sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Väärien käsityksien korjailua



Markkinatalous ei tarkoita yhtä kuin vaihdantatalous, kuten liian moni meistä luulee. Markkinatalous on keinottelu taloutta, sitä että mm. työvoiman hinta tavarana määräytyy markkinoilla, kuten suomalaisen työvoiman hinta suhteessa maahanmuuttaja työvoimaan. Samanlainen hintamekanismi on tietysti börssi, joka keinottelee hintoja sijoitusmarkkinoilla. Vaihdanta talous on puhdasta tavarainvaihdantaa ja sitähän ei kapitalismi pääomataloutena voi koskaan olla.

Unelmien pitää elää, joten utopiat ovat niitä joita meidän tulee etsiä ja rakentaa hypoteeseiksi, joita sitten viemme eteenpäin. Ajatus että utopia jo selittäsi jonkin asian vääräksi on varsin väärä, utopia ei selitä vielä mitään, se vain esittää. Utopia on unelma, se on jo silti askel kohti tulevaisuutta. Meillä kaikilla on unelmia, utopioiksi ei niistä silti ole niiden pelkän yksilöllisen subjektiivisuutensa vuoksi, ja siksi että kannamme niitä vain yksilöinä. Utopian tulee pystyä kasvamaan ja määrittelemään itsensä, kommunismi utopiana on tällainen. Silti, utopia vaiheensa kommunismi menetti jo 1600 luvulla ja 1800 luvulla se saavutti jo hypoteesi vaiheensa. Nyt elämme jo vaihetta jossa voidaan koetella hypoteesin verifioimista. Utopian tie utopiasta verifiointiin on siis pitkä prosessi ja tätä prosessia ohjaa lukemattomat seikat, kuten vallitsevan olotilan oma sisäinen objektiivinen kehitys.

Kapitalismi ei ole yhtä kuin tarpeemme ja niiden tyydyttäminen, kuten asiaa näinkin luullaan. Tarpeemme me voimme ja meidän pitää tyydyttää ne muussa kuin riistotaloudessa ja lopulta meidän on myös pakko tehdä niin. Tämä pakko on jo ovella ja tämä tarkoittaa kapitalismin katoamista!

Miten voi olla näin paljon vääriä käsityksiä tytöt ja pojat, ei mitenkään muuten kuin johtamalla käsityksiään vääristä premisseistä, kuten valtamedioista, kapitalismista itsestään ja vääristä uskomuksistaan. Vääriä premissejä meille ennen kaikkea syöttää valtaa pitävä porvaristo, se joukko johon meistä pääosa uskoo. Tämä asiantila tulee muuttaa ja se muutetaan sillä että meistä yhä suurempi joukko haluaa omaksua muutakin kuin vaistonvaraista selittämistä.


Hannu Rainesto

6 kommenttia:

  1. HEI! Oletteko Te Arvoisa Puolue- ja Aateneuvos myös Yrittäjänero? Minä ainakin olen sitä mieltä, että jos Te Puolueneuvos todella pystytte suunnittelemaan Sirola-Opisto ry:n Marxismi-Leninismi-kurssin avulla ja keinoin Valtameritasoisen veneen, niin Te olette Todellakin ihan varmasti suoranainen luonnon lahjakkuus Teknologia-suunnittelukuvioissa. Oletteko Te Arvoisa Puolue- ja Aateneuvos HR koskaan kuulleet edes sellaista nimeä ja kuviota kuin Tekninen ja Looginen sekä Tieteellinen Suunnittelutyö? Jos olette, niin kertoisitteko Te Arvoisa Yrittäjänero HR sen asian, että mitä tarkoittaa Teknologia, Differentiaali- ja Intekraaliyhtälöt, Korkeampi Matematiikka, Klassinen Fysiikka LD:ssä sekä KEMIA? Oletteko Te Yrittäjänero tietoinen siitä asiasta, että on olemassa myös Teknologia, Politologia, SEMOLOGIA ja Marxilainen Revisionismi LD:ssä sekä Materialistinen FILOSOFIA LD:SSÄ?

    VastaaPoista
  2. HEI! Olen vain jonkinlainen Historian ja Filosofian Harrastaja sekä Marxilainen REVISIONISMI LD:ssä kannattaja. Nyt en ole myöskään millään tavalla Marxismi-Leninismi rp:n tukija. Minä en myöskään kannata missään muodossa sellaista asiaa kuin väkivaltainen vallankumous, jos ei muusta syystä, niin siitä, kun en tiedä sitä, että mitä todella tässä ja nyt arkimaailmailmiönä voisi tarkoittaa Sosialistinen Talous- ja Yhteiskuntajärjestelmä. Niin ja nyt Marxilainen Revari kannattaa vielä jotain sellaista, joka väittää siten, että päämäärä on täysin toissijainen kun taas LIIKE on tärkeintä. Nyt Revari kannattaa vielä jotain sellaista, että on parasta antaa Taloudellisten ja Teknisten Liikelakien ja Liikevoimien määrätä ja säätää talous- ja yhteiskuntajärjestelmämme. Me voimme nyt pieneläjälle ja ns. sivistyneistön jäsenelle antaa jonkinlaisen huoltoturvan SOSIAALIPOLITIIKKA eli Henkivakuutus, Työvakuutus, Kouluvakuutus ja Kauppavakuutus rp:n avulla ja sitten meille voi olla suurena apuna myös LAKIKIRJAT eli OIKEUSTIEDE sekä KOULUFILOSOFIA. Niin ja nyt minä en ole vallankumouksellinen millään tavalla vaan Marxilainen Revari siis REVARI vaan.

    VastaaPoista
  3. HEI! Jos me puhumme ns. Kansainvälinen LAKI eli ns. Moraalisäännöstöstä, niin KYLLÄ näihin ympyröihin kuuluu se, että valtiolla ja valtioarmeijalla on täysi oikeus puolustautua valtioarmeijan valitsemalla tavalla vihollisiaan vastaan. On myös hyvä huomata se, että ei ole olemassa sellaista lakia kuin kansainvälinen laki vaan vain ja ainoastaan Moraliteetti eli Moraalisäännöstö. Miksi kansainvälinen laki ei ole laki oikeustieteellisessä mielessä? Nyt LAKI edellyttää sitä ensiksi, että siinä on määritelty rikosympäristö siis rikokset ja myös eriasteisille rikoksille rangaistusasteikko, mutta tämä ei vielä riitä, sillä LAKI ollakseen laki, niin tämä edellyttää vielä sitä, että on olemassa Tuomioistuinlaitos, Syyttäjälaitos, Tutkintatoimi sekä vielä Vankeinhoitolaitos ja vielä Lainsäädäntötoimi. Milloin kansainvälinen laki on voinut olla Oikeustietteellinen Laki missään muussa tilanteessa kuin ns. Kansallinen Laki rp:n ympäristössä? Niin ja nyt ainakin lakioikeuden määräämiä tuomioita ei voida panna täytäntöön millään muulla tavalla kuin Kansallisten Vankeinhoitolaitosten avulla. Nyt oikeustaloasiatkin ovat sellaisia, että tarvitaan kansallinen kuvio asioita hoitamaan, sillä jos OIKEUSTALO on aineellinen, niin se tarvitsee tontin ja nyt on Hyvä Kysymys se, että voiko olla kansainvälistä tonttia. Ainakin minä olen sitä mieltä, että maantieteellinen tontti on aina kansallinen ei siis kansainvälinen joten jo tästä syystä ei voi olla olemassa kuin ns. Kansallinen lainsäädäntö eli LAKI.

    VastaaPoista



  4. .



    HEI!

    Sopisiko nyt kysyä sitä, että mitä Te SINIMUSTAT kuten AP ja Työkkäri ajattelette Kommunismi-sanan tarkoittavan tässä ja nyt? Miksi Te olette sitä mieltä, että Kommunismi ja Kommunistit ovat ongelmissa? Onko Teidän ajattelunne lähtökohtana se, kun Suomi-nimisessä maassa SKP ei ole saanut itselleen Eduskunta-kannatusta mutta kuitenkin Kuntatukea?

    Onko Teille Hyvät Toverit SINIMUSTAT tullut tajuntaanne myös se asia, että Kommunismi-sana selkokielellä on KUNTALAISUUS ja Sosialismi-sana selkokielellä on KAVERUUS ja TOVERUUS, joten Kommunismi voi olla myös jotain muutakin kuin vain jokin Vallankumoussovellus kuten Anarkismi tai Anarkosyndikalismi? Olen myös kummastellut sitä asiaa, että MIKSI Te Hyvät SINIMUSTAT olette tavattoman kiinnostuneet kaikesta siitä, joka jotenkin liittyy sanoihin Kommunismi tai Sosialismi? Eiköhän se ole Kokkarekapojen TOIVO- ja KORVA-remmi rp:n kannattajakunnalle hyvä asia, jos Kommunismi ja Sosialismi häipyy aatteina ja puolueliikkeinä Poliittinen Historia rp:n pohjamutiin?

    Onko se Hyvä Kysymys, että jos kysyy sitä, että pelkäättekö Te SINIMUSTAT sitä asiaa, että koska TELLUS-planeetta kokonaisuudessaan sekä vielä Suomi muiden mukana on erittäin pahoissa talousvaikeuksissa, niin tämä tuo ennemmin tai myöhemmin sen asian kuvioihin, että SKP-puolueen kannatus voi suorastaan ryöpsähtää korkeuksiin, vai mikä on syynä Teidän kovaan mielenkiintoonne? Onhan se ollut meille komuille aina iso ongelma, kun Anarkistit kaappasivat aikojen alussa Lega Communista eli Kommunistinen Liitto rl:n hallintaansa ja alkoivat julistaa kovalla tavalla, että Kapitalismi on mennyttä aikaa ja tarvitaan vallankumous, jotta päästään eroon riistojärjestelmästä eli KAPITALISMI rl:stä ja samalla kohti Työväenluokan Ihantolaa eli Paratiisia nimeltään Sosialismi ja Kommunismi.

    Nyt me voimme tuoda kehiin myös sen, että on olemassa sellaiset aatekuviot kuin VAPAA KOMMUNISMI siis Kotikunta, Kotimaa ja Kansakuntain Liitto ja VAPAA SOSIALISMI siis Sosiaalipolitiikka:Henkivakuutus, Työvakuutus, Kouluvakuutus, Kauppavakuutus, LAKIKIRJAT ja KOULUFILOSOFIA. Me voimme vielä todeta sen asian, että Taloushistoria ei tunne kuin kaksi talousjärjestelmää siis LUONTAISTALOUS ja Työnjakoon pohjautuva PÄÄOMATALOUS eli VAIHDANTATALOUS eli KAPITALISMI rp:n. On hyvä sanoa myös sen, että Vaihdantatalous eli KAPITALISMI on jollain tavalla ollut kehissä jo silloin, kun ihmisapinat ovat tulleet alas puista ja alkaneet harjoittaa omaa elinkeinoelämää TYÖPAJAKAPITALISMI rl:n muodossa, ja että nykyajan Vaihdantatalous eli TEOLLISUUSKAPITALISMI on alkanut kehkeytyä ja muotoutua joskus 1700-luvulla Iso-Britannia ja LÄNSI-EUROOPPA rp:ssä.

    Niin ja nyt se Kommunismi-suuntaus, ja jonka edushenkilö ja kannattaja eräs Katunarri ja Kulkuri on, niin on nimeltään Marxilainen Revisionismi LD:ssä. Me Revarit olemme myös sitä mieltä, että koska ME emme tiedä tasan tarkkaan sitä, että mitä Kommunismi ja Sosialismi talous- ja yhteiskuntajärjestelminä voisivat tarkoittaa tässä ja nyt, niin on kai parasta antaa Taloudellisten ja Teknisten Liikelakien ja Liikevoimien määrätä ja säätää Talous- ja Yhteiskuntajärjestelmän. Pieneläjien, Rivityöväestön ja Älymystön perusedut me voimme järjestellä ainakin tyydyttävään kuntoon Sosiaalipoliittisen Vakuutusrahastojen avulla.

    VastaaPoista
  5. Oletteko Te Toverit ja Porvarit selvillä siitä asiasta, että Devalvaatio on käytännössä erittäin kovan tason tulonsiirto Työväestöltä Omistavalle Luokalla?

    Mitä todella oma valuutta auttaa silloin, jos Kaikki Todella KAIKKI devalvoivat?

    Onhan hyvä huomata myös se asia, että jos esimerkiksi SUOMI-valtiossa ei ole olemassa sellaista tuotantotoimintaa, jonka tuotteet olisivat teknisesti ja taidollisesti sellaisia, että kansainvälisillä markkinoilla Kuluttajaväestö siis sekä Peruskuluttajat että myös Investointikuluttajat olisivat valmiitta ostamaan niitä tarvitessaan, niin Hyvä Kysymys on nyt se, että mitä hyötyä olisi tällöin Teikäläisten korostamasta ja kannattamasta EU- ja EURO-erostakaan.

    Nyt on hyvä huomata myös Hyvät Toverit ja Porvarit se asia, että tällä hetkellä SUOMI-valtio on jotenkin romahtanut siihen tilaan ja tilanteeseen, että Yksityinen Yrittäjyys myy omia tuotantoyhtiöitään kaukomaille ja että myös Valtiomaisuutta yksityistetään jostain syystä ns. myyntikuntotilaan siis ilmeisesti siitä syystä, että saataisiin ainakin hetkellisesti viivan alle jotain muutakin kuin vain pelkkää mielikuvitusta.

    Toivoisin nyt ainakin sitä, että Te Porvarit ja Toverit muistelisitte sitä, että mitä tapahtui, kun 1980-luvulla SUOMI-valtiossa oli vallalla erittäin kovan tason KASINO-PELI. Mitä jäi jäljelle SDP-OTK-kasinosta eli Punapääomasta? Menivätkö nurin HAKA-yhtiöt, Osuustukkuliike OTK ja kaikki tähän liittyvä toiminta sekä vielä SKP-SKDL-KASINO?

    Oletteko Te Toverit ja Porvarit tietoisia siitä asiasta, että OTK-TRADEKA muuttui ensin Suomen Lähikauppa OY rs:ksi ja sitten tämän omistaja TRITON myi kaikki omistamansa SIWA ja VALINTATALO rs:t KESKO OY rs:lle, joten onko enää PUNAPÄÄOMA rs.stä jäljellä kuin vain ja ainoastaan KULTTUURIHISTORIA, jos edes sitäkään?

    Niin ja nyt ainakin eräs katunarri ja kulkuri on sitä mieltä, että pienissä kansallisvaltioissa kuten SUOMI ja vastaavat on ns. KASINOPELI helppo asia käytännössä toteuttaa esimerkiksi Hyväveliverkoston avulla, kun taas suurissa yhteisöissä kuten EU ja vastaavat niin KASINOPELI on paljon vaikeammin käytännössä toteutettavissa, jos ei muusta syystä, niin ainakin siitä, kun Kasinopelin tarvitsemat rahavarat ovat paljon suuremmat. Onhan nyt hyvä huomata vielä se asia, että KYLLÄ suurissakin yksiköissä kuten EU, USA, VENÄJÄ ja Vastaavat on mahdollista kehitellä jonkinnäköinen Mafiaverkosto, mutta kuitenkin tarvittavat rahavarat ovat varmasti paljon suuremmat kuin jossain pienessä kansallisvaltiossa kuten SUOMI, RUOTSI, NORJA jne.

    Meidän pitää vielä muistaa se, että on olemassa POLITOLOGIA rs:ssä seuraavat alaosastot AVOIN RENGAS eli POLIPOLI, PUOLIAVOIN RENGAS eli OLIGOPOLI ja SULJETTU RENGAS eli MONOPOLI. Nyt Avoin Rengas eli Polipoli vaatii sitä, että Elinkeinoelämässä vallitsee Klassikkomallin mukainen tilanne siis ainakin IDENTTISYYSOLETUS C:n ja Q:n suhteen on arkipäivää sekä vielä ainakin Täydellinen INFORMAATIO, Puoliavoin Rengas eli Oligopoli tarkoittaa sitä asiaa, että ei ole enää Elinkeinoelämässä voimassa Klassikkomallin mukainen tilanne siis kaikki yritykset ovat Epäidenttisiä ja että Suljettu Rengas eli Monopoli tarkoittaa taas sitä asiaa, että Elinkeinoelämässä vallitsee sellainen tilanne, että eivät enää erilaiset yritysryppäät taistele keskenään, vaan ne ovat löytäneet keskuudestaan Pomojen Pomon asioitaan hoitamaan.

    Tykkää · Vastaa · Hetki sitten
    IlmiannaJaa
    +LISÄÄ KOMMENTTI
    ster
    7.6.2016 19:53
    UUSI
    Rothovius sanoo ohjelmassa, että ”tämä on tavallaan niin kuin veropa

    VastaaPoista
  6. Oletteko Te Toverit ja Porvarit selvillä siitä asiasta, että Devalvaatio on käytännössä erittäin kovan tason tulonsiirto Työväestöltä Omistavalle Luokalla?

    Mitä todella oma valuutta auttaa silloin, jos Kaikki Todella KAIKKI devalvoivat?

    Onhan hyvä huomata myös se asia, että jos esimerkiksi SUOMI-valtiossa ei ole olemassa sellaista tuotantotoimintaa, jonka tuotteet olisivat teknisesti ja taidollisesti sellaisia, että kansainvälisillä markkinoilla Kuluttajaväestö siis sekä Peruskuluttajat että myös Investointikuluttajat olisivat valmiitta ostamaan niitä tarvitessaan, niin Hyvä Kysymys on nyt se, että mitä hyötyä olisi tällöin Teikäläisten korostamasta ja kannattamasta EU- ja EURO-erostakaan.

    Nyt on hyvä huomata myös Hyvät Toverit ja Porvarit se asia, että tällä hetkellä SUOMI-valtio on jotenkin romahtanut siihen tilaan ja tilanteeseen, että Yksityinen Yrittäjyys myy omia tuotantoyhtiöitään kaukomaille ja että myös Valtiomaisuutta yksityistetään jostain syystä ns. myyntikuntotilaan siis ilmeisesti siitä syystä, että saataisiin ainakin hetkellisesti viivan alle jotain muutakin kuin vain pelkkää mielikuvitusta.

    Toivoisin nyt ainakin sitä, että Te Porvarit ja Toverit muistelisitte sitä, että mitä tapahtui, kun 1980-luvulla SUOMI-valtiossa oli vallalla erittäin kovan tason KASINO-PELI. Mitä jäi jäljelle SDP-OTK-kasinosta eli Punapääomasta? Menivätkö nurin HAKA-yhtiöt, Osuustukkuliike OTK ja kaikki tähän liittyvä toiminta sekä vielä SKP-SKDL-KASINO?

    Oletteko Te Toverit ja Porvarit tietoisia siitä asiasta, että OTK-TRADEKA muuttui ensin Suomen Lähikauppa OY rs:ksi ja sitten tämän omistaja TRITON myi kaikki omistamansa SIWA ja VALINTATALO rs:t KESKO OY rs:lle, joten onko enää PUNAPÄÄOMA rs.stä jäljellä kuin vain ja ainoastaan KULTTUURIHISTORIA, jos edes sitäkään?

    Niin ja nyt ainakin eräs katunarri ja kulkuri on sitä mieltä, että pienissä kansallisvaltioissa kuten SUOMI ja vastaavat on ns. KASINOPELI helppo asia käytännössä toteuttaa esimerkiksi Hyväveliverkoston avulla, kun taas suurissa yhteisöissä kuten EU ja vastaavat niin KASINOPELI on paljon vaikeammin käytännössä toteutettavissa, jos ei muusta syystä, niin ainakin siitä, kun Kasinopelin tarvitsemat rahavarat ovat paljon suuremmat. Onhan nyt hyvä huomata vielä se asia, että KYLLÄ suurissakin yksiköissä kuten EU, USA, VENÄJÄ ja Vastaavat on mahdollista kehitellä jonkinnäköinen Mafiaverkosto, mutta kuitenkin tarvittavat rahavarat ovat varmasti paljon suuremmat kuin jossain pienessä kansallisvaltiossa kuten SUOMI, RUOTSI, NORJA jne.

    Meidän pitää vielä muistaa se, että on olemassa POLITOLOGIA rs:ssä seuraavat alaosastot AVOIN RENGAS eli POLIPOLI, PUOLIAVOIN RENGAS eli OLIGOPOLI ja SULJETTU RENGAS eli MONOPOLI. Nyt Avoin Rengas eli Polipoli vaatii sitä, että Elinkeinoelämässä vallitsee Klassikkomallin mukainen tilanne siis ainakin IDENTTISYYSOLETUS C:n ja Q:n suhteen on arkipäivää sekä vielä ainakin Täydellinen INFORMAATIO, Puoliavoin Rengas eli Oligopoli tarkoittaa sitä asiaa, että ei ole enää Elinkeinoelämässä voimassa Klassikkomallin mukainen tilanne siis kaikki yritykset ovat Epäidenttisiä ja että Suljettu Rengas eli Monopoli tarkoittaa taas sitä asiaa, että Elinkeinoelämässä vallitsee sellainen tilanne, että eivät enää erilaiset yritysryppäät taistele keskenään, vaan ne ovat löytäneet keskuudestaan Pomojen Pomon asioitaan hoitamaan.

    Tykkää · Vastaa · Hetki sitten
    IlmiannaJaa
    +LISÄÄ KOMMENTTI
    ster
    7.6.2016 19:53
    UUSI
    Rothovius sanoo ohjelmassa, että ”tämä on tavallaan niin kuin veropa

    VastaaPoista