perjantai 29. tammikuuta 2016


Materia, materialismi on vakiintunut termi filosofiassa.




Ajattelu on energiaa, materia on energiaa, energia ja ajattelu ovat materiaa ja sen liikettä. Sosiaalinen energia eli materianliike, on kuitenkin filosofisesti kiinnostavin näistä, muut energianmuodot pätevät paremmin luonnontieteiden parissa.

Sosiaalinen materian liike, joukkojen psykologia, ajattelumme ne ovat niitä välineitä, joilla selitetään yhteiskunnallista olemistamme ja tajuntaamme. Talous on osa tätä olemista, mutta pääomalla on ihan oma logiikkansa. Yksityisen pääoman logiikka paljastaa yksityisen pääoman olemassaolon kierouden, siksi se pitää jokaisen työvoimaansa myyvän tuntea.

Yksityisen pääoman lopettamisella, muutamme kuitenkin koko pääoman logiikan kaikkia palvelevaksi, nykyisten ahneiden rikkaisen sijaan.

Energia on fysiikan käsite, samoin kuin massakin, mutta materian sosiaalinen liikemuoto johon ajattelukin liittyy, on erityinen liikkeen eli muutoksen muoto. Fysikaalisessa energiassa sitä ei voi mitata, vaikka eräs "filosofi", nimittäin JUURI TUO HANNAH ARENDT sellaistakin esitti! (Tämä kappale Risto Koivulan).

Marxilainen, kolmen keskeisen opin kokonaisuuden ymmärtäminen on se selittäjä, jota kaikki, myös kapitalistimme hyödyntävät luokkataistelussaan. Kapitalistit työväestöä vastaan ja työläiset itseään puolustaessaan. Tämän ymmärtäminen on keskeisintä ymmärtämistä mitä työläisen pitää elämässään ymmärtää.

Hannu Rainesto

2 kommenttia:

  1. Miten silloin suu pannaan Arvoisat Toverit ja Porvarit, jos todella kaikki devalvoivat tai Kaikki alentavat rivityöväestön Palkka-, Työ- ja Vapaa-aikaehtoja? Mitä nyt ehkä haluavat uteluuni vastata Hyvät Toverit? Mitä voisi todella tarkoittaa ns. Devalvaatioansa Arvoisa Toveri Tauno Lehtonen? Onko Teille Hyvät Toverit ja Porvarit selvinnyt se asia, että Devalvaatio jopa sisäinen tarkoittaa aina erittäin kovan tason tulonsiirtoa Alaluokalta Yliluokalle eli Omistajien Kokkarekapojen TOIVO- ja KORVA-remmi rs:lle?

    Tykkää · Vastaa · Hetki sitten

    VastaaPoista
  2. Miten silloin suu pannaan Arvoisat Toverit ja Porvarit, jos todella kaikki devalvoivat tai Kaikki alentavat rivityöväestön Palkka-, Työ- ja Vapaa-aikaehtoja? Mitä nyt ehkä haluavat uteluuni vastata Hyvät Toverit? Mitä voisi todella tarkoittaa ns. Devalvaatioansa Arvoisa Toveri Tauno Lehtonen? Onko Teille Hyvät Toverit ja Porvarit selvinnyt se asia, että Devalvaatio jopa sisäinen tarkoittaa aina erittäin kovan tason tulonsiirtoa Alaluokalta Yliluokalle eli Omistajien Kokkarekapojen TOIVO- ja KORVA-remmi rs:lle?

    Tykkää · Vastaa · Hetki sitten

    VastaaPoista