lauantai 7. maaliskuuta 2015



Aikakautemme näkymättömään päätehtävään...



Sosiaalisen materian liikunta on sitä, mitä voimme tarkastella vaikkapa hegemoniana, talouden mekanismien näkymättömänä logiikkana, yhteisön tiedostomattomana liikkeenä

Jos kiellämme pääoman objektiivisen sisäisen liikkeen logiikan, kiellämme myös muutoksen mahdollisuuden. Usko siihen että ihminen valitsee, on naiivia uskoa, ihminen ei valitse voiton maksimointia saati siitä seuraavaa monopolisoitumiskehitystä. Ja nämä tekijät sentään luovat tämän kapitalistisen yhteiskunnan perustan. Ihminen tuskin edes havaitsee miten monopolisoituminen etenee, silti se toimii kokoajan ja tekee tekojaan omassa sisäisessä liikkeessään. Oletteko kuulleet kapitalistista joka ostaa kalliilla ja myy halvalla..?

Me todella olemme kapitalismin, yksityisen pääoma omistamisen vankeja emme niinkään kapitalistien vankeja vaikka he luovatkin kuvan meille kapitalismista. Emme voi tälle mitään jos emme kumoa tätä tilalle tulevalla uudella mutta nyt yhteisöllisellä pääomalla. Samalla saamme sen logiikan ohjaajaksemme, mutta emme ole enää yksin ja eristettyinä pääoman vankeja vaan voimme toivoa ohjaavamme sitä, ei sen meitä.

Tästä seuraa koko aikakautemme päätehtävä, ei suinkaan kaataa olemassa olevaan kapitalismia subjektiivisin haluin vaan luoda se uusi pääoman logiikka joka ei ole enää riistoa, joka olemassa olevana sitten kumoaa kapitalismin.
Tämä prosessi ja sen aikajärjestys on tärkeää ymmärtää oikein! Olemassa olevat kommunistit eivät tätä ole ymmärtäneet, eivät siis edes Suomessa olevat SKP ja KTP, eivätkä he edes uskalla lähestyä kysymystä. Kommunistimme ovat muumioituneet!

Hannu Rainesto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti