Tulevaisuuden ensipäivä on tänään, huomenna ja aina, kun haluamme ottaa sen
haltuumme!
Ennalta määräytyneisyys on uskontoa, eikä kehitys noudata
sitä, eikä mitään muuta ennalta määräytyvää kuin materian ikuista liikettä.
Tästä seuraa materian olomuotojen eristämin eri muodoikseen ja niiden tuntemisen
pakko. Yhteiskunnallinen materia on näistä muodoista yksi, ja yhteiskuntahan on
olemassa vain, jos ihminen on olemassa. No me olemme ja meillä on yhteiskuntamme.
Voimme tätä ohjata tai olla ohjaamatta, voimme ohjata politikoinnilla kuin
melatonta venettä tai suunnitelmilla kuin melallista venettä. Se minkä on havaittu,
on työvoiman- ja tuotantovälineiden kehittymien, tämä taasen indikoi meille
merkittäviä asioita siitä mitä tuleman pitää. Tämä ei ole ennalta määräytymistä,
mutta tämä on enemmän kuin heikot signaalit siitä mitä voimme odottaa ja miten
ohjailla tulevaisuuden saapumista.
Tulevaisuus tulee aina, haluistamme riippumatta, mutta millaisena siihen voimme haluillamme vaikuttaa!
Tulevaisuus tulee aina, haluistamme riippumatta, mutta millaisena siihen voimme haluillamme vaikuttaa!
Tulevaisuuden ensipäivä on tänään, huomenna ja aina, kun
haluamme ottaa sen haltuumme!
Hannu Rainesto
HEI!
VastaaPoistaPalkka on sen ansion nimi, jonka saa sellainen henkilö, joka on toisen palveluksessa. Nyt sitten yrittäjän tulo on ilmeisesti jotain muuta kuin palkka, vaikka jopa pääomakirjassa tarinoidaan jotain sellaista, että YRITTÄJÄ voi omistamastaan yrityksestä ottaa osan omasta tulokertymästään palkkamuodossa, mutta tässä yrittäjätapauksessa PALKKA käsitteenä on jotain muuta kuin silloin, jos ansiotulon saaja on toisen palveluksessa. Me voimme nyt ihmetellä sitä, että voimmeko me sanoa jotain sellaista, että yrittäjän TULO on LISÄARVO ainakin jollakin osa-alueella vai voimmeko sanoa jotain sellaista, että Yrittäjän VOITTO on yksityisen yrityksen omistajan tulokertymä.
Kun nyt eräs kulkuri ja katunarri tuloasioissa joutui eräällä tavalla saivartelemaan, niin tämä tarkoittaa ainakin jotain sellaista, että Yrittäjät eivät ole käyttämiensä tulokäsitteiden kohdalla kovin täsmällisiä. Olisikohan kyse silloin politiikasta, kun yrittäjä omasta tulokertymästään käyttää nimeä PALKKA, vaikka HÄN yrityksen omistajana pystyy itse vapaasti määräämään oman palkkatasonsa?
Niin ja nyt Hyvä Kysymys on se, että pystyykö sellainen HENKILÖ, joka on toisen palveluksessa, määräämään oman palkkatasonsa haluamalleen tasolle. Mitä nyt Toveri Työkkäri ja Mitä nyt Toveri AP haluavat vastata?.
PS Nyt voin sanoa jotain sellaista, että Yliopistotasolla ja eipä kai juuri millään muullakaan tasolla ME emme voi opiskella sellaisia oppiaineita kuin Pääomakirjan Arvolakimalli ja Materialistinen Historiakäsitys LD:ssä kuten ei myöskään Luonnon Dialektiikka eli LD rp:tä. Ehkä nyt ainoaksi mahdollisuudeksi jää opintokerhot tai puhdas yksityisopiskelu.
PS Minusta on surullista se asia, kun Yhteiskunta- ja Taloustiedeympyröissä ei ole mahdollista yliopistotasolla opiskella juuri mitään muuta kuin VALTAVIRTA eli Uusklassinen Talousoppi rl:ää. Yliopistofysiikka on ihan yhtä rajoittunut kuin Taloustiede, sillä Yliopistofysiikka rL:n VALTAVIRTA on Suhteellisuusteoria ja Alkupaukkuoppi. Me voisimme nyt kuitenkin tutkia ihan hyvin myös Luonnon Dialektiikka eli LD:tä lausepuun peruslauseen perustalta siis AINE-MATERIA(MASSA) sekä Kolmiulotteinen Geometria eli Luontoavaruus ja N-ulotteinen Laatuavaruus, Euklidinen Geometria sekä Analyyttinen Kolmiulotteinen Taso- ja Avaruusgeometria siis XYZ-avaruus.