkorissa näreet ja aidan seipäät.

    VastaaPoista