lauantai 5. heinäkuuta 2014

Kapitalistisen moni- ja yksi napaisuuden taistelusta



Emme voi olla koskaan kaikesta varmoja, jos meillä ei ole riittävää tietoa. Se mistä sitä on edellyttää oikeaa päättelyä. Tämä päättely on johtanut tietoon ja väitteeseen, että länsi siis kapitalistinen maailman USA:n ja EU:n hegemonian ympärillä haluaa sotaa. Tälle on hyvin määräävä peruste olemassa, kapitalismi jota ne hallitsevat on lakannut pyörittämästä pääomien välttämätöntä uusintamisen kiertokulkua niin että se pitäisi yllä edes pääomasijoituksien minimi tuottoa.

Naton miinanraivaajat eli miinoittaja alukset Mustallamerellä ovat suora provokaatio, sillä ei Mustanmeren miinoittamiselle ole mitään perusteita ja vanhojen miinojen purkutarvetta ei sillä ole.
Naton sotilaallisella liikehdinnällä on Naton taustalla olevien pääomapiirien tarve ja määräys, jotta pääomien kiertokulku ei enempää vaarantuisi. Nämä piirit eivät ole kiinnostuneita muusta kuin pääomien kasvusta, heitä ei siis kiinnosta ruumiiden määrä vaan pääomiin tuotto ja sen kasvu.

Kapitalismi eli pääomien yksityinen omistaminen ja niiden kasvutarve on siis kaiken taustalla. Kapitalismi on jakautunut moninapaisesti, mutta koska sitä painaa ikuinen monopolisoitumisen tarve se pyrkii optimoimaan tilanteen yksinapaiseksi. Kapitalismi siis tosiasiassa tappelee pääoma reviirien omistajien kanssa saadakseen niitä yhdistettyä vain EU:n ja USA:n pääomapiirien alaisuuteen. Yksinainen kapitalismi lakkaa lopulta olemasta, sillä sille ei ole enää mahdollista keskittää yhtään reviiriä koska niitä ei ole, eikä se voi enää jakautua uudelleen moninapaiseksi. Tämä valitettavasti tarkoittaa myös 1-4 miljardin ihmisen nopeaa tappamista, sillä muuta keinoa pääomilla ei ole yrittää pelastaa itseään.

Kulttuurien takana on niiden kyky selvitä, mutta myös se miten ne ovat järjestäytyneet valta hierarkiaan. Kapitalismi on tehokkuudessaan parasta mitä ihmiskunta on saanut aikaiseksi, mutta kapitalismin tuotantosuhteet eli luokkajako pilaa koko järjestelmän. Sosialismi paikkaa tämän virheen, mutta manipuloitujen ihmispolojen järki et tätä tosiasiaa pysty myöntämään ja edustuksellinen, poliittinen valta estää tehokkaasti tämän muutoksen.

Naista ei ole istutettu naiseksi, kyllä luonto on asettanut hänet. Kulttuurien vaikutus on merkittävä, mutta niiden taustalla on yhteiskunnallinen oleminen. Kaikki tähänastiset kulttuurit ovat ajelehtimisen seurausta, siksi meidän tulee asettaa seuraava yhteiskunta muodostuma järjellä, ja tähän ei ole muita malleja esitetty kuin kansanvaltainen sosialismi. Olkaamme siten sosialismin puolella kapitalismia vastaan, niin vapautamme samalla naisen vääristyneistä yhteiskunnallista suhteistaan. 

Oikeisto ympäri maailmaa ei tätä kapitalismin prosessointia ymmärrä, sillä se ei ymmärrä omaa logiikkaansa, varsinkaan kun sitä logiikkaa ei markkinataloudessa ole. Tämä ymmärtämättömyys koskee koko sitä kapitalistista maailmaa joka ei ole riittävän hallitseva, hallitakseen maailmaa. Markkinatalous on keinottelua, eikä keinottelu ole suoraviivaista, sillä se perustuu liian moniarvoisiin ja mutkaisiin tekijöihin, jotta se voisi olla ennakkoon hallittua. Aino logiikka siinä on että lopputuloksen tulee aina sataa pääomat omistavien kapitalistien taskuun. Tämän yksinapaisen markkinatalous prosessin edistämistä myös Suomen kapitalistit ja hallitus toteuttavat länsimielisyydellään. Vain Venäjä ja CSTO/ CSO järjestöt tuntuvat ymmärtävän kapitalismia oikein, mutta nekin ovat viime kädessä sidottuja kapitalismin sisäiseen logiikkaan joka lopulta tuhoaa sen.


Hannu Rainesto
Punakaartien keskusjärjestö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti