torstai 17. heinäkuuta 2014

Marxilaisuus on suuri innovaatio!



Marxilaisuus on kapitalismin kritiikkiä ja kapitalismin korjaamista tieteellisellä maailmankatsomuksella ja sosialismin ja kommunismin teorialla. Marxilaisuus on yhteiskunnan tutkimusta ja tuotekehitystä.

Tieteellinen maailmankatsomus on sekä kansantaloustieteen, filosofian että valtio-opin materialistisia oppeja, ja kukin näistä sisältää omia erityisiä osiaan.
Kaikki nämä opit ovat perustaltaan materialistisia, eivät siis idealistisia ja näin saavat selityksensä vain tieteellisinä.
Marxilaisuuden kolme keskeistä osaa ovat luonto, Ihminen ja yhteiskunta, joita marxilaisuus tutkii.
Tämä suuri dialektinen kokonaisuus pitää sisällään marxilaisuuden.

Suuri osa meistä siis hallitsee monia marxilaisuuden osia, mutta parhaatkaan osaajat tuskin koskaan kaikkea, koska marxilaisuus on kehittyvä kuten tiede, joka tiede on kaiken marxilaisen teorian pohjana.
Tästä kaikesta seuraa myös vaatimus etujoukosta, joka nimenomaan on perehtynyt marxilaisuuteen tietoteoriana, ei romanttisena vallankumousoppina.
Marxilaisen puolueen johdossa siis pitää olla nimenomaan marxilaisen tietoteorian hallitsevia, etujoukko kelpoisia tovereita, ei romantiikkoja. Tätä ehkä kannattaa verrata atomivoimalaitoksen henkilöstöön, jonne emme koskaan päästäisi amatöörejä söhräämään ennen kuin ovat oppinsa asiaan saaneet. Tämä ymmärryksen hierarkia on monelle ylivoimainen asia ymmärtää.
Hyväksymme mutisematta porvarillisen oppihierarkian, mutta olemme suu auki, kun vaadimme sitä marxilaisilta ja puolueen johdolta.
Punakaartissa tämä hierarkia on kohdallaan, sillä organisaatio hierarkiana on kansan tasa-arvo ja työväenluokan sivistyneisyyden omaksuminen, yhteiskunnan tutkimisen ja tuotekehityksen omaksuminen.

Jos sosialismi on uskonto hyvyydestä niin mitä sitten on kapitalismi, uskonto pahuudesta vai.
Tiedämme hyvin että molemmat ovat talousjärjestelmiä, kapitalismi yksityiseen pääoman omistamiseen perustuvaa riistoa ja sosialismi yhteisölliseen pääoman omistamiseen perustuvaa riiston puutetta.
Oudoksun ihmisiä, jotka eivät tee oikeita johtopäätöksiä vaan pitävät kiinni vääristä tulkinnoista vain koska eivät pysty itseään korjaamaan eli uudistamaan itseään.


Hannu Rainesto
Pääsihteeri
Punakaarti ry


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti