lauantai 21. kesäkuuta 2014

Toistuvaan kyselyyn kyllästyneenä vastaan venäläismielisyyteeni seuraavasti:


Pidän Venäjästä koska se on suuri, kaunis, luonnonvaroiltaan rikas, naapurimme ja omaa kansan jossa on sitkeyttä, voimaa, yllätyksellisyyttä, ristiriitaa, taiteellisuutta yli kaiken, kauneutta ja villeyttä. Heidän musiikkinsa vetoaa minuun, ovat kärsineet paljon ja nytkin ovat valloittajien ykköskohteena, taitavat innovoinnin, keskittyvät oleelliseen, eivät uhkaa ketään, naisensa ovat ilo silmälle.
Olen löytänyt kolme erityisen tärkeää asiaa itselleni venäläisten kautta, nimittäin Tsaikovskin ja Sostakovitsin ja heidän avullaan klassisen ja kansanmuusikin jo lapsena. Maalaustaiteen Ilja Repinin ja Petrov-Vodkinin ja monen muun kulttuuri ihmisen avulla sekä kolmantena kommunismin ja sen kautta tieteellisen ajattelun tärkeyden.

Moni seikka näistä sopii muuallekin, muihin maihin ja kulttuureihin, mutta jostain syystä minua sytyttää Venäläisyyden lisäksi vain Saksalaisuus ja Italialaisuus. Uskoisin syynä olevan näiden kakkien suuren kulttuurin luomisen vimman. Jos luettelemme itsellemme säveltäjät, taidemaalarit, kuvanveistäjät, kirjailijat, baletit, arkkitehtuurin, tiedemiehet, kekseliäisyyden niin uskon että saamme melko samanlaisen listan, samoista maista.
Kylmä länsimaisuus ei minua innosta, vaikka haluankin yksinkertaista pelkistettyä, minimaalista ja ylettömän kätevää, kuten modernistit kaikkialla, sille vastapainona esiintyy venäläisyys kaikkine ristiriitoineen hyvin lämpimänä.
Olemme hyvin ristiriitaisia jos olemme luovia ja usein myös mielialajakautuneita, kaksisuuntaisia, elämmehän jo mielipuolisessa maailmassa.


Hannu Rainesto

1 kommentti:

  1. HEI!

    Oletteko Te AP unohtanut sen, että Pääomakirjan Arvolakimalli LD:ssä on olemassa Makroteoria siis Rahapääoma R-R, Tavarapääoma T-T, Pankkipääoma R-R-R', Kauppapääoma R-T-R', Tuotantopääoma R-T...P...T'-R' sekä Mikroteoria1 on Pysyvä ja Vaihteleva Pääoma sekä Lisäarvo ja Mikroteoria2 on Kiinteä ja Liikkuva Pääoma sekä Lisäarvo?

    Nyt on vielä olemassa KÄYTTÖARVO ja VAIHTOARVO. Käyttöarvo on se Hyöty, jonka kuluttaja uskoo saavansa ostamastaan Tavarasta tai Palvelusta. On vielä hyvä huomata se, että on olemassa Pääoman ENSIJAKO ja Pääoman UUSJAKO. Pääoman ensijako tapahtuu silloin, kun työläinen saa palkkansa teollisuudesta tai vastaavasta ja Pääoman uusjako tapahtuu esimerkiksi silloin, kun pakansaaja tai omistaja omia tulojaan käyttää kulutukseen kuten palveluin tai vastaaviin.
    Onhan olemassa myös sellainen KUVIO tai ASIA kuin VAIHTOARVO työtunti- tai rahayksikkömääräisenä. Vaihtoarvon työtuntiosuus on kiinteä siis se työtuntiosuus, joka tarvitaan palvelun tuottamiseen tai tavaran valmistamiseen, kun taas Rahayksikköosuus on liikkuva siis periaatteessa KYSYNTÄ- ja TARJONTA-kuviosta riippuvainen.

    Vaikka tavaran valmistamiseen on käytetty Työaikaa, niin tästä huolimatta Rahayksikköarvo voi olla puhdas NOLLA markkinoilla markkina-arvona, jos ei kukaan mahdollinen ostaja halua ostaa tavaraamme tai palveluamme. On vielä syytä pakko korostaa sitä asiaa, että aina työtuntimääränä Pysyvä ja Vaihteleva Pääoma kuluu kuten myös Kiinteä ja Liikkuva Pääoma. Onhan yrittäjän myös valmistusajan palkka pakko maksaa.

    Haluan vielä korostaa sitä asiaa, että ARVOLAKI ei perustu tai pohjaudu ALKUPAUKKU- ja SUHTEELLISUUSTEORIA rL:ään vaan LD:hen eli Luonnon Dialektiikka rp:hen.

    LD:n eli Luonnon Dialektiikka rp:n lausepuun peruslause on A)AINE-MATERIA(MASSA) sekä B)Kolmiulotteinen Luontoavaruus ja N-ulotteinen Laatuavaruus, Euklidinen GEOMETRIA siis VIIVA, PINTA-ALA, TILAVUUS ja XYZ-avaruus.
    LD:n kategoriat eli laatumuuttujat ovat Yksityinen, Erikoinen ja Yleinen, Kausaliteetti, Stokastisuus- ja Kuvauspostulaatti.
    LD:n liikelaki on Määrälliset ja Laadulliset Muutokset, Vastakohtien Ykseyden ja Taistelun Laki, Kieltämisen Kieltäminen eli SOPIMUSLAKI.

    Voimme vielä todeta sekin asia, että jos Tavaran tai Palvelun Hintataso vaihtelee markkinoilla, niin tämä tarkoittaa ainakin sitä, että YLEINEN TASAPAINOHINTA ei vallitse markkinoilla vaan vain ja ainoastaan TASAPAINOHINTA. Me voimme vielä todeta senkin asian olevan olemassa, että jos markkinakäyttäytymistä me voimme kuvata käsitteillä KYSYNTA ja TARJONTA tai Kysynnän ja Tarjonnan Laki rp:llä, niin tällöin ei ole looginen ja reaalinen talousteoria KLASSIKKOMALLI tai Uusklassinen Talousteoria eli Monetarismi vaan Pääomakirjan Arvolakimalli LD:ssä tai Materialistinen Historiakäsitys LD:ssä. siis KM PÄÄOMAKIRJA ja FE LUONNON DIALEKTIIKKA eli DIALECTICA NATURALIS.

    VastaaPoista